ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Czy strona idzie w dobrym kierunku?
Tak Tak 9%[1 głos]
Nie Nie 73%[8 głosów]
Nie mam zdania Nie mam zdania 18%[2 głosów]
Głosów ogółem : 11
 Drukuj temat
www.narutoma.cba.pl - Naruto Manga & Anime
DiGi
Witam!

Stworzy? stron? o tematyce Anime, w tym wypadku Naruto.

Tutaj link: http://narutoma.c...

Istnieje ona ju? ok. 3 dni i ci?gle jest rozwijana. ?eby obejrze? efekty mojej pracy nale?y wej?? w Artyku?y na górze strony. Nast?pnie Naruto Anime i wybra? 1 z 3 odcinków (na razie...z czasem b?d? wszystkie Smile).

Na stron? zamierzam wrzuca? mang? t?umaczon? z angielskiego przeze mnie i tak jak widzicie anime z informacjami (z ró?nych stron).

Je?li macie jakie? pomys?y na stron? lub sugesti? to bardzo prosz? ^^.

Pozdrawiam!
Edytowane przez Pieka dnia 26.12.2010 00:44:02

http://www.narutoma.cba.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 16:59:21
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drecha
Moim zdaniem t?umaczenie jest nielegalne Smile

DiGi
@UP
To co powiesz o stronach, które przesy?aj? mang? do internetu po angielsku? Powiem co? dodatkowo: te strony maj? codziennie po 500 wej??... ^^

http://www.narutoma.cba.pl
LG Fan
Drecha napisa?/a:

Dlaczego jest nielegalne?
Zrobi? sobie t?umaczenie dla w?asnych potrzeb, jest to t?umaczenie jego autorstwa powiedzmy ze s?uchu i to niestety ale nie narusza prawa. Tak w?a?nie je?li dobrze pami?tam sko?czy?a si? sprawa pewnego portalu z napisami do filmów.
Prokurator nie znalaz? podstaw prawnych do t?umacze? "ze s?uchu" gdy? nie narusza?y praw autorskich.

DiGi napisa?/a:
@UP
To co powiesz o stronach, które przesy?aj? mang? do internetu po angielsku? Powiem co? dodatkowo: te strony maj? codziennie po 500 wej??... ^^

Tu akurat kolega pojecha? po bandzie. To ?e maj? 500 czy 5000 wej?? o niczym nie ?wiadczy a tym bardziej o legalno?ci plików znajduj?cych si? na takich stronach.
Sk?d? te pliki si? bior?. Zazwyczaj z nielegalnych lub ma?o legalnych ?róde?. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody autora - czytaj odpowiedniej op?aty - jest zabronione. A takie filmy na pewno maj? swoich autorów Wink
Edytowane przez Pieka dnia 26.12.2010 23:45:18

www.secretland.net.pl
Chemikpil
My?l? ?e kolega mo?e mie? problem z czym? innym. Jakim prawem dajesz link do piosenki któr? umie?ci?e? w newsie? Tylko nie t?umacz, bo jest na wrzucie i to oni ja maj? i inne takie pierdo?y. Udost?pniasz link z którego to mo?na pobra? i nikogo nie b?dzie obchodzi? to gdzie plik naprawd? si? znajduje.
Co do t?umacze? to trzeba uwa?a? na licencje.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Drecha
Ja dalej uwa?am, ?e t?umaczenie jest nielegalne. Musia?by? uzyska? zgod? wytwórni, która wyprodukowa?a ten serial, czy jak to si? zwie. Jednak to Twoja sprawa co robisz Smile Ja tylko sugeruj?.

Szapko
LG Fan napisa?/a:
Drecha napisa?/a:

Dlaczego jest nielegalne??
Zrobi? sobie t?umaczenie dla w?asnych potrzeb,jest to t?umaczenie jego autorstwa powiedzmy ze s?uchu i to niestety ale nie narusza prawa.Tak w?a?nie je?li dobrze pami?tam sko?czy?a si? sprawa pewnego portalu z napisami do filmów.
prokurator nie znalaz? podstaw prawnych do t?umacze? "ze s?uchu" gdy? nie narusza?y praw autorskich.

Dlatego, ?e prawa do t?umaczenia mangi w Polsce Naruto wykupi?o JPF, a anime te? ma wykupione prawa, ale nie wiem przez jak? firm?.

LG Fan
dan_0803 napisa?/a:
Dlatego, ?e prawa do t?umaczenia mangi w Polsce Naruto wykupi?o JPF, a anime te? ma wykupione prawa, ale nie wiem przez jak? firm?.

Prawa do t?umaczenia oficjalnego zgadza si? jednak t?umaczenie nazwijmy do w?asnych potrzeb ze s?uchu nie jest obj?te zakazem i jest dopuszczone a w?a?ciwie niezabronione przez polskie prawo. Tego mu nie mog? zabroni?.
Problemem mo?e by? natomiast rozpowszechnianie tego typu plików i nie b?dzie to mia?o znaczenia czy zarabia na tym czy nie. Prawo jest ma?o jasne ale ma furteczki. Tutaj mo?na poczyta? o takiej furtce http://www.chip.p...ak-legalne. Tu k?ania si? w?a?nie teledysk, który kolega ma na stronie i to w dodatku z mo?liwo?ci? ?ci?gania.
Edytowane przez Pieka dnia 26.12.2010 23:44:10

www.secretland.net.pl
Drecha
Jak mo?esz tu pisa? o "w?asnych potrzebach" skoro on to publikuje? Jest to nielegalne i tyle ; o

LG Fan
Drecha napisa?/a:
Jak mo?esz tu pisa? o "w?asnych potrzebach" skoro on to publikuje? Jest to nielegalne i tyle ; o

Kolega chyba nie zajrza? do linka, który poda?em w poprzedniej wypowiedzi. Jest to legalne, a bynajmniej Polskie prawo tego nie zabrania. W?a?nie na takiej opinii opar? si? s?d, który uniewinni? z zarzutów twórców i w?a?cicieli portalu napisy.org. Na tym w?a?nie polega dziura w Polskim prawie... T?umaczenie ze s?uchu nie jest przest?pstwem.
Ale nie o tym ten temat.
Stronka ogólnie jak na razie s?aba bez pomys?u i niezbyt zach?caj?ca do przegl?dania. Warto popracowa? troszk? by pyta? si? o opini? innych.
Edytowane przez Pieka dnia 26.12.2010 23:41:52

www.secretland.net.pl
Szapko
T?umaczenie ze s?uchu nie jest przest?pstwem.

W?tpi? by to mu co? to da?o, gdyby ewentualnie trafi? przed s?d, bo jak przypuszczam nie zna japo?skiego. Poza tym autor wrzuca tak?e mang?, której ze s?uchu si? nie da t?umaczy?.
Edytowane przez Szapko dnia 27.12.2010 14:04:40

eldiablo
Mam tak? propozycj?. Za?o?y? temat odno?nie mangi, anime i (nie)legalnego t?umaczenia <- mo?e si? przyda? tym co chc? podobne filmiki zamieszcza?.

A ten temat wyczy?ci? i oszcz?dzi? z prawnych spostrze?e?. Grin Bo przecie? nie o to autorowi chodzi?o.

--------------------------

Odno?nie wygl?du strony, co? si? posypa?o lub czego? brakuje:

img816.imageshack.us/img816/5716/20101227142707.png

Czy strona idzie w dobrym kierunku?

Nie, bo:

1) Przyk?adowo pierwszy czy drugi filmik (pozosta?e pewnie równie?) nie s? Twojego t?umaczenia. Te same filmiki s? na stronie http://naruto.wbi... gdzie mo?na obejrze? ca?? pierwsz? seri?.

2) Mog?e? si? pokusi? o w?asny opis odcinka, ale wola?e? -> kopiuj -> wklej <=http://goo.gl/LTl2a

3) Oryginalne tytu?y i pozosta?e informacje, zak?adam ?e równie? z innych serwisów -> kopiuj -> wklej.

4) Domena <- jej brak

5) cba i ich reklamy

Podsumowuj?c póki co Twoja strona pod wzgl?dem innych tematycznie pokrewnych le?y, zarówno pod wzgl?dem wygl?du jak i tre?ci. Je?eli kolejne artyku?y (dlaczego artyku?y ? film to artyku? ? s? przecie? odpowiednie do filmów infusiony) b?d? stanowi? pobranie kodu embed od konkurencji i skopiowanie opisu to lepiej sobie odpu??. Chyba ?e naprawd? nie masz co zrobi? z wolnym czasem.
Edytowane przez eldiablo dnia 27.12.2010 14:54:02

http://dropdire.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl