ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Ogólna dyskusja
 Drukuj temat
Import userów z php-nuke do php-fusion
mitya
Witam!
Prosz? tylko nie krzycze? i nie gani?. Smile Ju? trzeci dzie? przeszukuj? internet w poszukiwaniu ww. tematu i jak dot?d nic nie znalaz?am. Je?li temat ju? by?, poprosz? o link, a jak nie to oto moje pytanie:

mam serwis na php-nuke 7.9 i chcia?abym go przenie?? na php-fusion. Mniejsza o newsy i artyku?y, bo mo?na ew. przenie?? r?cznie, ale jak przenie?? u?ytkowników i posty z forum (phpbb zintegrowane)? ok. 300 userów z ich has?ami i danymi etc. Zaimportowanie bazy danych poprzez phpMyAdmin --> totalna pora?ka.
Istnieje mo?e jaki? importer z nuke'a do fusiona? czy kto? próbowa? ju? takich importów/eksportów?

Z góry wszystkim dzi?kuj?
mitya

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 20:54:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
moznaby taki importer napisa? - wystarczy zna? struktur? bazy userów w php-nuke
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

mitya
No w?a?nie, trzeba zna? jakie? struktury danych - a ja w tym zielona jestem Sad
Naprawd? nikt wcze?niej nie próbowa? konwertowa? phpnuke'a do fusion? A? mi si? wierzy? nie chce - przecie? chyba spora wi?kszo?? webmasterów zaczyna swoj? "portalow? przygod?" od phpnuke albo mambo, a w miar? jedzenia apetyt ro?nie i zaczyna si? szuka? innych mo?liwo?ci.
IMHO php-fusion jest na dzie? dzisiejszy rewelacyjny. Cool

mitya

A jednak znalaz?am tego typu konwerter, tyle ?e jest on przeznaczony do konwersji z phpnuke 7.7 do php-fusion 6.00.105
Przeszuka?am ca?y download, ale najbli?sza wersja to 6.00.106
Zainstalowa?am i przyst?pi?am do konwersji (phpnuke 7.9 --> php-fusion 6.00.106)
Prawie si? uda?o Cool wy?wietla si? liczba zarejestrowanych userów, w bazie danych widz? dane, które powprowadzali np. e-mail, miejsce zamieszkania, wi?c niby jest OK, ale kiedy próbuj? sie logowa? swoim nickiem (z nuke'a), otrzymuj? komunikat, ?e "konto zawieszone" - pewnie trzebaby jeszcze w tym pliku pogrzeba?, ale dla mnie to ju? za wysokie progi. Mo?e komu? z was b?dzie si? chcia?o pogrzeba? - je?li tak to przypominam, ?e mnie najbardziej interesuje konwersja z nuke 7.9 do najnowszego php-fusion.

Pozdrawiam
mitya
mitya dodał/a następującą plik:

Edytowane przez mitya dnia 14.01.2006 06:29:48

Pieka
Mozemy Ci dac wersje 105, ale co z tego, skoro Ty masz konwerter dla Nuke w wersji 7.7, a nie 7.9.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mitya
Pieka - to ja poprosz? o t? wersj? 105 - skoro ju? zaimportowa? mi do 106, to mo?e do 105 zaimportuje lepiej? spróbuj? te? co? pokombinowa? przy tym konwerterze - z tego co widz? jest to g?ównie kwestia uwzgl?dnienia tabel do wykasowania, których cz??? po prostu nie wyst?puje w fusion - jak mi dasz wersj? 105, to si? pobawi? Grin

Z góry dzieki

Pieka
Wersje 105 znajdziesz na mojej stronie w download Grin
Nawet nie wiedzialem, ze ja mam Pfft
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mitya
Dzi?ki, pobra?am, b?d? si? bawi? - w razie konieczno?ci zainstaluj? php-nuke 7.7, zaimportuj? do niego userów z 7.9 i wyeksportuj? do php-fusion 6.00.105

wiem, wiem- karko?omne przedsi?wzi?cie, ale mo?e si? uda Grin

BTW - stroniczka b. sympatyczna, jak mozesz nie pami?ta?, ?e masz w?asn? stron????Shock

pozdr
mitya

Pieka
mitya napisa?/a:
BTW - stroniczka b. sympatyczna, jak mozesz nie pami?ta?, ?e masz w?asn? stron????Shock

pozdr
mitya

Dziekuje Grin
Nie, nie strone, tylko wersje 105 Fusiona Grin Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl