ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.krissite.hsms.pl - KriS Site Twoje Centrum
krystian1988
Jak w temacie nadszed? czas na krytyk? mojej strony. Cho? jeszcze du?o jest do zrobienia, czekam na Wasze cenne zdanie co nale?y zmieni? poprawi?. Smile
Cho? nie jestem grafikiem ani profesjonalnym programist?, b?d? si? stara? o popraw?.
Strona: www.krissite.hsms.pl
Dla u?ytkowników wiele wi?cej mo?liwo?ci si? znajdzie. Wink
Edytowane przez krystian1988 dnia 09.12.2010 09:26:37
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 17:08:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
konto usuniete
Wk?adasz du?o pracy w doskonalenie strony, co daje owoce. Z tego co wiem,to skórka jest na chwil? "na ?wi?ta" , wi?c cho? mi si? podoba to nie b?d? jej ocenia?Wink Stronka jest funkcjonalna, czytelna i ma to wszystko, co centrum mie? powinno. Oczywi?cie czekam na rozwój. Ceni? sobie Twoj? prac? i wk?ad. Stronk? oceniam na 7,5/10
Edytowane przez konto usuniete dnia 09.12.2010 09:38:51

krystian1988
Dzi?kuj? foxi za ocen?. Tak skórka b?dzie zmieniana, oraz codziennie co? do niej wk?adam, przynajmniej tyle na ile potrafi?. Wink

Chemikpil
No có?, strona ?adna, przyjemna dla oka co ostatnim razem rzadko si? zdarza. Mam jednak 3 elementy graficzne które mi nie pasuj?.
Menu. Jak robisz hover na jakim? linku to wszystko przesuwa si? o 1px w dó?. Reklama netsales nie mie?ci si? w ramce w której wy?wietlasz reklamy. Tu screen:
images37.fotosik.pl/426/b942d8824c03d599.png
Oba problemy wyst?puj? pod chrome.
Prawe panele s? ni?ej ni? reszta strony (pod firefox i chrome). Screen:
images43.fotosik.pl/450/9a21cb892f518eda.png
Najbardziej rzuca mi si? jednak w oczy tabelkowy them. Tyle je?eli chodzi o mnie.
Powodzenia w prowadzeniu strony Smile
Pozdrawiam.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
krystian1988
Chemikpil, wiesz dzi? da?em ramk? w okó? reklamy ale mi na windows 7 oraz ubuntu dzia?a?a prawid?owo. Smile Usun? ramk? i powinno dzia?a? jak nale?y co do obsuni?cia panelu po prawej stronie juz d?ugi okres si? bawi? w styles.css i nie mog? znale?? kody odpowiedzialnego. Smile Mam nadziej? ?e znajd? i b?dzie dobrze Wink.
Edytowane przez krystian1988 dnia 09.12.2010 10:36:28

Chemikpil
Nie powinienem tego robi? tutaj ale masz:
w klasie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmie?

na

Pozdro :)

www.chemikpil.pl
krystian1988
Patrz jaki wielki Grin. Dzi?ki dzia?a, ja wpisywa?em nie 0 5 a samo 0 temu nie lata?o. Smile Da?bym pomóg? ale tutaj raczej nie mo?na. Poprawione.

rafixxx123
Strona podoba mi si? jednak jest jedna rzecz, która nie powinna mie? miejsca. Wchodz?c na twoj? stron? dopiero po przyjrzeniu si? jej bardziej dowiedzia?em si? czego ona dotyczy, co jest na niej umieszczone i czym si? zajmujesz. To powa?ny b??d, wydaje mi si?, ?e wystarczy drobny logotyp, baner z napisem i wszystko b?dzie jasne. Pozdrawiam.
Edytowane przez Chemikpil dnia 11.12.2010 20:32:09

krystian1988
Powiedz dok?adnie czego dotyczy bo nie rozumiem o co chodzi, tak jak zapewne reszta u?ytkowników supportu. Co jest umieszczane:
- Modyfikacje PHP-Fusion, EF,
- Wi?kszo?? oparta o PHP-Fusion.

Wi?c nie wiem w czym tkwi b??d. Je?li kto? ?amie wszelki regulamin to jedynie Ci co nie przestrzegaj? licencji oraz regulaminu.

rafixxx123
Chodzi o to, ?e wchodz?c na stron? nie za bardzo wiadomo co na niej jest. Czy jest to strona o modyfikacjach PHP-Fusion czy mo?e o grach komputerowych - tego na pierwszy rzut oka nie wida?. Jakie? logo z napisem: Modyfikacje, wtyczki do PHP-Fusion za?atwi?oby spraw?.

EDIT: Nawet w meta danych nie ma opisu co to za strona, wi?c wujek Google szybko Ci? nie polubi Grin

EDIT2: Czy ty jeste? jaki? niepe?nosprytny? Przecie? gry komputerowe to tylko przyk?ad, wbijam na twoj? stron? i nie wiem czego ona dotyczy. Dopiero po przyjrzeniu si? w tematy na forum ol?ni?o mnie i wiedzia?em, ?e strona jest o modyfikacjach i wtyczkach pod Fusiona.

EDIT3: Nie rozumiem, w czym tkwi problem niektórych osób i autora tematu. Przecie? ja w?a?nie oceniam stworzon? przez Ciebie stron? i wnioskuje, ?e przyda?oby si? jej logo lub baner na którym by?oby jasno napisane, ?e strona jest o modyfikacjach i wtyczkach do Fusiona. To moja ocena.

EDIT4: Heh, r?ce opadaj?. Czy ty masz problem ze zrozumieniem, ?e po wej?ciu na twoj? stron?, któr? wstawi?e? do oceny wytykam jej, ?e jest zaprezentowana w sposób, który niejednoznacznie mówi o czym ona jest. Dopiero po bli?szym przyjrzeniu si? tematom na forum mo?na dostrzec, ?e skoro piszesz o modyfikacjach i wtyczkach to w?a?nie o tym jest twoja strona. Brak mi s?ów, nie b?d? pisa? bebe rzeczy ale nie wiem jak mam skomentowa? to, ?e nie rozumiesz o co chodzi. Wstrzymam si?, ?eby za du?o nie napisa?, bo po co Pan Admin ma mie? podstawy do tego, ?eby mnie znów zbanowa? Smile Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 11.12.2010 20:17:05

krystian1988
Trzeba by?o napisa? od razu. Banner oraz logo s? w trakcie tworzenia co jest ju? spraw? ca?kiem inn? oraz osobist?.

Pieka
Kolega tym razem ma racje i pisze jak najbardziej w temacie.

Strona KriS Site Twoje Centrum z racji nazwy, promowania oraz tego, co widac na pierwszy wskazuje, ze jest strona typowo domowa lub srodowiskowa. I taka moim jak zwykle skromnym zdaniem do niedawna byla.
Jednak jej zawartosc jednoznacznie sugeruje i przekonuje, ze to strona o dodatkach do PHP-Fusion, ktora zdaniem autora aspiruje do miana nieoficjalnego supportu, czym oczywiscie nie jest chocby ze wzgledu na mozliwosci autora. Niestety, taka jest prawda Krystian, czy Ci sie to podoba, czy nie.

Wracajac stricte do tematu, strona sie ladnie rozwija i jest obecnie calkiem przyjemna dla oka, mimo, ze nie w moim guscie. Jesli nadal bedzie sie ta tendencja utrzymywala, a jej tresci nie beda stanowily materialy kopiowane z innych o podobnej tematyce to ma szanse stac sie popularna i lubiana. Konsekwencja w dzialaniu zazwyczaj daje dobre efekty.
Zycze powodzenia Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Dzi?kuj? Przemku za swój udzia? w temacie oraz za opinie któr? wystawi?e?. Rozmawiali?my o tym i jak widzisz wszystko co jest niestosowne da si? uzgodni?. Wszystko zosta?o poprawione, je?li jednak nadal s? zastrze?enia to prosz? kontakt PW z dok?adnym linkiem oraz wyja?nieniem. Wszystkim bardzo dzi?kuj?.

EDIT://
Logo zmienione, bannery zostan? poprawione z czasem. Smile
Edytowane przez krystian1988 dnia 11.12.2010 20:06:56

Chemikpil
EDIT: Nawet w meta danych nie ma opisu co to za strona, wi?c wujek Google szybko Ci? nie polubi

I tu bardzo si? kolego mylisz. Po za tym ?e description b?dzie wy?wietlany jako opis w wynikach wyszukiwania, to google ju? dawno przesta?o bra? na powa?nie te tagi, a bardziej tre?? strony, która je?eli jest obfita w pewne s?owa kluczowe, to mo?e zawisn?? wysoko w wynikach tych w?asnie s?ów. ?eby nie by?o nie jestem specjalist? od SEO, ale laikiem te? nie jestem. Dodatkowo description powinien by? dynamiczny, i na ka?dej stronie inny, ale to nie o to chodzi. Zgodz? si? natomiast ?e wchodz?c na stron?, która w domenie, logotypie ma nazw? u?ytkownika, oczekuj? bardziej strony domowej, blogu, portfolio lub co? w tym stylu, a troch? zesz?a na tor portalu. Musisz si? jasno okre?li? co chcesz mie?, i tym samym lepiej to zorganizowa?. Podtrzymuje jednak dalej moje zdanie, ?e strona jest mi?a dla oka.

www.chemikpil.pl
rafixxx123
Chemikpil /

Ale mi w?a?nie chodzi o to jak strona b?dzie wy?wietla?a si? w wyszukiwarce. Czy nie lepiej by?oby umie?ci? w meta opis: Modyfikacje i wtyczki pod PHP-Fusion? Sam zobacz jak jest ona teraz widoczna, pod jakimi opisami. Zdaj? sobie spraw?, ?e roboty ju? od dawna nie pozycjonuj? strony na podstawie meta tagów ale to nie zmienia faktu, ?e warto ten opis wrzuci?. Ale tak jak foxi89 wspomnia? zajmujmy si? ocen? strony, dlatego poza uwagami o których wspomnia?em ju? wcze?niej wystawiam 7/10 równie? ze wzgl?du na kolorystyk? strony, która nie przypad?a mi do gustu, gratuluje jednak pomys?u i tego co na stronie jest zawarte. Zapewne nie jednemu u?ytkownikowi pomo?esz dzi?ki tym modyfikacjom i wtyczkom. Pozdrawiam.

poki289
Rafix poczytaj sobie podstawy SEO i najlepiej SEM, to mniej wiecej szczaisz baze.
Krystian a co do WWW to lubialem Twoja starsza stronke, ta byl klimaaaaat ja na nia wbijalem, nawet w ulubionych sie znalazla.

www.add-ons.pl
krystian1988
Mo?esz mi w PW napisa? dok?adnie jaka? Dzi?kuj? wszystkim za opini? oraz nadal si? b?d? stara? wed?ug waszych wypocin j? poprawia?. Smile

eldiablo
Dalszych sukcesów ze stron? i dalszych ch?ci przy prowadzeniu strony ale:

1) Nag?ówki czarne na jaskrawo-przyciemnionych nag?ówkach

2) "modyfikacje i wtyczki pod PHP Fusion" s?abo widoczny napis, zlewa si? z t?em loga

3) menu: odno?niki powinny by? wy?rodkowane na wysoko??

4) menu hover efekt mia?by? ciekawy i estetyczny, lecz po najechaniu tekst ucieka do góry a ca?a strona za? ten 1, 2 px w dó? ucieka <- wi?c finalnie nie wygl?da to ju? tak pi?knie

5) tekst czcionki szary na szarym tle wygl?da nie doko?ca czytelnie. Kto? kto ma ju? s?abszy wzrok lub siedzi dalej ni? 10 cm od moniotra mo?e si? to okaza? ma?ym utrudnieniem czytania. Poni?ej kilka wybranych przyk?adów:

5.a tematy for
5.b tekst po newsami, szczególnie czytaj wi?cej i xx komentarzy
5.c "strona 1 z 2"

6) opis Twoich wtyczek lub tych co skopiowa?e? sk??, tam powinien zawiera? co? wi?cej ni?:
Dzi? sobie zrobi?em pewn? modyfikacj?. Wi?c je?eli u?ywasz PHP-Fusion w wersji v7.01.xx wystarczy ?e sobie podmienisz plik contact.php
Wa?ne, jest to tylko dla posiadaczy, którzy maj? modyfikacj? recaptcha w kontakt + rejestracji. Inaczej modyfikacja nie b?dzie dzia?a?a. Plik w za??czniku.

Ja widz? to tak: opis wtyczki, instalacja chyba ?e np: w pliku readme.txt ale i o tym nale?y nadmieni?, informacja o autorze, dok?adna wersja fusiona, je?eli modyfikacja nadmienia pliki - poda? jakie trzeba podmieni?, je?eli tak jak wy?ej to poda? jaka to modyfikacja + link do niej, bo mo?e by? kilka modyfikacji z reCaptcha i kto? b?dzie si? g?owi? o której mowa itd. itp.

Opis typu zrobi?em sobie modyfikacj? jest dla mnie zbyt mo?e nie dziecinny ale tak "nie wa?ne jak byle by co? by?o", na niektórych tego typu stronach, autorzy nie tylko dosadnie opisuj? wtyczk?, ale zamieszczaj? zdj?cie/a lub nawet co zosta?o dodane czy zmienione w danym oryginalnym pliku. Dla przyk?adu opis wtyczki pope?niony przez jednego z moderatorów tego forum -> http://chemikpil....tts-panel/ Wida? ró?nic? ? Prawda ?e lepiej ni?:

Dzi? sobie zrobi?em pewn? modyfikacj?. Wi?c je?eli u?ywasz PHP-Fusion w wersji v7.01.xx wystarczy ?e sobie podmienisz plik contact.php.

Szacun za wk?ad do fusionowego ?wiata i za po?wi?canie Swojego czasu, bo nie ka?demu si? chce, ale mo?e kilka mych wskazówek pomo?e CI jeszcze bardziej dopicowa? stronk? Grin
Edytowane przez eldiablo dnia 12.12.2010 15:50:11

http://dropdire.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl