Zobacz temat
dungeons-game.pl - Dungeons Polish Fan-Site
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 16.11.2010 05:42:19
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 20 Data rejestracji: 10.03.2010 18:57 |
Witam ponownie, Tym razem chcia?bym zapyta? o Wasze opinie odno?nie dwudniowej strony b?d?cej polsk? stron? fanów gry Dungeons - klona gry Dungeon Keeper 3. Szablonu nie zrobi?em sam - skorzysta?em z jakiego? gotowca, w którym niemal?e wszystko zmieni?em. Mo?na rzec, ?e s? tylko trzy rzeczy, których nie rusza?em: - topmenu, - uk?ad strony, - bottom pod stopk?. Jest to moja chyba czwarta strona oparta na silniku PHP-Fusion. Troch? ju? wiem n/t tego skryptu, ale jeszcze zbyt ma?o by rozwija? stron? zadziwiaj?c tym samym pozosta?ych u?ytkowników. Chcia?bym prosi? Was o porad? (prócz oceny ca?o?ci). Jakie panele / mody zastosowaliby?cie do tego typu strony? Troch? przegl?da?em forum, ale by? mo?e co? bardzo ciekawego mi umkn??o. Pozdrawiam! Link: http://www.dungeo... Edytowane przez ArtSpire dnia 16.11.2010 05:42:43 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 17:19:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
eldiablo |
Dodany dnia 16.11.2010 10:28:39
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Brak marginesów w tre?ci ?rodkowej jak i tej w panelach. Chodzi o to ?e tre?? nachodzi za bardzo na kraw?dzie. Topmenu, chod? dla mnie za wysokie jak na takie ma?e literki, ujdzie. Reszta jak dla mnie do zmiany - kolorystyka. Pod logiem jaki? bia?y pasek. Mi?dzy stopk? a stron? niepotrzebny odst?p. Ta flaga GB nie potrzebnie taka wielka, skoro nie jest to druga wersja j?zykowa, a jedynie Google translator, który t?umaczy jak t?umaczy ![]() Druga sprawa ?e pod IE stronka si? sypie, pod IE kompatybilno?? wstecz, ju? mniej. EDIT: Pod Chrome dziwna pusta przestrze? mi?dzy stron? a tym gradientem w stopce, pod Firefoxem ju? nie. Edytowane przez eldiablo dnia 16.11.2010 10:32:18 |
|
|
outchorn1 |
Dodany dnia 16.11.2010 11:38:43
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 71 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 14.04.2010 20:16 |
Pod firefox prezentuje si? strona nawet nie?le. Je?eli chodzi o Fusion Board na forum znajduje si? temat jak zrobi? Linki tematu rozwijane by domy?lnie by?y zwini?te jest to chyba dosy? ciekawe:). Ewentualnie dodaj opcj? Pomóg? do FB. Na forum u góry w ?cie?ce w?tku wyst?puj? jakie? krzaczki? Moje pytanie co to za Hosting bo troch? muli, i jakby twoja stronka si? rozwija?a musia?by? zmieni? na co? wydajniejszego. Narazie to tyle:D |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 28.11.2010 01:23:09
|
Hosting z linuxpl.com - zawsze korzystam z ich us?ug. Faktycznie, na IE strona kuleje. :/ B?d? musia? pogrzeba? w stylach. Po za tym my?l?, ?e wszystko wy?wietla si? poprawnie. Ten bia?y pasek pod logo na czarnym "panelu" nie jest b??dem. Odno?nie pustej przestrzeni pod stopk?. Próbowa?em i próbowa?em i ci??ko z optymalizacj?. Póki co stronka hula na Firefox. Ruszam dopiero od marca 2011, wi?c mam troch? czasu. Twórcy i wydawcy gry pomog? wypromowa? t? stron?. PS Flaga jest du?a (widoczna), poniewa? wi?kszo?? odwiedzaj?cych to ludzie z Niemiec, Austrii, Rosji, Australii i Anglii. Polaków jest nieco mniej. |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 28.11.2010 01:38:53
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
PS Flaga jest du?a (widoczna), poniewa? wi?kszo?? odwiedzaj?cych to ludzie z Niemiec, Austrii, Rosji, Australii i Anglii. Polaków jest nieco mniej. Nie obra? si?, ale taka flaga, tak reklamowa? drug? wersj? j?zykow?, to mo?na jak strona jest dwuj?zyczna, a tak nie jest obecnie. Po drugie skoro wi?cej zagranicznych go?ci a nie naszych rodaków, to mo?e przejd? na uniwersalny - angielski ? Zamiast o?miesza? si? linkiem do translatora, który ka?dy wie jak t?umaczy. Twórcy i wydawcy gry pomog? wypromowa? t? stron?. Je?eli rzeczywi?cie tak b?dzie i twórcy zamieni? si? w pozycjonerów ![]() Odno?nie pustej przestrzeni pod stopk?. Próbowa?em i próbowa?em i ci??ko z optymalizacj?. Póki co stronka hula na Firefox. Mo?e zamiast optymalizacji stopki ![]() linuxpl.com i tak muli ? Fakt ?e Hetzner i lokalizacja niemiecka, ale wi?kszo?? wi?kszych stron chodzi szybko i sprawnie. Mo?e "jaki? dodatkowy kod", który znaczenie spowalnia Ci stron? ? Np: panel ostatnich tematów (?!). Edytowane przez eldiablo dnia 28.11.2010 01:40:40 |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 28.11.2010 07:14:47
|
Osobi?cie nie zauwa?y?em by strona ?miga?a wolniej. Aczkolwiek przyjrz? si? i co? wymy?l?. Stopk? si? zajm?. Dzi?kuj? za spostrze?enie! Odno?nie reklamy twórców i wydawców to mam ju? za?atwione. S? zadowoleni ze strony oraz tapet, które dla nich zrobi?em, dlatego zapewnili, ?e podlinkuj? mnie na oficjalnej stronie gry. Na szcz??cie mam czas do marca 2011. A flaga jest du?a ?eby ka?dy j? zauwa?y?. Pro?ba o dodanie translatora Google wyp?yn??a bezpo?rednio od jednego z twórców gry oraz kilku u?ytkowników oficjalnego forum wydawców. To nie by? mój pomys?. ![]() Edytowane przez ArtSpire dnia 28.11.2010 07:15:35 |
|
Przejdź do forum: |