Zobacz temat
|
Dodanie do wybranej podczas rejestracji grupy
|
|
| Adam Stalica |
Dodany dnia 31.12.2010 00:30:03
|
|
Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 213 Pomógł: 13 v7.02.03Data rejestracji: 05.08.2010 17:24 |
Witam, Stworzy?em dzi? pole u?ytkownika o nazwie user_rocznik i chcia?bym, aby podczas rejestracji, gdy u?ytkownik wybierze pole np. 1995 automatycznie zosta? dodany do grupy o ID 3. Tylko nasuwa mi si? pytanie jak to zrobi?? Próbowa?em co? wyci?gn?? z kodu: Rozwiń Kod źródłowy PHPLecz niestety nie wychodzi mi nic :| Stworzone przeze mnie pole daj? w za??czniku ;) Pozdrawiam i prosz? o pomoc ;) PW od moderatora:
Adam Stalica dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Adam Stalica dnia 31.12.2010 12:34:28 Witam
![]() |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 14:21:07
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| human |
Dodany dnia 27.05.2012 14:41:04
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 27.05.2012 14:01 |
Witam. Mam dwa problemy z modyfikacj? rejestracji w PHP-Fusion 7.02. 1. Chcia?bym, aby jedno z pól dodatkowych (sk?d), nie by?o zwyk?ym tekstowym inputem, tylko rozwijan? list? do wyboru opcji. Próbowa?em kombinowa? w register.php, UserFieldsInput.class.php, ale bez rezultatu. 2. Chcia?bym, w zale?no?ci od opcji wybranej w polu poprzednim (czyli de facto warto?ci danego pola w tabeli), przypisa? u?ytkownikowi grup?. Domy?lam si?, ?e nale?a?oby to zrobi? w momencie wgrywania danych u?ytkownika do bazy danych (plik register.php/która? z akcji UserFieldsInput.class.php?), ale jak i kiedy dok?adnie odwo?a? si? do tego pola, je?li jest polem dodatkowym (np. z loginem nie by?oby problemu, bo jest zdefiniowany)? Z góry dzi?kuj? za odpowied?. Po??czony z 27 maj 2012 17:21: Poradzi?em sobie z drugim zagadnieniem, w register.php, w sekcji odpowiadaj?cej za weryfikacj? u?ytkownika i przepisanie danych do bazy doda?em: Mo?e komu? si? przyda :) (Wiem, ?e dzia?a tylko dla liczby u?ytkowników zgodnej z numeracj? id, ale w moim przypadku to wystarcza.) PW od moderatora:
Edytowane przez human dnia 27.05.2012 17:22:53 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |