ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Gdzie na FTP-ie znajduj? si? dodane zdj?cia do galerii?
teyoo
Jak w temacie. Zapozna?am si? z odpowiednim fragmentem poradnika "Jak wgrywa? zdj?cia", na forum znikoma ilo?? w?tków o Galerii, chmody mam dobre - 777, ale wgranych zdj?? nie widz? nigdzie na serwerze. To znaczy - oczywi?cie zdj?cia w Galerii si? wy?wietlaj? na stronie, ale nie mog? ich zlokalizowa? na ftp-ie. Sprawdzi?am katalogi (mimo oczywistego bezsensu) ustawionej skórki, ale przede wszystkim katalog g?ówny Images.. no i nigdzie nie ma tych zdj??. Przeszuka?am zreszt? wszystkie katalogi odpowiedni? funkcj? - zero efektu.
Struktura (któr? ka?dy u?ytkownik fusiona zna doskonale) wygl?da tak: g?ówny katalog strony > images > photoalbum > submisssions oraz album_1 - 5.. i s? puste..
W PA te? nie znalaz?am nic, co mog?oby rozwi?za? mój problem. Zdj?cia do Galerii owszem, da si? doda?, no ale to jest to, co opisano w Poradniku. Dla mnie to nieprzydatne niestetySad

Aha, i czy nie mo?na zwyczajnie wgra? zdj?cia przez ftp do utworzonego Albumu, i potem ?eby one si? wy?wietla?y na stronie? Niespecjalnie mi si? widzi mozolne wrzucanie ka?dej pojedynczej foty przez "wgraj", po to mam ftp, ?eby w?adowa? kilkana?cie plików naraz, a nie bawi? si? w takie klikanka... Jak si? ma np. kilkadziesi?t fot do wgrania/ew.pó?niejszej edycji, to robi si? po prostu s?abo na my?l, ?e trzeba to robi? tak, jak jest w Poradniku.. o_O

Chyba ?e standardowa Galeria nie pozwala na takie myki? Je?li tak, to poradz? sobie ewentualnie z jakim? dodatkiem.. niemniej jednak zasadnicze pytanie pozostaje: gdzie na ftp - w jakim katalogu - s? te wgrane foty (i miniaturki Albumów)? Frown
Aha, mam fusiona ver7. Serwer jest p?atny, nie ?adne tam yoyo czy boo.. Wielko?? zdj?? i ich waga te? odpowiednio ustawiona w PA. Wszystko w sumie dzia?a, tylko ja tych zdj?? nigdzie na ftp nie widze.
Edytowane przez Pieka dnia 22.09.2010 10:52:10

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 12:23:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Ad.1 Kliknij prawym przyciskiem na zdj?ciu, wybierz w?a?ciwo?ci lub kopiuj adres url grafiki i wklej sobie do adresu przegl?darki - poznasz pe?n? ?ci??k?. To chyba nie jest trudne ?

Ad.2
Aha, i czy nie mo?na zwyczajnie wgra? zdj?cia przez ftp do utworzonego Albumu

Spróbuj, ale nie wiem jak to zrobisz :P

a) oprócz samego zdj?cia tworzona jest miniatura x2
b) tworzony jest wpis w tabeli photos z id, tytu?em, dat? dodania, ustawieniem komentowania, oceniania......
Edytowane przez eldiablo dnia 22.09.2010 11:04:02

http://dropdire.pl
Crom
Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj". Mo?na by?oby wykona? moda, który skanuje np. katalog photoalbum i sprawdza czy kto? poprzez FTP nic nie wgra?. Porówna nazwy zdj?? z tymi w bazie danych, a jak b?dzie co? nowego to sam po prostu doda, ale zdj?cie nie b?dzie mia?o tytu?u, opisu i etc.

eldiablo
@teyoo skoro Cie dobija wgrywanie po jednym zdj?ciu, na zagranicznym supporcie, "co?" zrobiono w t? stron? - multiple uploads (kilka plików za jednym razem) -> http://www.php-fu...d_id=22631

Crom napisa?/a:
Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj". Mo?na by?oby wykona? moda, który skanuje np. katalog photoalbum i sprawdza czy kto? poprzez FTP nic nie wgra?. Porówna nazwy zdj?? z tymi w bazie danych, a jak b?dzie co? nowego to sam po prostu doda, ale zdj?cie nie b?dzie mia?o tytu?u, opisu i etc.

@crom mia?d?ysz odpowiedziami, wiesz o tym ?

http://dropdire.pl
Crom
@eldiablo - nie zrozumia?em dowcipu(?) Smile

GosciuOdKanapek
@crom przeczytaj jeszcze raz swój po?cik, a zrozumiesz... troch? mi to jak jaki? program szpiegowski zabrzmia?o... chyba przez to skanowanie Wink
sygna.jpg
REGULAMIN - SKARBNIC? WIEDZY
Pomog?em? Kliknij przy moim po?cie pomoc.jpg!

teyoo
Crom napisa?/a:
Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj".

Hmm.. no trudno. Dobra, jako? sobie dam z tym rad?. Najwy?ej galeri? zrobi? sobie osobno, nie na fusionie.
@eldiablo: dzi?ki za linka, zbadam sobie ów multiple upload. Brzmi kusz?co. ;-D

Aha, owe niewidzialne dot?d pliki s? ju? widzialne na ftpie. Zmyli?o mnie to, ?e nie pojawi?y si? od razu po wgraniu w odpowiednim katalogu (jak to si? zawsze dzieje). Jednak po roz??czeniu i ponownym po??czeniu ju? s? widoczne, tak?e problem z g?owy.

Dzi?ki wszystkim za szybk? odpowied?.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl