Zobacz temat
Gdzie na FTP-ie znajduj? si? dodane zdj?cia do galerii?
|
|
teyoo |
Dodany dnia 22.09.2010 10:50:59
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 14 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 26.03.2009 17:08 |
Jak w temacie. Zapozna?am si? z odpowiednim fragmentem poradnika "Jak wgrywa? zdj?cia", na forum znikoma ilo?? w?tków o Galerii, chmody mam dobre - 777, ale wgranych zdj?? nie widz? nigdzie na serwerze. To znaczy - oczywi?cie zdj?cia w Galerii si? wy?wietlaj? na stronie, ale nie mog? ich zlokalizowa? na ftp-ie. Sprawdzi?am katalogi (mimo oczywistego bezsensu) ustawionej skórki, ale przede wszystkim katalog g?ówny Images.. no i nigdzie nie ma tych zdj??. Przeszuka?am zreszt? wszystkie katalogi odpowiedni? funkcj? - zero efektu. Struktura (któr? ka?dy u?ytkownik fusiona zna doskonale) wygl?da tak: g?ówny katalog strony > images > photoalbum > submisssions oraz album_1 - 5.. i s? puste.. W PA te? nie znalaz?am nic, co mog?oby rozwi?za? mój problem. Zdj?cia do Galerii owszem, da si? doda?, no ale to jest to, co opisano w Poradniku. Dla mnie to nieprzydatne niestety ![]() Aha, i czy nie mo?na zwyczajnie wgra? zdj?cia przez ftp do utworzonego Albumu, i potem ?eby one si? wy?wietla?y na stronie? Niespecjalnie mi si? widzi mozolne wrzucanie ka?dej pojedynczej foty przez "wgraj", po to mam ftp, ?eby w?adowa? kilkana?cie plików naraz, a nie bawi? si? w takie klikanka... Jak si? ma np. kilkadziesi?t fot do wgrania/ew.pó?niejszej edycji, to robi si? po prostu s?abo na my?l, ?e trzeba to robi? tak, jak jest w Poradniku.. o_O Chyba ?e standardowa Galeria nie pozwala na takie myki? Je?li tak, to poradz? sobie ewentualnie z jakim? dodatkiem.. niemniej jednak zasadnicze pytanie pozostaje: gdzie na ftp - w jakim katalogu - s? te wgrane foty (i miniaturki Albumów)? ![]() Aha, mam fusiona ver7. Serwer jest p?atny, nie ?adne tam yoyo czy boo.. Wielko?? zdj?? i ich waga te? odpowiednio ustawiona w PA. Wszystko w sumie dzia?a, tylko ja tych zdj?? nigdzie na ftp nie widze. Edytowane przez Pieka dnia 22.09.2010 10:52:10 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 12:23:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
eldiablo |
Dodany dnia 22.09.2010 11:03:11
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Ad.1 Kliknij prawym przyciskiem na zdj?ciu, wybierz w?a?ciwo?ci lub kopiuj adres url grafiki i wklej sobie do adresu przegl?darki - poznasz pe?n? ?ci??k?. To chyba nie jest trudne ? Ad.2 Aha, i czy nie mo?na zwyczajnie wgra? zdj?cia przez ftp do utworzonego Albumu Spróbuj, ale nie wiem jak to zrobisz :P a) oprócz samego zdj?cia tworzona jest miniatura x2 b) tworzony jest wpis w tabeli photos z id, tytu?em, dat? dodania, ustawieniem komentowania, oceniania...... Edytowane przez eldiablo dnia 22.09.2010 11:04:02 |
|
|
Crom |
Dodany dnia 22.09.2010 11:10:47
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj". Mo?na by?oby wykona? moda, który skanuje np. katalog photoalbum i sprawdza czy kto? poprzez FTP nic nie wgra?. Porówna nazwy zdj?? z tymi w bazie danych, a jak b?dzie co? nowego to sam po prostu doda, ale zdj?cie nie b?dzie mia?o tytu?u, opisu i etc. |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 22.09.2010 11:19:20
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
@teyoo skoro Cie dobija wgrywanie po jednym zdj?ciu, na zagranicznym supporcie, "co?" zrobiono w t? stron? - multiple uploads (kilka plików za jednym razem) -> http://www.php-fu...d_id=22631 Crom napisa?/a: Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj". Mo?na by?oby wykona? moda, który skanuje np. katalog photoalbum i sprawdza czy kto? poprzez FTP nic nie wgra?. Porówna nazwy zdj?? z tymi w bazie danych, a jak b?dzie co? nowego to sam po prostu doda, ale zdj?cie nie b?dzie mia?o tytu?u, opisu i etc. @crom mia?d?ysz odpowiedziami, wiesz o tym ? |
|
|
Crom |
Dodany dnia 22.09.2010 12:17:41
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
@eldiablo - nie zrozumia?em dowcipu(?) ![]() |
|
|
GosciuOdKanapek |
Dodany dnia 22.09.2010 13:10:30
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 47 Pomógł: 4 Data rejestracji: 13.07.2010 23:38 |
@crom przeczytaj jeszcze raz swój po?cik, a zrozumiesz... troch? mi to jak jaki? program szpiegowski zabrzmia?o... chyba przez to skanowanie ![]() |
|
|
teyoo |
Dodany dnia 22.09.2010 16:00:16
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 14 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 26.03.2009 17:08 |
Crom napisa?/a: Niestety ka?de zdj?cie trzeba dodawa? po kolei poprzez "wgraj". Hmm.. no trudno. Dobra, jako? sobie dam z tym rad?. Najwy?ej galeri? zrobi? sobie osobno, nie na fusionie. @eldiablo: dzi?ki za linka, zbadam sobie ów multiple upload. Brzmi kusz?co. ;-D Aha, owe niewidzialne dot?d pliki s? ju? widzialne na ftpie. Zmyli?o mnie to, ?e nie pojawi?y si? od razu po wgraniu w odpowiednim katalogu (jak to si? zawsze dzieje). Jednak po roz??czeniu i ponownym po??czeniu ju? s? widoczne, tak?e problem z g?owy. Dzi?ki wszystkim za szybk? odpowied?. |
|
Przejdź do forum: |