Zobacz temat
|
Instrukcja tworzenia tabeli przed zaimportowaniem bazy danych - MySQL
|
|
| fat_man |
Dodany dnia 17.09.2010 01:57:15
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 6 Data rejestracji: 16.09.2009 00:02 |
Witam wszystkich. Mam nast?puj?cy problem - chc? pobiera? dane na stron? z pomoc? bazy danych. Mam plik .sql, jednak nie zawiera instrukcji dotycz?cej tworzenia tabeli. S? to po prostu informacje, które maj? trafi? do tabeli. Moje pytanie - jak sformu?owa? odpowiedni? instrukcj? dla mojej bazy danych? Dane pobierane do tabeli wygl?daj? w ten sposób: itd. Od razu mówi?, ?e dopiero raczkuj? w tej tematyce :). Poza tym, by? mo?e kto? ma jakie? dobre, internetowe ?ród?o wiedzy o MySQL? Np. najpotrzebniejsza wiedza dotycz?ca implementowania informacji z bazy danych na stronie. Pozdrawiam Micha? |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 05:48:35
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| BW_seba |
Dodany dnia 17.09.2010 09:00:40
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 5 Data rejestracji: 16.09.2010 12:07 |
Poczytaj jeden z kursów MySQL np. na www.webmade.org lub www.webhelp.pl |
|
|
|
| Crom |
Dodany dnia 17.09.2010 10:30:17
|
|
Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
Rozwiń Kod źródłowy MYSQLJe?li raczkujesz to wiedz, ?e musisz mie? zdefiniowane NOW(); Wygl?da na to, ?e pierwsza warto?? to ID, druga jaki? tekst, trzecia te? i ostatnia to chyba czas, wi?c zrób co? takiego: Rozwiń Kod źródłowy MYSQLW PHP to b?dzie wygl?da?o tak: Rozwiń Kod źródłowy PHPA struktura tabeli b?dzie taka: Rozwiń Kod źródłowy MYSQL |
|
|
|
| fat_man |
Dodany dnia 18.09.2010 21:01:57
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 6 Data rejestracji: 16.09.2009 00:02 |
Próbowa?em zastosowa? t? struktur? tabeli, ale dostaj? informacj? o b??dzie podczas ?adowania pliku do bazy. Intryguje mnie ta pierwsza kolumna w tabeli - s? tam dwa apostrofy, mi?dzy którymi nic nie ma, natomiast wszelkie kolumny 'id' które widzia?em by?y po prostu numerowane. Dodam, ?e kluczem ma by? chyba kolumna numer 2 z tekstem, gdy? ka?de s?owo w tej kolumnie jest inne, a wiem, ?e pó?niej s?owa b?d? w kategoriach, wed?ug litery alfabetu. Pozdrawiam Micha? P.S. Nie za bardzo potrafi? co? zbudowa? na podstawie tych kursów. Nie mam zbyt du?ego do?wiadczenia - mo?e przez to. |
|
|
|
| Przejdź do forum: |