ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja z v5.01 do v7.0x.xx
manhet
Witam.

Najwy?szy czas zaktualizowa? szkoln? stron? - niestety, nie mam poj?cia, jak si? za to wzi??. Mam za to mnóstwo obaw, ?e strona tego nie prze?yje. Czy mo?na zaktualizowa? stron? i zachowa? jej tre?? w przypadku tak odleg?ych wersji? Obecnie stronka ma sie dobrze, ale mnóstwo na niej badziewia w komentarzach i nie umiem tego zwalczy?.
Wdzi?cznym za pomoc b?d?. Czy kto? potrafi?by to zrobi?? Nie znam sie na PHP i sam po prostu nie umiem.
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 13.09 - 01:07

Edytowane przez Pieka dnia 13.09.2010 01:07:08

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 05:10:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
GosciuOdKanapek
Je?li zrobisz wszystko dobrze to nic si? nie stanie, po prostu zaktualizuj po kolei wersje tj. z v5.1 do v6.00, a nast. z v6.00 do v7.00 (lub od razu do v7.01 chod? nie jestem pewien). Czytaj readme w paczkach i rób zgodnie z pkt, a powinno si? wszystko uda? Smile Lecz skoro nie masz do tego pewnej r?ki zrób kopie ca?ej strony i kopi? bazy danych. W LABORATORIUM MODU?ÓW PHP-Fusion mo?esz pobra? kolejne wersje, które b?dzie aktualizowa?.
Edytowane przez GosciuOdKanapek dnia 27.08.2010 10:04:21
sygna.jpg
REGULAMIN - SKARBNIC? WIEDZY
Pomog?em? Kliknij przy moim po?cie pomoc.jpg!

outchorn1
Jak kolega powiedzia?, koniecznie zrób kopie plików przed ostatni? aktualizacj?, tj. do wersji 7.01. Ostatnio sam aktualizowa?em i bez przywrócenia plików stronka by nie prze?y?aSmile

www.naruto-kensei.pl
darius4
Mam podobny problem / temat.
Trzeba zrobi? update strony z PHP Fusion v5.00 do aktualnej v7.02.07. Mam kopi? strony i kopi? bazy, niestety strona na serwerze zosta?a ju? wy??czona czyli now? wersj? trzeba zainstalowa? od podstaw w nowej lokalizacji. Zainstalowa?em i uruchomi?em do prób XAMPP i nowy PF i teraz pytanie jak si? zabra? do update?
Update mo?emy ograniczy? do users, news, articles i galerii, reszt? mo?na dorobi? r?cznie. Smile
- Da si? zaimportowa? niezb?dne tabele czy trzeba kombinowa? z instalacj? wersji 5 a pó?niej update do 6 i 7?
- Jest gdzie? sprawdzony opis krok po kroku co zrobi?? Na forum raczej nic nie trafi?em.

Pieka
W Twoim przypadku pierwsze stosujesz si? do zasad przenoszenia strony, a dopiero pó?niej jej aktualizacji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
darius4
OK. czyli najpierw na nowym serwerze lub pod XAMPP przywróci? (ponownie zainstalowa?) poprzedni? / ostatni? wersj?, w moim przypadku v5.00.
Jak wszystko ruszy zainstalowa? update z 5 na 6 i z 6 na 7.
Z których wersji najlepiej skorzysta??
Rozumiem, ?e podane w po?cie nr 2 s? jak najbardziej do wykorzystania / polecenia? Wink
Edytowane przez darius4 dnia 03.11.2014 12:03:44

Pieka
Zrób kopi?, najlepiej ca?ego konta i wykonaj aktualizacj? u?ywaj?c najnowszych plików.
Tak, wszystko w downloadzie jest w porz?dku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
darius4
Dzi?ki za wskazówki. Stara wersja znowu dzia?a na serwerze testowym w nowej lokalizacji.
Teraz kolej na walk? z upgrade do v6 i 7. Smile
Edytowane przez darius4 dnia 13.01.2015 18:44:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl