ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Banowanie/Blokowanie zmiennego IP
maad
Witam,
Nie wiem gdzie zalozyc poprawnie taki temat ale chodzi mi o to czy jest mozliwosc w jakis sposob zablokowac zmienne ip? Czy te numery sa w jakis sposob ze soba powiazane albo nie wiem jakie dnsy blokowac?
Pytam w kontekscie banowania osob ktore maja zmienne ip.

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 05:57:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
W panelu admian czarna lista podajesz z jego ip dwie pierwsze liczby, czyli jak masz
82.23.130.193 to wpisujesz 82.23 Powoduje zbanowanie ca?ego zakresu ip
Trzeba pami?ta? ze banuj?c zakres Neostrady mo?esz zbanowa? te? kogo? innego z tego samego miasta.

eldiablo
Je?eli Twój CMS na to pozwala, to lepiej zbanowa? samo konto ni? jego posiadacza.

Bawienie si? z zakresy, to strata czasu, blokuje innych, potencjalnych odwiedzaj?cych a by? mo?e i przysz?ych u?ytkowników zarejestrowanych.

Lepiej sprawdza si? blokada samego konta.

@maad a je?eli w?a?ciciel zmiennego ip, sprawia problemy (ponowna rejestracja = dublowanie kont, próby omini?cia blokady,banu itp), wysy?asz info z IP i przedzia?em czasowym (w którym stwarza? problemy) na odpowiedni adres mailowy. W TP przyk?adowo, jest to .

Ze swojej autopsji, mog? ci powiedzie? ?e taki system banowania, sprawdza si? elegancko Pfft ??cznie ze zg?oszeniami do dostarczycieli Internetu.
Edytowane przez eldiablo dnia 17.08.2010 12:06:35

http://dropdire.pl
kefirek
Je?li chcesz sprawdza? czy u?ytkownik ze zmiennym ip ma kilka kont to takiego 100% sposobu nie ma, ale mo?na sprawdza?
- nazw? przegl?darki, z jakiej wchodzi w na stron?
- nazw? system operacyjnego
- rozdzielczo?? ekranu
- host
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

- zakres ip

I wtedy porównujesz konta z tymi samymi danymi oczywi?cie to nie daje 100% pewno?ci ze to konta tego samego u?ytkownik.

Dodatkowo, co mi przychodzi do g?owy to mo?na zrobi?, ?e po poprawnym zalogowaniu si? w serwisie tworzy? $_COOKIE, które b?dzie przechowywa? id konta u?ytkownik. I po ponownym zalogowaniu sprawdza? czy $_COOKIE istnieje, je?li tak to sprawdza? czy id zgadza si? z tym, na które si? loguje u?ytkownik, je?li nie to znaczy za loguj? si? na inne. Je?li nie istniej $_COOKIE tworzy? nowe.
Edytowane przez kefirek dnia 17.08.2010 12:27:57

maad
Dzieki za pomoc. Jesli chodzi o mail do TP to chyba jest niepoprawny bo z WP mi przyszla informacja o niedostarczeniu wiadomosci. Wyslalem na .

eldiablo
Ten mail to z pami?ci pisa?em, mo?e jest ju? nie aktywny.

Przed wczoraj wysy?a?em na , ale pami?taj ?e "drobnostek" nie ma sensu wysy?a? Grin Przyjdzie ci mail potwierdzaj?cy + informacja co powinien zawiera? taki mail + numer zg?oszenia. Je?eli b?dziesz zg?asza? kolejne "wyst?pek" to z tym numerem.

http://dropdire.pl
cristo
Wi?c jak sprawdzi? i po czym by mie? pewno?? ?e dane IP pochodz? od tego samego u?ytkownika. Jak to robi? tutaj na supporcie wlepiaj?c ostrze?enia musz? mie? pewno??. Mo?e by kto? opisa? jak lub poda? gotowe rozwi?zanie ;).
Mam taki panel zdublowane IP, ale on mi nic nie daje bo np podaje on, ?e dane IP ma 7 u?ytkowników, ale Ci u?ytkownicy nie maja nic wspólnego z dublowaniem kont to s? oddzielne konta.

panel zdublowane IP:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mo?e kto? co? podpowiedzie? ?
Edytowane przez cristo dnia 17.10.2011 14:26:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl