Zobacz temat
Komunikat Notice: Undefined index.
|
|
codley |
Dodany dnia 12.08.2010 16:07:10
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 12.08.2010 15:53 |
Witam, mam nast?puj?cy problem: w pliku test.php (przepraszam za zmienne typu $t1, to tylko akt mojej desperacji) wy?wietlaj? mi si? komunikaty typu: Rekordy do bazy danych dodawane s? bezproblemowo, jednak owe b??dy wygl?daj? ma?o "estetycznie". Czyta?em na ten temat du?o poradników, mi?dzy innymi o edycji pliku php.ini. W ?aden sposób nie potrafi? usun??/ukry? tych komunikatów. Dodam, ?e gdy usun? z kodu elementy niezb?dne dla Fusiona, b??dów nie ma. Zdaj? sobie spraw?, ?e pytanie mo?e by? ?mieszne, lecz chcia?bym Was prosi? chocia? o wskazówki, które pomog?yby mi usun?? problem. Z góry dzi?kuj? i pozdrawiam ;) Edytowane przez Chemikpil dnia 12.08.2010 16:51:01 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 17:39:44
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Chemikpil |
Dodany dnia 12.08.2010 16:48:11
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 999 Pomógł: 54 Data rejestracji: 04.05.2008 21:46 |
Temat by? poruszany ju? wsz?dzie gdzie mówi si? o PHP, ale jako ?e mam dzi? dobry dzie? pozwol? sobie odpowiedzie?. Oznacza to nie nieokre?lony index a niezdefiniowany index. Problem polega wi?c na tym ?e ty od razu bez sprawdzenia u?ywasz tych indeksów by przypisa? ich warto?ci do zmiennych. PHP widzi wi?c te indexy jako puste o czym informuje ciebie. Tak jak sprawdzasz czy zmienne maja przypisane warto?ci sprawd? czy przes?ane zosta?y te warto?ci. Co je?eli nie zostanie przes?ana jaka? warto?? np. autor? Nie ma tu ?adnej obs?ugi b??dów. Moja rada? If sprawdzaj?cego zmienne najlepiej zamieni? na if sprawdzaj?cy przes?ane warto?ci. Warto te? doda? if-a sprawdzaj?cego czy faktycznie formularz zosta? wys?any, czy dalej jest wype?niany. Dodatkowo warto zabezpieczy? si? w funkcje sprawdzaj?ce czy to co zosta?o przes?ane jest na pewno tym czego skrypt oczekuje. Pozdro. Edytowane przez Chemikpil dnia 12.08.2010 16:50:12 Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter |
|
|
codley |
Dodany dnia 12.08.2010 17:36:52
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 12.08.2010 15:53 |
Dzi?kuj? za szybk? pomoc ![]() |
|
Przejdź do forum: |