ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[User Fields] Facebook
krystian1988
Wrzucamy pliki z za??cznika wchodzimy w PA - Pola Profilu wybieramy Facebook, w??czamy.
Kodowanie ISO oraz UTF. Dodajemy samo ID (czyli po tym: facebook.com/profile.php?id=).
krystian1988 dodał/a następującą plik:
v7-user_fields-facebook-user_id.zip [3.64kB / 1033 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 13.09.2010 07:24:09
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:50:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bonk
krystian1988 napisa?/a:
Wrzucamy pliki z za??cznika wchodzimy w PA - Pola Profilu wybieramy Facebook, w??czamy.
Kodowanie ISO oraz UTF. Dodajemy samo ID (czyli po tym: facebook.com/profile.php?id=).

Po wej?ciu w PA > User Fields wy?wietla mi si? b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 31.08.2010 18:32:21

krystian1988
Co? musisz mie? ?le zrobione z powodu i? sam teraz sprawdza?em na "czystej instalacji PHP-Fusion v7 jak i v7.01".

Bonk
Dziwna sprawa, bo nic nie zmienia?em.
Edytowane przez khaman dnia 31.08.2010 20:21:51

Grzes
Wrzu? jeszcze raz na serwer /locale/Polish(-utf8)/user_fields/user_facebook.php. S? dwie mo?liwo?ci, nie wys?a?e? go b?d? dotar? pusty.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

piotrvx
Ja mam podobny problem. Na 100% wszystko doda?em poprawnie:

Edytowane przez Pieka dnia 11.09.2010 18:30:48

krystian1988
Widz? ?e nie umiesz czyta? b??dów... Jakby by? b??d facebook pisa?o by user_facebook_include_var a nie user_im_include_var. Spróbuj wy??czy? panel IM i zobacz czy dzia?a.

qba88
By? mo?e przy wrzucaniu plików na serwer zaznaczy?e? opcj? "Zamie? litery na ma?e" czy co? takiego i ju? nie mo?e przeczyta? plików. Upewnij si?, ?e masz folder Polish(-utf8), a nie polish(-utf8).
Edytowane przez qba88 dnia 11.09.2010 18:20:21
strzelec.png
Je?li Ci pomog?em, kliknij "Pomóg?" pomogl.png

http://kubabu.pl/
Pieka
Nie byloby praktyczniejsze podawanie nickow zamiast ID?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
eldiablo
Pieka napisa?/a:
Nie byloby praktyczniejsze podawanie nickow zamiast ID?

Niby tak, tylko ?e nie ka?dy skraca sobie adres do postaci facebook.com/jaki?_nick Grin

http://dropdire.pl
Pieka
Kazdy ma w nazwie imie i nazwisko, wiec problemu nie ma, sprawdz. Ja np. nie znam swojego numeru, a podawany wszedzie jest tylko i wylacznie moj nick. Dla mnie jest to niepraktyczne, bo nie mam co podac, potrzebuje w/w.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
eldiablo
Pieka napisa?/a:
Kazdy ma w nazwie imie i nazwisko, wiec problemu nie ma, sprawdz. Ja np. nie znam swojego numeru, a podawany wszedzie jest tylko i wylacznie moj nick. Dla mnie jest to niepraktyczne, bo nie mam co podac, potrzebuje w/w.

Mówimy o adresie URL czy o podanym nicku w profilu i jego wy?wietlaniu ? Mo?e teraz to inaczej wygl?da w Facebooku, ale jak si? rejestrowa?em kiedy?, to b?d?c zalogowanym musia?em wpisa? facebook.com/username w pasku adresu przegl?darki i ustala?em adres url do mojego profilu w postaci facebook.com/nick, gdy? normalnie bez zmian widnia? jako facebook.com/profile.php?id=...... <= jaki? tam numer.

I dlatego zapewne jest podawany id ni? nick w tym polu, nie wszystkich profile maj? url z?o?ony z samego nicka, to znaczy nie ka?dy bawi si? w skrócenie sobie adresu url.

Bior?c pod uwag? ?e w "User Fields Facebook", chodzi o podanie adresu url do profilu, a generowanie przez Facebook tych adresów jest dalej po staremu w postaci, takiej jak w PHP-Fusion z ID. Grin

Pieka
Przeciez wyraznie napisalem o co chodzi. Nie znam swojego ID, nigdzie go nie mam podanego, wiec pole, w ktorym wymagane jest wstawienie w/w jest dla mnie bezuzyteczne. Moge Ci to namalowac jak chcesz, bo opisac jasniej nie potrafie. Chociaz...
Teraz jest:

Nie znam swojego ID, ale za to znam i uzywam nicka, czyli skroconej wersji profilu, wiec potrzebuje:

W zwiazku z powyzszym przerobilem adres na taki, jak podalem.

A teraz dla jasnosci, nie wymagam, aby pole profilu dla FB uwzglednialo podawanie rowniez nickow, a jedynie zwracam uwage na fakt, ze w chwili obecnej nie jest mozliwe, poniewaz taki adres:

nie jest prawidlowy i w efekcie daje nam blad 404.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
eldiablo
@Pieka id mo?na ?atwo sprawdzi? - wysy?aj?c wiadomo?? do siebie samego Grin w chwili otwarcia formularza wys?ania wiadomo?ci, w adresie przegl?darki mamy swój ID. Innej metody nie pami?tam Smile

Czyli albo najzwyklejsze pole na link do Facebooka, gdzie podajemy ca?y adres, który przecie? d?ugi nie jest. Albo obok pola do wpisania, select z wyborem co wpisujemy ID czy NICK, by?oby uniwersalnym rozwi?zaniem. Grin

Alem namiesza? Shock

Pieka
Najprostszym i zarazem uniwersalnym rozwiazaniem byloby umieszczenie samego parsowanego pola dla linka.
Masz racje, select to tez calkiem ciekawy pomysl. Mysle, ze postawilismy przed Krystianem wyzwanie Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Jutro popatrz? i poprawi? wersj? na nick (imi? i nazwisko).
Propozycje jeszcze piszcie, a zobaczymy co dam rad? to zrobi?.

Pieka
Przemysl kwestie listy Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Przemy?l?, jutro nad tym popatrz? po pracy czyli gdzie? po po?udniu i zaczn? si? bawi? nad now? wersj?. Mam nadziej? ?e wyjdzie co? z tego i b?dzie jak chcecie.

Za??czam paczuszk? w której jak piszecie wy?ej zamiast ID jest podanie nicka u?ytkownika na facebook.
Nie aktualizuje pierwszego posta z powodu, ?e mo?e kto? b?dzie chcia? poprzez ID posiada? ni? nick. Sk?d moja decyzja widz? w znajomych na facebook ?e ma?o kto posiada nazwa.usera tylko profile_id=.
Paczka zawiera ISO jak i UTF.
krystian1988 dodał/a następującą plik:
v7-user_fields-facebook-user_name.zip [23.09kB / 946 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 13.09.2010 07:25:07

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl