ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Link "czytaj wi?cej" po okre?lonej ilo?ci znaków
Statys
Cze??,
czy kto? z Was potrafi?by zrobi? taka modyfikacje, ze przy pisaniu newsa by?o by tylko jedno pole do wpisywania tekstu zamiast dwóch.
Na stronie g?ównej by?by widoczny news, ale po X znaków automatycznie tworzy?by si? na ko?cu "...>>czytaj wi?cej", który po klikni?ciu wy?wietla?by dalsza cze?? newsa.

Oto przyk?ad:
img375.imageshack.us/img375/2324/przechwytywanieub.png

Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Chemikpil 26.07 - 01:39

Edytowane przez konto usuniete dnia 25.07.2010 18:00:17

paramore.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 04:56:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
Modyfikacja jest tu nie potrzebna. w themes.php wystarczy wczyta? ci?g znaków wy?wietlaj?cy newsa, i funkcj?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
uci?? ci?g.
Przyk?ad:

Widzisz ju? jak dzia?a ta funkcja. Teraz w themes.php ucinasz t? funkcj? znaki i wy?wietlasz cz???. Musisz jednak pami?ta? by tre?? newsa podawa? zawsze w pierwszym polu. Przy takim uk?adzie drugie pole n ie interesuje Ciebie w ogóle.
Pozdro.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Statys
Zrobilem tak:

i cale newsy sie rozwalily. ;/

paramore.pl
Chemikpil
Przecie? ty skopiowa?e? litera w liter? kod który by? przyk?adem. To nie jest rozwi?zanie tylko przyk?ad zastosowania funkcji substr.
Po drugie brak poprawnej stopki == brak wsparcia.
Do zobaczenia po poprawieniu stopki.
Mowa oczywi?cie o stronie: http://www.paramo...l/news.php

www.chemikpil.pl
Statys
Poprawione. Teraz móg?by mi kto? pomóc? Niestety, ale nie wiem jak to zrobi?.

//Stopka ju? zgodna z wytycznymi licencji// Foxi89
Edytowane przez konto usuniete dnia 26.07.2010 11:50:17

paramore.pl
Chemikpil
Eh kolejna osoba która zamiast wysili? si? i popróbowa? samemu czeka na gotowca. No có? ok. Skoro wiem to pomog?.
Przyk?ad na podstawie skorki Gillette:
Przede wszystkim w pierwszej cz??ci musi znale?? si? cz??? która ma zasta? wy?wietlona na stronie g?ównej. Czemu nie ca?y news? Kwestia bezsensowego marnowania zasobów. Je?eli b?dziesz mia? 10 esejów na stronie g?ównej to i tak musz? one by? pobrane w ca?o?ci by mog?y zosta? skrócone. Lepiej wi?c pobra? jak?? cz??? np ko?o 300, 400 znaków(na oko :)) i z tego ci??.
Ci?g reprezentuj?cy taki news zapisany jest w zmiennej

Teraz ja skrócimy do 200znaków, u?ywaj?c wcze?niej wspomnianej funkcji

Robimy to tak:

Masz ju? skrócony news teraz nale?y go tylko wy?wietli?.
Tak powinna wygl?da? mniej wiecej twoja funkcja render_news();

I tak to powinno wygl?da?. Mam nadzieje ?e zanim to wszystko skopiujesz, to cho? postarasz si? to zrozumie?. W brew pozorom ca?y manewr to 3 linijki kodu.
Pozdrawiam :)
Edytowane przez Chemikpil dnia 26.07.2010 14:44:03

www.chemikpil.pl
Statys
Zanim napisalem to sprobowalem sam to rozwiazac, jednak niebardzo mi to idzie. Podane przez Ciebie kody nie dzialaja poprawnie ani w moim themie ani w przykladowym Gillette. Nie chce pokazywac tresci po kliknieciu w "czytaj wiecej" oraz zle wyswietla liczbe znakow na glownej.

edit:
Widzisz ju? jak dzia?a ta funkcja. Teraz w themes.php ucinasz t? funkcj? znaki i wy?wietlasz cz???. Musisz jednak pami?ta? by tre?? newsa podawa? zawsze w pierwszym polu. Przy takim uk?adzie drugie pole n ie interesuje Ciebie w ogóle.

Pokazuje sie jednak tresc po "czytaj wiecej" ale dopiero jak jest wpisana w polu drugim. Czyli nie dziala tak jak to opisywales. Jakies pomysly?Smile

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - khaman 26.07 - 15:12

Edytowane przez Statys dnia 26.07.2010 15:15:00

paramore.pl
Chemikpil
Wkrad? si? ma?y b??d. Post z rozwi?zaniem poprawiony.

www.chemikpil.pl
Statys
Chemikpil napisa?/a:
Wkrad? si? ma?y b??d. Post z rozwi?zaniem poprawiony.

Wybacz, ale wciaz nic. Przeczytaj moj post u gory.

paramore.pl
Chemikpil
Dobra powsta? ma?y chaos z tym wi?c podaje teraz ju? testowane i poprawne rozwi?zanie. Sprawa ma si? tak

Wszystko opiera si? na warunku sprawdzaj?cym czy jest czytana tre?? rozszerzona czy nie. Je?li nie to skracamy newsa, je?li tak to go wy?wietlamy normalnie.

www.chemikpil.pl
kibel
A u mnie dalej nie dzia?a rozje?d?aj? si? panele newsów w prawo a wszystko dok?adnie robi? z tym jak jest napisane w tym temacie.
Oto mój render_news:

Kliknij pomogl.png je?li pomog?em.

Bo ?ycie uczy nas my?lenia.

Statys
Witam,

mam taki oto problem.

Po XX znaków, tre?? jest ucinana i na stronie g?ównej pokazuje si? link do czytaj wi?cej. Po klikni?ciu w link widzimy jednak tylko to, co wpisze si? jako rozszerzon? tre?? newsa. Interesowa?oby mnie, aby po klikni?ciu w "czytaj wi?cej" pokazywa? si? tekst podstawowy a pod nim rozszerzony.

Kto? ma pomys??

Pozdrawiam

PS. Odrazu zaznacz? - nie, nie mog? dodawa? newsów bez rozszerzenia. Tzn móg?bym, ale mam ponad 2000 newsów, które maj? i zwyk?y tekst i rozszerzenie i wtedy nie da?oby si? ich czyta?.

paramore.pl
Chemikpil
Umie?? to co jest w cz??ci podstawowej równie? w cz??ci rozszerzonej i po k?opocie.

www.chemikpil.pl
Statys
Chemikpil napisa?/a:
Umie?? to co jest w cz??ci podstawowej równie? w cz??ci rozszerzonej i po k?opocie.

Jak pisa?em wy?ej, na swojej stronie mam ju? troch? newsów. Wi?kszo?? jest skonstruowana tak, ?e ma tre?? podstawow? oraz rozszerzon?. Nowe newsy mog? dodawa? tak jak napisa?e?, jednak te starsze b?d? nieczytelne, gdy? na stronie g?ównej b?dzie tylko XXX znaków danego newsa a w "czytaj wi?cej" b?dzie pokazywa?o si? tylko rozszerzenie. Dlatego te? by?oby fajnie, gdyby da?o si? zrobi?, ?e po klikni?ciu w "czytaj wi?cej" pokazuje si? tre?? podstawowa i rozszerzona Smile

paramore.pl
eldiablo
@statys edytuj plik news.php i "prawie" w dolnej cz??ci znajd?:

i zmie? na:

Edytowane przez Pieka dnia 23.02.2011 14:54:24

http://dropdire.pl
Statys
eldiablo napisa?/a:
@statys edytuj plik news.php i "prawie" w dolnej cz??ci znajd?:

i zmie? na:

I o to mi w?a?nie chodzi?o :) Dzi?ki wielkie :)
Edytowane przez Pieka dnia 23.02.2011 14:54:47

paramore.pl
Amaru
Równie? chcia?bym na swojej stronie zrobi? tak, aby pocz?tkowo wy?wietla?a si? zadana liczba znaków, a dopiero po klikni?ciu na link pokazywa?a si? dalsza tre?? newsa. Niestety nie mog? sobie poradzi? z tym sam. Wszystkie newsy mam pisane w okienku "tre??", nie korzysta?em z "tre?? rozszerzona. Obecnie korzystam z PHP-Fusion w wersji v7.02.03. Czy móg?by mi kto? napisa? jak dok?adnie ma wygl?da? moja funkcja render_news?

Obecny mój kod render_news:

Z góry dzi?kuj?.

Edit:
Mo?e kto? na serio si? zlituje, ju? trzeci dzie? nie mog? tego rozgry?? :/

Edit2:

Ju? sobie poradzi?em z tym.

Wiadomo?? doklejona:
Czy istnieje taka mo?liwo?? przerobienia tego kodu tak aby tylko zalogowani u?ytkownicy mogli przeczyta? dalsz? cz??? newsa (po klikni?ciu na "czytaj wi?cej")?
Edytowane przez Amaru dnia 02.08.2011 12:31:21

www.pacslife.pl
119955
Witam. Robi?em wszystko zgodnei z tym:
Chemikpil napisa?(a):

Dobra powsta? ma?y chaos z tym wi?c podaje teraz ju? testowane i poprawne rozwi?zanie. Sprawa ma si? tak

Wszystko opiera si? na warunku sprawdzaj?cym czy jest czytana tre?? rozszerzona czy nie. Je?li nie to skracamy newsa, je?li tak to go wy?wietlamy normalnie.

i tak jak innym newsy rozje?d?aj? mi si? w prawo nie zwa?aj?c na panele po prawej. Bardzo prosz? o rozwi?zanie tego problemu. Moja skórka to Army.

Plik theme.php:

EDIT:

Uda?o mi si? uci?? newsa lecz mam problem, gdy? cz?sto ucina mi go w ?rodku znacznika np. <br ... <- i tu ju? ucina nie domykaj? go. Jak mog? to wyeliminowa??

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie tematu - Pieka 19.05.2012 00:28

Edytowane przez 119955 dnia 15.05.2012 21:20:45

http://strony.szwedzinski.com/
north
Zastosowa?em u siebie rozwi?zanie Chemikpila i dzia?a jak w jego za?o?eniu, bardzo fajnie. Natomiast ucina cz?sto w pó? wyrazu news...

Da si? to jako? zmieni?, ?ebym wkleja? w którym? momencie newsa znacznik np div id=break. I w?a?nie na tym znaczniku by si? pojawia? link "czytaj wi?cej"? W tej chwili jest to usystematyzowane do 200 znaków. Kombinowa?em jakby to zrobi?, ale nie mam pomys?u dobrego szczerze mówi?c. Da?oby rad? co? w tej kwestii zrobi?? Smile

http://fenixtemple.cba.pl
119955
Ja w ko?cu to tak zrobi?em, ?e sam wpisuje ilo?? znaków, po których na ewentualnie uci?? oraz zrobi?em tak, ?e to ja decyduje, które newsy ma ucina? a które nie.

http://strony.szwedzinski.com/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl