Zobacz temat
|
Alternatywny sposób wstawiania loga (bannera) w skórkach z funkcj? showbanners
|
|
| Angius |
Dodany dnia 28.04.2010 22:05:10
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Jako ?e w?a?nie przed chwil? poczyta?em co nieco tematów w przedszkolu i zauwa?y?em mnóstwo problemów z wstawianiem logo przez PA > zarz?dzanie stron? > g?ówne ustawienia, postanowi?em napisa? co nieco o alternatywnym sposobie, by? mo?e znanym, by? mo?e nie ![]() Otó? wystarczy kilka kroków:
Je?li dany theme nie czyta bannerów, wystarczy w theme.php danej skórki ca?? sekcj? header zamieni? na t? z Gilette - to najprostszy sposób, cho? nie do ko?ca najlepszy. Je?li chcemy za? usun?? "firmowe" logo skórki, wystarczy, ?e skasujemy z serwera odpowiedni obrazek ![]() Mam nadziej?, ?e si? przyda ^^ Je?li jednak taki "poradnik" ju? by?, przepraszam za fatyg? przy usuwaniu ![]() _________________________________ * dla pewno?ci warto otworzy? ów link w przegl?darce, klikn?? PPM na grafice i skopiowa? adres grafiki PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 28.04.2010 22:36:41 //Angius
|
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 02:57:13
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Geneoo |
Dodany dnia 28.04.2010 22:49:09
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 94 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 19.10.2008 14:14 |
Troch? nie rozumiem dlaczego ma kto? wstawia? obrazki z innego hostingu ni? w?asny. Troch? nie rozumiem dlaczego zwyk?y obrazek nie ma by? wstawiany w PA>g?ówne ustawienia. Je?eli chcemy wy??czy? te Firmowe logo jak to nazwa?e?, to kasujemy link z PA> g?ówne ustawienia. Odpowiedzialne za wy?wietlanie czy to bannerów czy loga strony jest kod I nale?y go umie?ci? w theme.php w miejscu w którym ma znajdowa? si? banner. Dzi?kuj?. |
|
|
|
| Angius |
Dodany dnia 29.04.2010 11:06:07
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Wiem to wszystko, co mówisz, lecz sposoby, które ja poda?em s? najprostsze. Przynajmniej moim zdaniem ![]() Ale teraz mo?e odpowiem na pytania:
Wiem, ?e te rozwi?zania mog? by? dla co poniektórych "dziwne", gdy? sami znaj? php, ale uwierz, nie ka?dy ma predyspozycje na programist?... Sam spotka?em si? z przypadkiem, kiedy to kto? chcia? wrzuca? pliki na serwer przeci?gaj?c je do okna przegl?darki z otwart? stron? prv... Edytowane przez Angius dnia 29.04.2010 11:10:53 //Angius
|
|
|
|
| Przejdź do forum: |