ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dolny panel przyklejony do przegl?darki
shallov
Czy jest kto? w stanie wykona? taki dolny panel przemieszczajacy si? wraz ze stron? jak ten z http://wibiya.pl/ tyle ze z mo?liwo?ci? wstawienia w niego w?asnych zak?adek/skrótów np. galerii, kontaktu czy czatu?
Edytowane przez khaman dnia 28.04.2010 13:03:38

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:08:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Angius
Na tej stronie wyskakuje mi tylko alert skanera dost?powego Avast!, ?e wykryto trojana Pfft

Ale taki panel o ile si? nie myl? mo?na zrobi? w jQuery albo Ajaxie. By? temat o pasku z pro?b? o zarejestrowanie si?, mo?na si? na nim wzorowa?.
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
khaman
Mo?esz co? na divach. Przyk?adowo jako nowy panel:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez khaman dnia 28.04.2010 13:04:01
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Chemikpil
Angius napisa?/a:
Ale taki panel o ile si? nie myl? mo?na zrobi? w jQuery albo Ajaxie. By? temat o pasku z pro?b? o zarejestrowanie si?, mo?na si? na nim wzorowa?.

Nie pchajcie wszystkiego w ajax, zw?aszcza ?e tu nie jest potrzebny, wi?c nie warto obci??a? stron?. Wszystko da si? zrobi? dos?ownie 3 linijkami kodu. Opisa? to khaman, cho?

nie musi by? tak du?y :), Wystarczy da? wi?kszy ni? ju? u?yty na stronie. po to by by? wy?wietlany na wierzchu. Na pytanie "a gdzie mam ten panel doda?", odpowiem ?e diva dajesz w therme.php w funkcji

Gdzie? Jest to bez znaczenia, CSS ju? zajmie si? jego po?o?eniem. Dopiero w ?rodku tego diva dajesz kod panelu który ma si? tam wy?wietli?, i dopiera tam bawisz si? technikami takimi jak Ajax. Ale pami?taj, mo?e to ?mieszne ale s? jeszcze na ?wiecie ludzie którzy maj? wy??czona obs?ug? JS w przegl?darce.
Pozdro.

PS. Punkt nale?y si? Khamanowi jak co, ja tylko przybli?y?em temat.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
jantom
JavaScript (czyli podstawa AJAX-u) przyda si? do obej?cia u?omno?ci rodem z IE6 Wink

http://jantom.info
mateusz880
Fajne. A jak zrobi? ?eby samo dopasowa?o si? do strony czyli od prawej do lewej?
Edytowane przez Pieka dnia 28.04.2010 18:27:27
niepale4.jpg

Chemikpil
Przy pozycjonowaniu wystarczy doda? jeszcze:

JavaScript (czyli podstawa AJAX-u) przyda si? do obej?cia u?omno?ci rodem z IE6

Ok jednak pami?tajmy ?e IE6 nie jest ju? wspierany i mówi?c wprost umiera (na szcz??cie). Po mimo ?e projektowanie stron z pomini?ciem trudnych w obs?udze przegl?darek jest z?e, to nie informowanie u?ytkowników o tym ?e mog? ?y? lepiej (mie? lepsz? przegl?dark?), moim zdaniem jest zgod? na IE6. Je?eli b?dziemy si? godzi? na te "akty terroryzmu" to nigdy ta przegl?darka nie odejdzie w niepami?? :). Ale to jest moje zdanie i raczej nie na ten temat.

www.chemikpil.pl
mateusz880
Nie dzia?a.
Wstawi?em tak.

Edytowane przez mateusz880 dnia 28.04.2010 23:03:56
niepale4.jpg

Chemikpil
No to ?atwiej daj szeroko?? na 100%.

www.chemikpil.pl
mateusz880
Ju? dzia?a a wstawi?em to w dodatkowych panelach i dzia?a bez modyfikacji w therme.php.
Edytowane przez khaman dnia 30.04.2010 12:59:17
niepale4.jpg

shallov
A czy jest mo?liwo??, ?eby skróty z tego panela pokazywa?o tak jak (wyskakuje osobne okienko)
img291.imageshack.us/img291/2889/22605038.jpg

Reyn
Spróbuj pokombinowa? z Logowanie w oknie FaceBox (jQuery).

Clint Eastwood
A ja mam takie pytanie:

Zrobi?em tak

i na oko dobrze wygl?da jak przechodz? na news.php np. z downloads.php, ale jak ju? przechodz? z infusions/nickpage_panel/edit_nickpage.php to wychodzi infusions/nickpage_panel/news.php

i moje pytanie jest takie - Jak zrobi? ?eby z ka?dych podobnych do tego linków - infusions/nickpage_panel/edit_nickpage.php - przechodzi?o na news.php ?

www.intro.boo.pl
Reyn
Dodaj sta?? BASEDIR:

Clint Eastwood
Dzi?ki Smile Dzia?a Grin

www.intro.boo.pl
Angius
Kolejny ju? z rz?du edit, wybaczcie mi Smile
Po prostu o tyle, o ile tamte problemy rozwi?za?em, to tyle zastanawiam si?, jak zrobi?, by panel wysuwa? si? i chowa? po naci?ni?ciu buttona w, powiedzmy, lewym dolnym rogu strony?
Edytowane przez Angius dnia 30.11.2010 22:08:15
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl