Zobacz temat
|
Zamiana kolorów tekstu i reszty skórki Gillette
|
|
| pawelpl1995 |
Dodany dnia 15.04.2010 18:28:42
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 5 Data rejestracji: 15.04.2010 17:24 |
Witam. Mam pewien problem z zamian? kolorów w skórce Gillette. Chcia?bym, aby tekst by? bia?y, a nie czarny jak w standardzie i ?eby reszta strony by?a w ciemnym kolorze. Próbowa?em pozamienia?, lecz wychodzi?o mi to nie tak jak chcia?em, pewnie przez to, ?e nie wiem co, za co odpowiada. Raz jako? zamieni?em wi?kszo?? na ciemny kolor, ale by?y 2 b??dy: nie by?o tak jak chcia?em i jeden z paneli nie zmieni? koloru (doda?em go od siebie w samym kodzie php). Prosi?bym o pomoc lub nakierowanie mnie do odpowiednich plików. Za pomoc z góry dzi?kuje, a za b??dy przepraszam. Edytowa?em tylko plik styles.css. |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 11:57:09
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Geneoo |
Dodany dnia 15.04.2010 21:09:46
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 94 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 19.10.2008 14:14 |
Po pierwsze u?ywaj?c przegl?darki Mozilla, masz taka opcje pod prawym przyciskiem myszki - poka? obrazek/poka? obrazek t?a, wi?c je?eli masz ochot? zmieni? t?o twojego panelu, to dajesz poka? obrazek i w linku masz jego nazw?, nast?pnie przerabiasz go na taki styl jak Ci si? tylko podoba - w twoim wypadku chodzi o Ciemniejszy, wi?c twoja sprawa czy przyciemnisz, czy u?yjesz negatywu, czy zrobisz jeszcze inny typ przeróbki. Odnosz?c si? do koloru tekstu, to wszystko znajdziesz w pliku style.css, ale to ju? pewnie wiesz. Je?eli nie wiesz co odpowiada za co, to mog? Ci podpowiedzie?, ?e mozilla ma tak?e czasami bardzo przydatn? funkcj?, jak? jest 'poka? ?ród?o strony' - pokazuje to twoj? stron? w html'u. Wi?c wchodzisz na swoj? stron? i za?ó?my, ?e masz zamiar dowiedzie? si? do jakiego stylu nale?y napis 'Artyku?y' w twojej nawigacji. Zaznaczasz tekst 'artyku?y' i naciskasz ' Poka? ?ród?o zaznaczenia' Przyk?adowo powinno Ci pokaza? Wi?c wiesz ju?, ?e linki w panelach, posiadaj? class 'Side' i ta metoda jest analogiczna do ka?dego nast?pnego tekstu, który si? starasz wyszuka?. Stara?em si? jak najpro?ciej, je?eli nie wysz?o to sory. :) |
|
|
|
| deamonicus |
Dodany dnia 20.04.2010 16:48:56
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 29.06.2009 20:30 Złamana licencja |
Witam Jezeli nie jest to dla ciebie problemem to zainstaluj sobie do Firefoxa plugin firebug, bardzo pomocne narz?dzie w przerabianiu themów. Ja wlasnie przerabiam gillete praktycznie od podstaw Zajrzyj sobie do mnie na stronke www.wificon.pl/ne... Jezeli bedziesz potrzebowal pomocy moge conieco wytlumaczyc ![]() Pozdrawiam :: www.wificon.pl - Serwis komputerowy Kielce ::
|
|
|
|
| Przejdź do forum: |