ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodanie opcji wykonania kopii strony do weblinks.php
bynio
Zaznaczam ?e nie próbuj? obecnie tego robi?, ale wydaje mi si? ?e przydatna by?aby taka funkcjonalno??.

Otó?, sporo osób u?ywa Fusiona jako prywatna baza wiedzy. M. in. u?ywana jest baza linków do innych stron. I tu widzia?bym mo?liwo?? zrobienia lokalnej kopii strony do której prowadzi link. Nie wiem jak to wykona? od strony technicznej ale od strony u?ytkownika powinno by? 2 dodatkowe przyciski przy linku. "Zrób kopi? strony" oraz "Kopia". Przy klikni?ciu "Zrób kopi? strony" skrypt wykona?by archiwum strony w formacie .mht lub innym, po klikni?ciu "Kopia" Strona ta by?aby wysy?ana lokalnie a nie z serwera na którym le?y.

Po co to.... otó? cz?sto si? zdarza ?e strona która mnie interesuje jest cz?sto niedost?pna lub modyfikowana. Nie pisz? ju? o wersjonowaniu kopii stron, wystarczy mo?liwo?? zrobienia jednej kopii do której b?d? mia? zawsze dost?p.
Wiem ?e mo?na to robi? r?cznie, ale co? takiego w Fusionie by?oby wygodniejsze i pozwoli?oby zachowa? wi?kszy porz?dek w naszej bazie danych.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 14.04 - 09:32

Edytowane przez bynio dnia 16.04.2010 14:34:12

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 06:08:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Chodzi Ci o automatyczne tworzenie kopii ka?dej strony której odno?nik masz w dziale weblinks ??

wydaje mi si? ?e przydatna by?aby taka funkcjonalno??.

Oj nie wydaje mi si?, raz ?e nie zrobisz kopii MySQL bez dost?pu, dwa ?e co najwy?ej zrobi zrzut stron w html, a i to nie zawsze dzia?a tak jak trzeba. Bez dost?pu do bazy i ftp, kopia b?dzie taka sama jak by? na danej stronie da? "zapisz stron? jako" w przegl?darce - nijaka i niekompletna.

Nawet archive.org nie jest w stanie wykona? dobrych kopii a przecie? tylko do tego stworzono ten projekt, ale mo?e na nim mo?na by si? jako? oprze? albo na archiwum google ??

http://dropdire.pl
bynio
Ale ja nie chc? aby skrypt dog??bnie si? interesowa? stron?. Forma jak w opcji IE "zapisz stron? jako" i opcja "Archiwum strony .mht" jest w zupe?no?ci wystarczaj?ca aby pobra? tre?? strony + obrazki. I o to chodzi, funkcjonalno?? strony by?aby dost?pna na oryginalnej stronie, a ja chcia?bym jedynie aby zawarto?? html podstrony zosta?a zapisana tak na wszelki wypadek....

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl