Zobacz temat
|
Niewyt?umaczalna zmiana stanu licznika ods?on fotografii w galerii
|
|
| Snob |
Dodany dnia 20.03.2010 12:24:19
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 14 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 08.12.2006 21:34 |
Ostatnio kto? na mojej stronie aby.pl]zdj?cia dzieci dokona? zmiany stanu licznika ods?on zdj?cia.(w ci?gu godziny przyby?o 70 tysi?cy ods?on, a a? tak popularnej strony nie mam ) Mam dosy? mocno zmienion? galeri?, ale jestem na 100% pewny, ?e nie moje zmiany to spowodowa?y. Poniewa? mia?em takie zdarzenie na "czystym" fusionie! Wtedy wydawa?o mi si?, ?e dziur? za?ata?em. S?dzi?em, ?e poprzez komentarz do zdj?cia da si? wstrzykn?? kod sql'owy wi?c doda?em zabezpiecze?, ale albo si? myli?em ,albo kto? to obszed?. Czy kto? z forumowiczów mia? podobny wypadek? I jak ewentualnie si? przed tym zabezpieczy?. Ja podejrzewam dwa pliki comments_include.php i/lub ratings_include.php bardziej ten pierwszy. Tylko, ?e nie potrafi? wymy?li? sposobu, który by nie zostawi? ?ladu w bazie po w?amie no bo inaczej trzeba by bardzo du?o pozmienia?- w?tpi? by komu? si? chcia?o, wniosek - musi by? prostsza metoda. Za ka?de s?owo pomocy, dzi?kuj?.
Edytowane przez Pieka dnia 20.03.2010 15:46:01 Chyba za stary jestem... ,ale kocham moje dzieci i zwi?rz?ta za? na co dzie? moimi dziedzinami s? transport i obliczenia.
|
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.12.2025 03:14:59
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Przejdź do forum: |

) Mam dosy? mocno zmienion? galeri?, ale jestem na 100% pewny, ?e nie moje zmiany to spowodowa?y. Poniewa? mia?em takie zdarzenie na "czystym" fusionie! Wtedy wydawa?o mi si?, ?e dziur? za?ata?em. S?dzi?em, ?e poprzez komentarz do zdj?cia da si? wstrzykn?? kod sql'owy wi?c doda?em zabezpiecze?, ale albo si? myli?em ,albo kto? to obszed?. Czy kto? z forumowiczów mia? podobny wypadek? I jak ewentualnie si? przed tym zabezpieczy?. Ja podejrzewam dwa pliki comments_include.php i/lub ratings_include.php bardziej ten pierwszy. Tylko, ?e nie potrafi? wymy?li? sposobu, który by nie zostawi? ?ladu w bazie po w?amie no bo inaczej trzeba by bardzo du?o pozmienia?- w?tpi? by komu? si? chcia?o, wniosek - musi by? prostsza metoda. Za ka?de s?owo pomocy, dzi?kuj?.