ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.sylwia.cbradio.pl - twórczo?? fotograficzna, galeria
sq8mxs
Witajcie

www.sylwia.cbradi...

Pro?ba o piln? ocen? ewentualnie sugestie co do wygl?du, dzia?ania etc. Strona ju? odpalona a ma to by? prezent urodzinowy dla ?ony. Kiedy? sama robi?a j? w HTML-u i ..... zosta?a na dysku. Na szybko wrzuci?em j? do fusiona. Grafika po cz??ci moja, po cz??ci zapo?yczona. Zdj?? b?dzie wi?cej, ale nie wiedzia?em które chcia?a by umie?ci? i na obecn? chwil? doda?em to co by?o na dysku w starej wersji.

Jak co? spapra?em to szczerze i bez hamulców, mam jeszcze dwa tygodnie na poprawki.
Edytowane przez sq8mxs dnia 07.02.2010 22:06:22

www.egzaminkf.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:26:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Je?li to ma by? portfolio tylko i wy??cznie fotograficzne, to spróbowa?bym podbajerowa? galeri?, np przez skorzystanie z http://www.php-fu...d_id=20846 czy http://www.php-fu...d_id=21326. Przy CSS-ach te? mo?na si? pobawi?, ale na to, na razie, nie mam pomys?u.

http://jantom.info
eldiablo
Po przegl?dark? Google, zapewne przez "Ostatnie Fotki" rozwala stron? = rozci?ga wszerz znacznie powy?ej 1680px Smile

http://dropdire.pl
poki289
Dziej? si? tak przez animacje marquee, pod firefoxem 3.5.3 i ie6 dzia?a wy?mienicie. Aczkolwiek marque u?ywa?em kilka lat temu teraz takie rzeczy to w jQuery.
Na zach?t? sie zarejestrowa?em i czekam na dalszy rozwój wydarzen.

Wiadomo?? doklejona:
Wy??cz potwierdzenie email, osobiscie bym to ola?, ale ze to prezent to zrobie wyjatek.
Edytowane przez poki289 dnia 08.02.2010 00:29:32

www.add-ons.pl
phm
S? CMS'y, przeznaczone dla portali/serwisów (takie jak php-fusion), oraz CMS'y przeznaczone do tworzenia portfolio/ma?ych wizytówek o sobie/galerii (czyli chocia?by zmodyfikowane php-fusion).

Ty tych modyfikacji nie wprowadzi?e?. Ot, wgra?e? jak leci zdjecia do ogólnodost?pnego CMS'a.
Powiem w skrócie: portfolio (chocia? taki zapis w logo widnieje) to to nie przypomina:
a)rejestracja u?ytkowników (jaki widzisz sens wprowadzenia rejestracji na takiej stronie)
Coolshoutbox (jw)
c)galeria - bo to jest g?ówny atut tej strony (bardziej nale?y j? wyeksponowa?, a nie schowa? w g?szczu innych linków)
d)wyeksponowa? równie? newsy, ?eby wyglada?y jak portfolio.

je?li pomog?em - kliknij pomóg? Smile
pajacyk.pl - kliknij w pajacyka Smile

poki289
phm napisa?/a:
S? CMS'y, przeznaczone dla portali/serwisów (takie jak php-fusion), oraz CMS'y przeznaczone do tworzenia portfolio/ma?ych wizytówek o sobie/galerii (czyli chocia?by zmodyfikowane php-fusion).

Fusion jest "CMSem" do kazdego rodzaju witryn, ogólnie mi sie strona podoba, jedni wol? styl WordPressa, ja w to nie wnikam dla mnie licza sie fotki, oczywiscie mam inna wizje ale w to nie wnikam.
Jedynie co mnie irytuje to reklamy Google.

www.add-ons.pl
sq8mxs
Ok, dzi?ki za te sugestie - otwieraj? mi oczy i w?a?nie wpad?em na nast?puj?cy pomys?. Dwie kolumny - lewa Newsy, prawa dzia?y galerii. Nie wiem tylko czy da si? tak zrobi?. Rejestracja, shoutbox i google - do kosza.

Zmieni?em wygl?d na dwie kolumny. Lewa - newsy, prawa - Galeria. Co do galerii przedstawiaj?cej albumy - znalaz?em ten kod na forum i nie bardzo wiem gdzie go zmodyfikowa? ?eby pokazywa? mi wszystkie albumy w galerii. Obecnie mamy jeden wiersz i 3 kolumny (czyli 3 albumy), jak zwi?kszam ilo?? albumów to dalej mam jeden wiersz i wi?ksza ilo?? kolumn a chcia?bym aby pozosta?y 3 kolumny a zwi?ksza?a si? ilo?? wierszy.

Poni?ej kod tego panela:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

No dobra zrobi?em w HTML-u tabel?. Dostosowa?em si? do Waszych sugestii:
- brak rejestracji
- komentarze dla go?ci (mam nadziej? ?e z bootami nie b?dzie problemów)
- zmieniony baner
- wyeksponowane News i Galeria
- wyrzucone google
Nie wiedzia?em jak obej?? oceny zdj?? dla go?ci wi?c te? je wywali?em, mam nadziej? ?e teraz lepiej.
Edytowane przez sq8mxs dnia 08.02.2010 22:10:36

www.egzaminkf.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl