ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Lista ostatnio modyfikowanych/edytowanych artyku?ów
An
Witam.
Nie odzywa?em si? tu jeszcze, do tej pory sam znajduj?c rozwi?zania ró?nych 'problemów' - dzi?ki Waszym postom na forum. Rozwi?zania mojego kolejnego k?opociku od dwóch dni jednak nie mog? znale??.

Chodzi mi o list? ostatnio modyfikowanych/edytowanych artyku?ów.

U?ywam wersji v7 - jest tam panel, który pokazuje ostatnio dodane artyku?y z ka?dej kategorii.

Otó? chcia?bym mie? tak? sam? list?, tyle ?e mia?aby ona pokazywa? ostatnio edytowane artyku?y. Chodzi o to, ?ebym wiedzia?, które zosta?y ostatnio zmienione - gdzie co? dopisano lub usuni?to.

To pewnie bardzo proste, ale ja nie daj? rady... Prosz? o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.

Prosz? nie spamowa? Ekipy o pomoc na PW. Od tego mamy tylko i wy??cznie FORUM ! /khaman
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2010 19:19:38

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:49:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
dante77
Mam co? takiego, ale najpierw musisz zadba? o to, aby artyku? podczas edycji dawa? mo?liwo?? aktualizacji daty i do tego nale?y w pliku administration/articles.php

znale?? w okolicach 52 lini:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamieni? na:

Nast?pnie w okolicy linii 182 znale??:

i zamieni? na:

A potem to ju? z górki. Wstawiasz ten kod w panel:

Przy okazji list? ostatnich aktualizacji masz ?adnie sformatowan?.
Edytowane przez dante77 dnia 02.02.2010 08:58:28

http://stronyrobie.pl
An
Dzi?ki wielkie!

Sprawa szybko za?atwiona, wszystko chodzi jak nale?y.

Zmiana w administration/articles.php wp?ywa tak?e na wbudowan? w v7 oryginaln? list? ostatnio dodanych artyku?ów, równie? poza Twoim panelem. Faktycznie wystarczy?o umo?liwi? aktualizacj? daty.

Pomog?e? bardzo, dzi?kuj?.

bynio
Odkopuj?, ale dwa pytania. Jak zrobi? aby na li?cie nie wy?wietla?y si? artyku?y bez ustawionej daty. Tzn, te które maj? w polu datestamp warto?? 0. Dodatkowo jak podzieli? t? list? na strony je?li ta lista zmian b?dzie mia?a np. pow. 20 wyników.
Edytowane przez bynio dnia 01.11.2010 12:51:18

Chemikpil
Jezeli chodzi o pierwsze pytanie to albo daj if gdzie sprawdzisz czy data jest rozna od 0. Jesli tak to wyswietlaj dane, lub przy zapytaniu sql, daj klauzulr where z takim samym warukiem. Nie podam koeu bo pisze z telefonu i nie mam wgladu do kodu
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
bynio
Dzi?ki za odpowied?. Z niewy?wietlaniem w li?cie linków gdy maj? last_datestamp ustawione na zero poradzi?em sobie dopisuj?c do warunku:

zapis

tak ?e w rezultacie zapis cz??ci kodu odpowiedzialnego za wybór najnowszych modyfikacji wygl?da:

Nie wiem niestety jak zrobi? wy?wietlanie wyników na stronach je?eli ich ilo?? jest wi?ksza ni? powiedzmy 20.
Edytowane przez bynio dnia 02.11.2010 08:08:35

dante77
Doda?em paginacj?.

Tylko dodaj do selecta warunek o artyku?ach bez daty, bo tego tu nie ma.

http://stronyrobie.pl
bynio
Ok, dzi?ki za kod. Powsta?y 2 nowe "problemy".
Mo?e pokrótce o tym co dzia?a. Sklonowa?em articles.php pod nazw? ogloszenia.php. Tu dokona?em edycji tak ?e ogloszenia.php odnosi si? do w?asnej tabeli w bazie i mog? je edytowa? z PA. Doda?em te? pola articles_last_datestamp oraz news_last_datestamp odpowiednio w tabelach fusion_articles, fusion_ogloszenia, fusion_news. Oczywi?cie doda?em kod który obs?uguje te dodatkowe pola w tabeli. No i wszystko jest ok. Zrobi?em to po to aby móc wy?wietla? list? ostatnio zmodyfikowanych rzeczy na stronie. Ale tu napotka?em na 2 wy?ej wspomniane problemy.

Pierwszy z nich to taki ?e musz? powy?szy kod wykonywa? 3-krotnie aby uzyska? wyniki dla artyku?ów, og?osze? i newsów. Czy da si? aby kod pobiera? z tych 3 tabel na raz i dopiero wówczas ustawia? je wg znacznika articles_last_datestamp oraz news_last_datestamp? (tu mog? to ujednolici? w bazie)

Drugi to taki ?e kod, jakbym go nie próbowa? modyfikowa? nie potrafi pobra? listy z tabeli fusion_news, po prostu nie jest wykonywana p?tla wy?wietlania wyników tylko od razu przechodzi do else wy?wietlaj?cego brak wyników.

Poni?ej kod strony lista.php

Wiadomo?? doklejona:
Ostatecznie skorzysta?em z wtyczki "Latest Additions Panel". Nie jest ona doskona?a, te? nie potrafi wy?wietla? ostatnich modyfikacji na jednej li?cie a wykonuje si? (u mnie) 3-krotnie, ale jako tako wygl?da po drobnych modyfikacjach (u mnie lista wyników si? rozje?dza?a, trzeba by?o usun?? kawa?ek kodu odpowiedzialny za wy?wietlanie napisu "nowy").
Edytowane przez bynio dnia 09.11.2010 07:59:40

Pawlo_23
dante77 skorzysta?em z przygotowanego przez Ciebie panelu aktualizacji. Jest super.
Chc? zmodyfikowa? jeszcze articles.php. Mam problem. Nie umiem wstawi? do zmodyfikowanego pliku wy?wietlania napisu "nowy" przy ?wie?o utworzonym artykule. Próbuj? tyle razy i wci?? wywala mi same b??dy.
Prosz? o pomoc.

Pawlo Wink

www.parafiakroczewo.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl