ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana kolejno?ci kategorii newsów
pruchnikan
Na wst?pie chcia?bym wszystkich przywita? bo dopiero si? tu zarejestrowa?em i zaczynam przygod? z php-fusion. Je?li temat by? ju? poruszany to prosz? o wyrozumia?o?? dla nowicjusza. Przeszuka?em forum i nie znalaz?em rozwi?zania wi?c pytam. W jaki sposób zmieni? kolejno?? wy?wietlania kategorii newsów? W tej chwili sortuje mi wed?ug daty dodania (ostatnio dodana kategoria jest na samej górze). Nie wiem czy te informacje s? potrzebne ale podaj?: stron? g?ówn? mam ustawion? na news_cats.php, a styl newsów jednokolumnowy.
Pozdrawiam
Andrzej

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 22.01 - 21:39

Edytowane przez Pieka dnia 22.01.2010 21:05:18

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 04:51:21
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
W pliku news_cats.php masz w zapytaniu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Skoro ma byc sortowane po nazwie, zamien to na:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pruchnikan
Dziwna sprawa bo w pliku news_cats.php mam w?a?nie ORDER BY news_cat_name. W momencie edycji kategorii wy?wietla rzeczywi?cie wed?ug nazw, ale na stronie g?ównej wed?ug daty.

Pieka
Plik news_cats.php w glownym katalogu, a nie w administration. Pytasz o wyswietlanie, a sprawdzasz w zarzadzaniu. Gdzie tu logika? Myslec.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pruchnikan
Dzi?ki pomog?o Smile

nexus
Mam nieco podobny problem. Otó? w PA w czasie pisania artyku?u jest belka do wybrania kategorii. Gdy j? klikam rozwija si? lista kategorii z tym ?e s? one u?o?one alfabetycznie ale od ty?u, wi?c lista zaczyna si? od kategorii na liter? Z i to ona - jako ?e jest pierwsza - jest domy?lna. Chc? aby lista by?a nadal u?o?ona alfabetycznie ale wspak do obecnego sortowania. Z niniejszego tematu domy?lam si? ?e trzeba zedytowa? article_cats.php w katalogu administration, a dok?adnie t? linijk?

nie wiem tylko co mam wpisa? zamiast article_cat_name

Skoro ju? jestem przy sortowaniu pozycji w rozwijanym menu to mam te? inne pytanie. Co mam zmieni? aby w li?cie Istniej?cych artyku?ów [tam gdzie jest guzik do ich edycji], tytu?y by?y sortowane alfabetycznie? Obecnie sortowane s? wg kolejno?ci pisania a wi?c ID. Podejrzewam ?e to b?dzie co? w folderze administration ale w pliku articles.php nie znalaz?em nic co mog?oby ?wiadczy? o sposobie sortowania.
Edytowane przez nexus dnia 01.02.2010 20:15:35

http://deusex.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl