ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana ikonek na forum na w?asne
HBKwowo
Witam, od pewnego czasu g?ównym aspektem mojej pracy nad stron? jest(s?) obrazki na forum(te, co jak napiszesz temat to si? ?wiec?, albo mrugaj?).
Chcia?bym je zamieni? na jakie? malutkie loga z moj? stron?, albo co? zwi?zane z moj? tematyk? strony, lecz nie wiem co edytowa?, gdzie wrzuci? ów obrazek.
Prosz? o odpowied?,?yczliwie dzi?kuje i ?ycz? weso?ych ?wi?t.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 23.12 - 21:32

Edytowane przez Pieka dnia 23.12.2009 21:34:10

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 22:24:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
To kolega sobie odpali w jakiejkolwiek przegl?darce swoj? stron? i kliknie prawym klawiszy myszy nad jednym z tych obrazków i nast?pnie wybierze opcj?: W?a?ciwo?ci dzi?ki której otworzy si? malutkie okienko informuj?ce mi?dzy innymi o po?o?eniu danego pliku na serwerze oraz jego nazwie. Mam nadziej?, ?e o to chodzi.

Ps. Weso?ych ?wi?t Wink

http://fsong.pl
HBKwowo
Sprawdzi?em, wiem gdzie obrazek si? znajduje, tylko, ?e jak go podmienie na swój to nic si? nie dziej?, ten sam co by? zostaje.
Co? w pliku trzeba zmienia? ?

Gismo_PL
Wystarczy zrobi? dobry refresh strony Wink o ile oczywi?cie podmieni?e? w?a?ciwy plik graficzny Pfft.

HBKwowo
Je?eli pliki ró?ni? si? nieznacznie wielko?ci? to nie przeszkadza ?
No có?, nie poradzi?em sobie, ale w dalszym ci?gu licz? na pomoc.
Edytowane przez HBKwowo dnia 23.12.2009 20:19:57

piotrek199214
Musi by? ten sam format obrazka co by? dotychczas. Je?eli wcze?niej mia?e? nazwa.gif to teraz te? musisz mie? nazwa.gif. Rozmiar pliku nie ma znaczenia (jedynie wiadomo, ?e im wi?kszy rozmiar tym d?u?sze jego wczytanie przez usera). I wa?nym aspektem jest te? przegl?darka, tak jak kolega wy?ej wspomnia? nale?y od?wie?y? kilka razy stron?. I powinno wszystko gra?.
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Gismo_PL
Je?li jednak od?wie?anie nie pomaga to warto wykona? czyszczenie pami?ci podr?cznej przegl?darki Smile.
A jakby kolega @HBKwowo by? na tyle konkretny to poda?by adres strony z konkretnym linkiem pod którym mo?na zidentyfikowa? wyst?powanie b??dów/nieprawid?owo?ci Pfft.

Bochen
Najszybciej i najpro?ciej jest zawsze wci?ni?cie kilka razy klawisza f5. Wczyta on na nowo ca?? zawarto?? strony wtedy je?li obrazki prawid?owo wrzucone to si? wczytaj? nowe, te po zmianach.
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Dreadnought
Witajcie;

Szuka?em tego do?? d?ugo, lecz do tej pory nie uda?o mi si? znale?? tego ani w plikach na FTP, ani tutaj na forum (cho? na 90% jestem ?lepy...) - czy jest taka mo?liwo??, aby ikony na forum dotycz?ce "Forum z nowymi postami od Twojej ostatniej wizyty",
"Forum bez nowych postów od Twojej ostatniej wizyty" mog?y by? w innym rozszerzeniu ni? gif? A je?li tak, to gdzie to ustawi??

Próbowa?em tworzy? i wgrywa? swoje ikonki w formacie .gif, lecz w praniu okazywa?o si? ?e obrazki s? po prostu fatalnej jako?ci - totalnie poszarpane, czasem trac? po zapisie pliku pierwotny kolor...

Na tej stronie zauwa?y?em, ?e ikony s? w rozszerzeniu .png - to by mi bardziej pasowa?o...

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 12.07.2013 13:18

jozio_94
Zmian mo?esz dokona? w pliku includes/system_images.php Smile

PW od moderatora:

Dreadnought
LOL nie spodziewa?em si? ?e to mo?e by? w includes - szuka?em po CSS-ach w Themes oraz we Forum Grin

Dzi?ki wielkie za pomoc.

PW od moderatora:

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl