ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.hotfix.pl - Aktualno?ci i porady komputerowe
cosik_ktosik
Witam.

Przedstawiam supportowi PHP-Fusion moj? stronk? opart? na tym?e CMSie:
http://www.hotfix...

Chcia?bym pozna? Wasze opinie i sugestie, co warto zmieni?, co dorobi?.

Dzi?kuj? i pozdrawiam,
cosik_ktosik

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 17:20:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lupozo
Witaj.
Na pocz?tek podlinkuj licencj? AGPL, poniewa? nie podlinkowanie oznacza z?amanie licencji.
Theme jest nie czytelny! Bardzo odstrasza, ja osobi?cie zmieni? bym na co? ja?niejszego.
Popracuj nad Polskimi znakami.
Wszystkie u?yte w serwisie hotfix.pl znaki i nazwy firmowe lub towarowe nale?? lub/i s? zastrze?one przez ich w?ascicieli oraz zosta?y u?yte wy?acznie w celach informacyjnych.

Dla toplist i linków zwrotnych zrobi? bym specjaln? podstron?, bo wygl?da to jak wygl?da.
Co do plusów to poczekam na dalszy rozwój wydarze? na stronie, chod? kilka by si? znalaz?o.
Edytowane przez lupozo dnia 05.12.2009 04:05:42

cosik_ktosik
Hehe, chyba autor skórki stanowi?cej podwaliny do obecnej nie poda? linku. Ju? poprawione. Przepraszam, ale nie moja wina.

Co do znaków, to oczywi?cie pozmieniam. Zmiany zako?czyli?my wprowadza? dzisiaj o 12 w nocy, wi?c te sformu?owanie ju? doda?em tylko dla formalno?ci, na szybcika. Jak wypoczn? to zmieni?.
Edytowane przez Pieka dnia 05.12.2009 10:36:48

dante77
Jak dla mnie to fatalnie. Ju? sam nag?ówek odstrasza. Lepiej mo?e usnucie z niego wszelk? grafik? i wstawcie tam tylko tekst w <h1>

I ten czarny kolor.

Na prawd? ?rednio 4/10.

http://stronyrobie.pl
darnok08
Ta zgadzam si? z @dante77 ten nag?ówek i czarne kolory, koszmar.
I te "odbicie lustrzane" po zako?czeniu news-a albo przy panelach. Usu? to i popracuj nad kolorami. No i jeszcze to:
images39.fotosik.pl/231/5765ceabbaf9ee6bm.png
to ca?kowicie szpeci stron? tak jak te liczniki na dole.
Edytowane przez darnok08 dnia 05.12.2009 08:33:49
Najlepsze forum o Androidzie: www.android-forum.pl

cosik_ktosik
Witam, dzi?ki za odpowiedzi.

Co do skórki, ciemno wiem, sami nie byli?my do ko?ca zadowoleni, lecz wielu naszych "beta-testerów" i osób z grona przyjació? pozytywnie si? do tego wygl?du odnosi?o. Cytat z dzi? "A co do kolorów to wszystkim i tak nie da si? dogodzi?", czy z SB forum "Nawet ?adnie wygl?da, zw?aszcza ?e lubi? takie kolory".

To jest pierwsza skórka, wiele zosta?o po?wi?conego dla zmiany funkcjonalno?ci. Taki nasz ma?y changelog: http://www.hotfix...ngelog.txt

Co do skórek zostanie przygotowana przynajmniej jeszcze jedna wersja.

To cudo po prawej, o którym pisze darnok08, powsta?o na wskutek podzia?u strony na kategorie. A powsta?o ono poprzez sugestie u?ytkowników, aby uporz?dkowa? newsy i wprowadzi? dla nich RSSy. Za du?o tre?ci by?oby niekorzystne, wi?c wprowadzono wy?wietlanie po trzech z danej kategorii. Poniewa? dziennie jest od 8 do nawet 23 (rekord) newsów, mog?o doj?? do tego, ?e starych ju? nikt nie przeczyta, a zw?aszcza przyjaciel Google. St?d po prawej dodatkowe linki.

Ale czas i na zmiany, nie ma odpoczynku. Najpierw musz? si? pozby? ze stopki tych buttonów (mniej ?eby si? rzuca?y w oczy), ale nie usuwaj?c ich naliczania (do?? wysoko si? na nich znajdujemy). Co mo?na zrobi?, aby liczy?y i ?eby za bardzo ich nie by?o wida?? Jakie? okienko i przesuwa? je?
Edytowane przez cosik_ktosik dnia 05.12.2009 11:51:57

lupozo
U ciebie strona pod wzgl?dem wizualnym to totalna pora?ka, odst?py miedzy panelami zbyt du?e no i jak ju? pisa?em kolory.
Ogranicz linki pozycjonuj?ce przyk?adowo do 25 znaków, dla przyk?ady zobacz linki na Supporcie a u ciebie!
Je?eli te przyciski musz? by? na stronie g?ównej, to zrobi? bym rozwijany panel i standardowo go zwin??. Przyk?ad takiego rozwijanego panela masz na www.pieka.unl.pl i temat na forum jak go wykona? http://www.php-fu...pid=122260
Swoj? drog? pozycjonowanie nie opiera si? na dodawaniu masy linków do katalogów, je?eli ju? chcesz to dodaj do tych najpopularniejszych i takich co nie jest wymagany link zwrotny.
Z do?wiadczenia wiem ?e lepiej jest napisa? 3 krótkie precle, ni? doda? 20 linków do qlweb.
Edytowane przez lupozo dnia 05.12.2009 12:45:40

cosik_ktosik
No i si? buttony pozwija?y. Dzi?ki za propozycje.

Linki pozycjonuj?ce s? trzymane tylko na tych dla nas najwa?niejszych, gdzie PR wynosi obecnie od 2 do 4. Chodzi mi tutaj o listy. Katalogi swoj? drog?, niektóre oczywi?cie s? pozosta?o?ci? po pocz?tkach istnienia. Mnie tak?e dra?ni d?ugo?? niektórych linków, ale z poszanowania wymogów jakie ówcze?nie zgodzi?em si? akceptowa?, nie usuwam ich i nie edytuj?.

Ogólnie te? nie dodajemy do katalogów od czasów PR 1 i jako? w rok dorobili?my si? PR3 zarówno na stronie jak i na forum.

Wygl?d, no jak na razie u?ytkownicy forum nie narzekaj?, ale i tak powstanie jeszcze przynajmniej jedna wersja kolorystyczna (jasna). Ale nie dzisiaj, my robimy w wi?kszo?ci wszystko sami, a jak bierzemy gotowca to i tak najpierw badamy co mo?na ulepszy? i czy si? waliduje. Wi?c potrzebujemy troch? czasu.
Edytowane przez cosik_ktosik dnia 05.12.2009 13:15:05

rokko
Witam serdecznie,

W fazie wst?pnej by?y prowadzone prace nad jasn? kolorystyk?, jednak?e Nasz przewodni kolor - niebieski lepiej prezentowa? si? na czarnym tle, równie? efekt odbicia by? bardziej zauwa?alny i milszy dla oka.

Co do usuni?cia odbicia i zmniejszenia przerwy, jak najbardziej spróbujemy tego rozwi?zania i zobaczymy jak b?dzie si? ono prezentowa?o.

Je?eli macie jakie? pomys?y co do jasnej kolorystyki skórki to ch?tnie wys?uchamy opinii do?wiadczonych u?ytkowników supportu.

Dzi?ki za wszelkie propozycje
Pozdrawiam
rokko

http://www.hotfix.pl
eldiablo
Logo bym zmieni?, pomys? pastylki/tabletki w topie niezbyt trafiony wg. mnie. Wpisy z kana?u rss usun?? lub w jaki? inny sposób wy?wietli? (jQuery ?? => wy?wietlenie po naci?ni?ciu "pozosta?e newsy" lub wysuwany boczny panel ??). Na koniec kolorystyka, sam theme to tak troch? na szybkiego robiony jak widz?, top niebieski, menu niebiesko szare i jasny odcie? ?ó?tego w newsach + odno?niki w kolorach ?ó?tym, czerwonym (hover) i pomara?czowym (rss).

A tak to du?o newsów (mam nadziej? ?e nie kopiowane Smile ) co jest na plus, albo mi si? nie za?adowa?y bannery/butoony albo zrobi?e? ju? w pewnym stopniu porz?dek na dole strony, te? plus. W wolnej chwili jeszcze zagl?dne Wink

P.S.
Ci "beta-testerzy" to co oni testowali ??

http://dropdire.pl
cosik_ktosik
Co robili beta testerzy. Wszystkie b??dy, wy?wietlanie na ró?nych przegl?darkach. Teoretycznie strona dzia?a nawet na IE 5.0 Smile Testowane na IE, FF, Chrome (Safari), Opera, pod Linuxem (FF, Konqueror).

Oczywi?cie podawali tak?e propozycje zmian, które by?y lub nie wprowadzane.

Czy skórka robiona na szybko, raczej nie. Wiele kombinowali?my z kolorystyk?, ró?ne style menu, grafiki (potem ich optymalizacja).

??cznie przed wprowadzeniem strony opinie, sugestie, poprawki i ocen? wystawia?o oko?o 25 osób (ekipa, bywalcy, dzia?acze, eksperci forum i kilka osób zwi?zanych z hotfixem).
Edytowane przez cosik_ktosik dnia 05.12.2009 15:21:45

eldiablo
Z tymi testerami to tak z ciekawo?ci si? spyta?em, portal jako tre?? nie mam zastrze?e?, "produkujcie si? dalej", jak ju? pisa?em w wolnej chwili troch? poczytam co nieco.

Czy skórka robiona na szybko, raczej nie. Wiele kombinowali?my z kolorystyk?, ró?ne style menu, grafiki (potem ich optymalizacja).

Dla mnie na szybkiego, logo/menu to ile?? 2 minuty w PS (zaokr?glony kwadrat plus pobawienie si? opcjami layer), w dodatku efektownie to nie wygl?da. To ju? obramowania paneli lepiej wysz?y.

Taka moja opinia, wi?c bez nerwów...

cosik_ktosik
Logo jest ju? z nami troch?, jest jak lekarstwo (hotfix). Mo?na powiedzie?, ?e to jest jego symbolika.

PS Nie u?ywamy Photoshopa. Mo?e jeste?my dziwni, ale ca?kowicie legalni.

PS2 Ja tam si? nie denerwuj?, mam super humor. Inaczej bym nie pisa?, jakbym nie chcia? pozna? Waszych opinii. Z reszt? mnie wyprowadzi? z równowagi raczej si? tak ?atwo nie da, za weso?y ze mnie cz?owiek Wink
Edytowane przez cosik_ktosik dnia 05.12.2009 15:41:38

eldiablo
"hotfix" czyli t?umacz?c dok?adnie "gor?ce naprawy" nie wiele ma wspólnego z "symbolik?" lekarstwa, kapsu?ki... ale mniejsza z tym, "nie szata zdobi cz?owieka (serwis)..."

Co jeszcze znalaz?em... buttony na samym dole przeniós?bym do "Katalogi i listy - rozwi?", wszystkie w jednym miejscu.

W panelu "Partnerzy" umie?ci?bym raczej faktycznie partnerów, ni? link do darmowego katalogu stron "Gwiazdor" (zw?aszcza ?e link do niego jest na samym dole), top-rank.pl równie?.

"Button od gwiazdora z dwoma gwiazdami" i inne podobne przenie?? np: do panelu "Wyró?nienia strony" lub "Nagrody".

Taki pomys? mój, idea...

cosik_ktosik
Witam ponownie, strona z czarnej nijakiej zrobi?a si? niebiesko zielona. Starej ju? nie ma, nowo?? przysz?a w sumie zrobiona w ca?o?ci przeze mnie. Swoj? drog? po raz pierwszy robi?em jakie? grafiki, wi?c dumny z nich jestem, hehe.

Chcia?bym pozna? Wasze opinie o tym co teraz powsta?o, czyli uk?ad i wygl?d. Na razie nie ma optymalizacji grafik i CSSa, gdy? chc? wpierw dopracowa? ogólnie wygl?d.

Zapraszam wi?c na: HotFix.pl

Pieka
No widzisz, jak sie chce to mozna zrobic calkiem mila strone Smile Tak trzymaj i dalej rozwijaj.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cosik_ktosik
Ooo wielkie dzi?ki za t? opini?, ale my?l? ju? co mo?na zmieni? jeszczeSmile
Edytowane przez cosik_ktosik dnia 25.10.2010 22:23:34

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl