ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
WebPSD.pl - Portal dla grafików i webmasterów!
pawelkd1000
Witam.
Chcia?bym wszystkich zaprosi? na mój portal dla grafików i webmasterów - www.WebPSD.pl
Strona nie jest jeszcze dobrze rozkr?cona, poniewa? oficjalne otwarcie by?o wczoraj - zaraz po zako?czonym kodowaniu autorskiego designu.
Poszukiwani s? do ekipy:
- Moderatorzy Forum
- Koderzy (PHP-Fusion v7 oraz Extreme-Fusion IV)
- Graficy (g?ównie to Photoshop CS-Series)
- oraz Redaktorzy (tutoriale EF, PF, HTML, CSS, JS, PS, GIMP) i Newsami (newsy o tematykach g?ównie co si? dziej? w internecie i na gie?dach komputerowych)

Kontakt:
GG: 6220113

Zach?cam do rejestracji.
Pami?taj, userze, ?e je?li si? ty zarejestrujesz i dodasz kilka postów i tutków i zrobi to kolejny po twoich ?ladach, to powstanie super-portal.
Pozdrawiam - pawelkd1000

///Mam nadziej?, ?e tym tematem nie urazi?em administracji. Ale skoro niektórzy te? tu reklamuj? strony no to...

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 19.11 - 21:18
  2. Zmiana nazwy tematu - Pieka 19.11 - 21:21

Edytowane przez pawelkd1000 dnia 19.11.2009 21:32:14

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:26:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Tytu? "portal dla grafików i webmasterów", a w newsach o ?adowarkach Nokii, Windows 7, co? tam o firmie Intel... Portal grafików i webmasterów tworzony przez ?? ?e a? 393 b??dy i 11 ostrze?e? w walidacji... Jak na razie to oprócz kilku newsów, pustki, bez materia?u go?ci nie b?dzie. Ale w ko?cu dopiero co uruchomili?cie stron?.

Powodzenia i poprawcie sobie te b??dy bo a? wstyd.

BTW 1 listopada uruchomiono stron? ?? A 6 listopada "Atak hakera!" ??

To pech na maxa.

edit
W newsie "Administratorzy OdSiebie zatrzymani..." widnieje na samym ko?cu w tre?ci newsa "Wi?cej informacji w Czytaj Wi?cej.", i tu problem gdy? nie ma "Czytaj Wi?cej". Pfft

edit2
Arty pisa? bardziej... przyk?ada? si?, sprawdzi? przed dodaniem. Przyk?adowo

1. Tworzymy folder /strony-bledow/.

2. Umieszczamy w nim pliki z kodami wy?wietlanych b??dów. Folder musi si? nazywac:

kod_bledu.php
np.

403.php
dla komunikatu Brak dost?pu.

Edytowane przez eldiablo dnia 19.11.2009 23:14:09

http://dropdire.pl
Bochen
Jak wy?ej, skoro to portal dla webmasterów to jak najbardziej powinien by? miejscem popisu chocia? ze strony kodu. CSS nieco lepiej napisany, bo tylko 5 b??dów i 14 ostrze?e?, ale no jednak warto by?oby i to poprawi?.
Druga sprawa to oceni? si? o czym ta strona faktycznie jest i dla kogo, bo newsy nijak pasuj? do tematyki któr? opisujesz.

No i na koniec co? bardziej ?wie?ego by nie powtarza? opinii poprzednika. Szata graficzna mog?a by przej?? ma?y tuning Wink Pusto tam strasznie. Nie mam na my?li tre?ci, bo na nie z czasem przyjdzie pora jak rozumiem Smile
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
pawelkd1000
Jak najbardziej zgadzam si? z tym... No, ale w pewnym sensie newsy na temat Intel, Win7 to maj? zwi?zek w jakim? stopniu z grafik?... sprz?t w ko?cu Smile Jakbym mia? tylko o grafice newsy to bym mia? 4-5 newsów na krzy? :]

ostry38
eldiablo
Na temat kodowania powiem Ci ?e nawet najwi?ksze portale maj? te? b??dy ...
Zamieszcz? par? przyk?adów:
http://validator....mp;group=0

http://validator....or%2F1.654

http://validator....or%2F1.654

Mo?e nie maj? ich a? tyle lecz maj? ...
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Chemikpil
B??dy innych nie powinny by? wzorem dla nast?pnych Smile
?eby nie off-topu to na temat strony powiem tylko tyle: Jako ?e to dopiero pocz?tek to powodzenia w rozwijaniu jej Smile
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
pawelkd1000
Dzi?ki Chemikpil Smile
To dopiero mój pierwszy design, jaki zakodowa?em pod PHP-Fusion v7.

W tych linkach co poda? ostry38 wpisa?em NFSPOLSKA.PL który kodowa? Seba0p - on jest dobrym koderem a ile b??dów - o 100 mniej ni? u mnie.

eldiablo
@pawelkd1000

Jakbym mia? tylko o grafice newsy to bym mia? 4-5 newsów na krzy? :]

Pytanie a o jakiej tematyce prowadzisz stron? ??
Portal dla grafików i webmasterów to newsy raczej w tej tematyce.

Nowe tutoriale, artyku?y, porady równie? w newsach mo?na zamieszcza? nie tylko newsy ze ?wiata których w tej tematyce zbyt cz?sto nie u?wiadczysz.

Arty pisz zrozumiale, nie na szybkiego jak to by?o chyba przy HTACCESS, powoli pustka si? zape?ni i ka?dy znajdzie co? dla siebie. Moja rada skupi? si? tylko i wy??cznie na tematyce strony.

Jak co? znajd? do poprawy to dam Ci zna?. Powodzenia i jak to powiedzia? Chemikpil "Jako ?e to dopiero pocz?tek to powodzenia w rozwijaniu jej"

@ostry38 sam mia?em b??dy ale posiedzia?em i poprawi?em, portal dobreprogramy jak pami?tam przekracza? barier? 3000 b??dów a teraz 0, to nie jest trudne do zrobienia, a zawsze jest to jakie? wyró?nienie Wink

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 20.11 - 18:16

pawelkd1000
Spoko, wieczorkiem poprawie wszystkie bo jak widz? to jak zmieniam wielko?? np. z <B> na <b> to jeden b??d mniej Smile Zach?cam do rejestracji, projekt v2 b?dzie uko?czony w sobot? Smile

eldiablo
Bo pewnie rozchodzi si? o to ?e raz z du?ej litery raz z ma?ej :)

Jeden b??d mniej? I z 313 na 414 wskoczy?e?, przed wszystkim tak na szybkiego pozmieniaj stare znaczniki ju? nie u?ywane jak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyk?adowo na:

Na ko?cu input spacja i "/>", przed zako?czeniem img alt i /> oraz zdecydowa? si? "</A></form>" z ma?ej czy z du?ej litery.

Oraz hicior:

Lekturka
i b?dziesz za pan brat z walidatorem :)
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2009 18:41:26

ostry38
;oo po co tyle tych 'twardych' spacji ? Moim zdaniem lepiej by to by?o ustawi? za pomoc? styli ...

www.lamacs.pl
Seba0p
pawelkd1000 napisa?/a:
Dzi?ki Chemikpil Smile
To dopiero mój pierwszy design, jaki zakodowa?em pod PHP-Fusion v7.

W tych linkach co poda? ostry38 wpisa?em NFSPOLSKA.PL który kodowa? Seba0p - on jest dobrym koderem a ile b??dów - o 100 mniej ni? u mnie.

Co ty pleciesz ?! Nigdy nie mia?em i nie b?d? mia? nic wspólnego z nfspolska.pl.

Autora ich szablonu masz w stopce. Nie mam poj?cia gdzie ty mnie tam wypatrzy?e?.

Skoro ju? napisa?em post, to wypada?oby te? co? doda? na temat.

Ogólnie kod jest na niskim poziomie.

Najwi?kszym g?upstwem jest umieszczenie miniaturki, jak i pe?nego zdj?cia (chodzi o panel z pracami). Dzi?ki temu strona wa?y dobre 3 MB.

Podsumowuj?c - kolejny portal amatorów, dla amatorów.

Co do wszelkiego rodzaju walidatorów:
One tylko pokazuj? b??dy w kodzie, które nie s? zgodne z danym standardem, a nie jego jako??. Nawet je?li strona, która wed?ug walidatora nie posiada b??dów, tak na prawd? mo?e mie? marny kod.

http://seba0p.pl
pawelkd1000
Sry Seba0p... ale kto? mi mówi?, ?e to twój portal jest... ale szczegó? Smile
Jak na razie jest dla amatorów drogi Sebo0p. Sk?d wiesz, czy za kilka miesi?cy nie powstanie co? podobnego jak [strona ?ami?ca licencj?!]? Ju? mówi?em, ?e to mój pierwszy zakodowany theme pod PF7 i kod jest s?aby.
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2009 19:10:45

Vasel
Co do samej strony to, widzia?em ju? w sieci stron? o bardzo podobnej nazwie www.webps.pl (nie wiem dlaczego, ale ju? ona nie istnieje).
Jak na razie na stronie nie ma nic ciekawego, autor nawet nie pokusi? si? o dodanie kilku plików do Download'u, co najwa?niejsze newsy s? nie tematyczne.
Ogólnie strona ju? na samym starcie (a moim zdaniem, nie by? on najlepszy) ma zastosowania komercyjne (pliki za sms), co bardzo mnie odstraszy?o.
eldiablo napisa?/a:
Oraz hicior:

Lekturka
i b?dziesz za pan brat z walidatorem :)

eldiablo no hicior jedyny w swoim rodzaju :)
PS. Moim zdaniem lepiej si? skupi? na tematyce, ni? robi? wiele kategorii i dodatkowych funkcji które s? tak naprawd? nie wykorzystywane. Aczkolwiek ch?tnie si? zarejestruje i poczekam na dalszy rozwój strony xD
Edytowane przez Vasel dnia 25.11.2009 04:10:46

ostry38
Jeszcze 1 rzecz która mnie pogr??y?a to wiek i zachowanie administracji 15-16 lat.

www.lamacs.pl
eldiablo
Wed?ug mojej skromnej osoby, w stopce jest b??d, je?eli mo?na to tak nazwa?:

Code: pawelkd1000 czy Powered by PHP-Fusion

Litera
"Code: pawelkd1000" oznacza i? theme zosta? zakodowany przez t? osob?. A
"Powered by PHP-Fusion" oznacza ?e silnikiem strony jest PHP-Fusion. Wi?c jak widzisz ?adnego b??du nie ma Smile

lupozo
ostry38 napisa?/a:
Jeszcze 1 rzecz która mnie pogr??y?a to wiek i zachowanie administracji 15-16 lat.

Czy wiek administracji ma co? wspólnego z rozwojem strony? Swoja drog? znam kilku m?odych i ambitnych ludzi (przedzia? wieku 12-15lat) którzy stworzyli naprawd? dobre portale, mimo swojego m?odego wieku.

Co do portalu to zacz??e? Pawle do?? chaotycznie, poniewa? nie jest sztuk? zrobi? theme i wykupi? domen?! Jak na razie wygl?da to do?? marnie poniewa? z komentarzy wnioskuje ze wiele materia?ów jest z duplikowanych z innych stron, a co najwa?niejsze nie ma podanego ?ród?a.

pawelkd1000
ostry38 mo?e i masz wi?cej na karku, ale jakby? chcia? wiedzie? to nie ma znaczenia.
Co do www.webps.pl to by?em tam kiedy? adminem, ale ta strona by?a Lupoza. Ale niestety upad?a, bez powrotu - a ja zrobi?em webpsd.pl bo to mia?a by? pierwsza wersja webps.pl.
Otwarcie strony albo pod koniec tego roku albo na pocz?tku przysz?ego. Najprawdopodobniej b?dzie inny CMS ale to tylko projekt. Pzdr.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl