ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Uci??liwe news.php
Oskaliber
Chcialbym aby adres mojej strony wygladal tak:

www.mojastrona.ov...

natomiast gdy tak napisze, strona nie laduje mi sie i musze dopisac /news.php i wyglada to tak:

www.mojastrona.ov...

Jest to bardzo uciazliwe, da sie cos zrobic aby nie bylo koniecznosci pisania /news.php ?? Angry

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 18:00:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
crasch
Najpierw podaj adres twojej strony to mo?e co? wykombinujemy. I zobaczymy czy wsz?dzie tak jest..

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

Dytryk_z_Bern
Wed?ug mnie nie wsz?dzie tak jest Smile Wiesz przecie?, ?e stron? pocz?tkow? w php-fusion definiuje si? w panelu admina i tylko domy?lnie jest to strona z newsami, tak naprawd? jest to "niezauwa?alne" index.php Smile Pozdrawiam.
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

http://www.rzasnia.net
Oskaliber
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna, ale zeby nie trzeba bylo wpisywac tego do adresu. Zauwazylem ze na stronie mojego kupla w php fusion jest to samo.

Pieka
Oskaliber napisa?/a:
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna, ale zeby nie trzeba bylo wpisywac tego do adresu. Zauwazylem ze na stronie mojego kupla w php fusion jest to samo.

Tak, ale to wina ovh, a nie Fusiona.
Sprawdz ustawienia w panelu zarzadzania na ovh.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna,

Moim zdaniem zosta? usunienty wpis w G?ówne ustawienia-Otwórz jako stron? g?ówn?.(on nie mo?e by? pusty(index redir i varchar bazy)
wstaw tam news.php i zapisz
a ovh.org
www.wlodekp.ovh.org (test)
Edytowane przez wlodekp dnia 01.12.2005 00:12:27

wlodekp.europa.pl
Oskaliber
ale to w ustawieniach fusiona? jesli tak to mam tam news.php jak strone glowna, ale mimo to nie otwiera mi sie, jak nie wpisuje /news.php.

Jak zrobiles tamta testowa?? Shock

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To jest normalne standardowa instalacja fusion, z wrzuconymi plikami po ftp do katalogu www(zrobiona przy okazji rozwi?zywania problemów z instalacj? na tym serwerze -posty na forum)
I tak powinna si? otwiera? zaraz po instalacji-gdzie stron? startowa s? niusy,a theme Milestone bez wpisywania news.php.
Pliki startowe strony s? zadeklarowane na serwerze www(np Apache) i s? to przewa?nie index.html, index.htm, index.php.
W fusion te? tak jest, tylko ?e nasz index.php przekierowuje do strony startowej, która jest zdefiniowana w G?ównych ustawieniach(panel admina) i zapisana w bazie fusion_setingss, kolumna-opening_page.
Takie problemy jak Twoje wyst?puj? j??li:
s? b??dy w pliku index.php(zmiany-z?e?)
b?d? jest brak wpisu w bazie strony startowej(opis wy?ej)

Tak jak Ty wchodzisz na stron?, przez news.php mo?na wystartowa?, prawie wszystko co si? otwiera np wpis photogallery.php uruchomi na starcie galeri?, ale nie o to chodzi.
Wi?c tak samo wejdziesz na moj? stron? wpisuj?c login.php lub maintenance.php u?ytkownik: oskaliber has?o: oskaliber-uprawnienia admina
obecne ustawienia zmieni?em na startowe po instalacji-mo?esz podej?e?, pozmienia? to test-wi?c nawet jak padnie nie ma bólu.
Je?li zajdzie potrzeba te? ftp ale pliki to standard instalacyjny
Zobaczymy-powodzenia
w?odek

wlodekp.europa.pl
Oskaliber
juz sobie poradzilem z pomoca kumple. dzieki za fatyge Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl