ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana maila wszystkim u?ytkownikom za jednym razem
nmpministranci
Witam,
Na samym pocz?tku chcia?bym przeprosi? Administracj? za wszystkie b??dy, które zrobi?em przy zak?adaniu tego tematu, a których nie zauwa?y?em. Wink

Mój problem jest nietypowy, dotyczy on jednak wersji v7, dlatego te? w tym dziale napisa?em. Do rzeczy: Za?o?y?em konta oko?o 100 u?ytkownikom na mojej stronce, w których mi?dzy innymi poda?em maile utworzone wcze?niej przeze mnie dla ka?dego usera z osobna. Zaistnia?a jednak konieczno?? przej?cia na inn? skrzynk? e-mailow?, dlatego musz? zmieni? ka?demu maila Frown . Jest tego sporo. I tu rodzi si? pytanie czy da si? zmieni? maile wszystkim u?ytkownikom "za jednym zamachem"?
Przyk?ad:
zmiana z na

Dzi?kuj? z góry i prosz? pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof Cool

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 28.10 - 16:20

Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:17:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
khaman
Nie wiem czy pomys? dobry, ale mo?e co? takiego. Export bazy danych. Otwarcie jej w programie do edycji tekstu z mo?liwo?ci? "znajd?, zamie? wszystko" i zamieni?. Potem import bazy.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

nmpministranci
Te? o tym my?la?em. To jest raczej bezsensu. Dane te s? rozstrzelone w dokumencie(nie s? w jednej kolumnie). Trzeba by by?o ka?dy mail zaznacza? i poprawia?. Frown Mi chodzi o to by cz?on np. @wp.pl w ka?dym mailu zmieni? na onet.eu.Frown
Dzi?ki za sugesti?, ale do ko?ca o to mi nie chodzi?o.
Edytowane przez hoopak dnia 28.10.2009 16:45:36
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

khaman
Dane te s? rozstrzelone w dokumencie(nie s? w jednej kolumnie)

A jakie to ma znaczenie? Program sam znajduje wszystkie np. @wp.pl i zmienia na @onet.eu oczywi?cie je?li o tak? zmian? chodzi.
Edytowane przez khaman dnia 28.10.2009 16:46:02
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

nmpministranci
Tak @khaman masz racj?, ale w tabeli fusion_users mamy wszystkich u?ytkowników. W moim przypadku to userzy zewn?trzni i wewn?trzni. Ja chce zmieni? dane tylko userom wewn?trznym. A tak poza tym strasznie boj? si? importu tej tabeli; a? strach pomy?le?, ?e mo?e co? wylecie? w powietrze np. polskie ogonkiFrown
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

khaman
A to jak masz "wewn?trznych" i "zewn?trznych" to chyba ich sobie r?cznie musisz znale??.
A tak poza tym strasznie boj? si? importu tej tabeli

Nic nie ma powinno wylecie? je?li nie zaczniesz notatnikiem robi? polskich znaków.

nmpministranci
No trudno b?d? musia? przybra? nocki. My?la?em, ?e da si? to zrobi? jakim? poleceniem do bazy mysql.
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

kefirek
nmpministranci napisa?/a:
No trudno b?d? musia? przybra? nocki. My?la?em, ?e da si? to zrobi? jakim? poleceniem do bazy mysql.

Wystarczy w dodatkowych stronach wkleic taki kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i da? podgl?d.
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2009 22:14:02

nmpministranci
@Kefirek mistrzu Grin . Wszystko dzia?a Wink . Kolejny raz jestem dumny, ?e mam takich kolegów. Wida?, ?e nie porzucacie znajomych w potrzebie Wink . @Khamanowi dzi?kuj? za szybk? reakcj?, a @kefirkowi za rozwi?zanie problemu. Grin

P.S. Powiedzcie jak da? "POMÓG?".

Kliknij pod postem kefirka w kó?ko ratunkowe /khaman

Wiadomo?? doklejona:
A i jeszcze jedno. Przepraszam @Piek? za pomylenie dzia?ów forum. Naprawd? nie wiedzia?em gdzie doda? ten temat z tym nietypowym problemem.
Edytowane przez khaman dnia 28.10.2009 20:03:42
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl