ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
All Levels Navigational Menu
Luke31
Witam Wszystkich. Jak wida? jestem tu nowy wi?c z góry przepraszam je?eli pope?niam jakie? faux pas. Jako totalnie pocz?tkuj?cy u?ytkownik PHP Fusion 7 i ogólnie nowicjusz w tematyce tworzenia stron chcia?bym prosi? kogo? z Kole?e?stwa o pomoc w instalacji zamieszczonego tu:http://www.dynami.../index.htm menu. Chodzi mi o to, który plik gdzie wrzuci? i gdzie doda? te kody. Z góry dzi?kuj? za pomocSmile

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 06.10 - 23:17

Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2009 12:30:54

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:54:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
qba88
Na pocz?tku ?ci?gnij sobie paczk? z plikami potrzebnymi do dzia?ania menu (jest na tej stronie co poda?e? link). Skopiuj plik ddlevelsmenu.js do katalogu INCLUDES.

Nast?pnie w pliku themes/teamples/header.php gdzie? przed:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wklej to:

Podejrzewam, ?e to menu chcesz mie? w poziome nawigacji. Otwórz swój plik theme.php (themes/nazwa_thema/theme.php). Znajd? linijke:

(lub co? podobnego, musi zawiera? showsublinks)

Zamie? j? na:

W

oraz

Podmieniasz sobie linki na swoje.

W tej linijce:

Przypisujesz jak?? grup?, np.

Za pomoc?:

Jak co? nie dzia?a, lub masz jeszcze jakie? pytania to pisz :)
Edytowane przez qba88 dnia 07.10.2009 12:47:31
strzelec.png
Je?li Ci pomog?em, kliknij "Pomóg?" pomogl.png

http://kubabu.pl/
Luke31
Serdeczne dzi?ki za odpowied?. Sam bym do tego w ?yciu nie doszed? Smile. Generalnie za?apa?em ten mechanizm, z tym ?e bardziej zale?y mi na takim menu w pionowej nawigacji. Gdzie to wtedy powstawia??

qba88
W pionowej nawigacji czyli w panelu po boku?
Wtedy tworzysz sobie nowy panel i wklejasz do niego ten kod Smile
strzelec.png

Luke31
Co? nie bangla. Zrobi?em nowy panel. Pozamienia?em linki. Ale nie rozwija mi si? menu z podkategoriami. Poza tym jak zrobi? dodatkowy panel, to nie mog? decydowa? kto, ma dost?p do których opcji w tym panelu, tak jak to jest w standardowej nawigacji.

qba88
Co? nie bangla. Zrobi?em nowy panel. Pozamienia?em linki. Ale nie rozwija mi si? menu z podkategoriami.

To powiedz o który przyk?ad Ci w ko?cu chodzi, bo tam s? chyba dwa Pfft
Do header.php wklei?e? wszystko tak jak trzeba? Skopiowa?e? plik do INCLUDES? Poka? kod panela, który zrobi?e? Pfft

Poza tym jak zrobi? dodatkowy panel, to nie mog? decydowa? kto, ma dost?p do których opcji w tym panelu, tak jak to jest w standardowej nawigacji.

Trzeba by by?o modyfikowa? ca?y navigation_panel, a ja tego nie zrobi?.
Edytowane przez qba88 dnia 07.10.2009 23:07:11
strzelec.png

Luke31
Chodzi mi o takie co?

img35.imageshack.us/img35/3964/menuwk.jpg

Do header.php wstawi?em wszystko jak pisa?e?, plik do includes wrzucony

A tu kod panela:

qba88
Chyba zapomnia?em jeszcze o tym:

Wklej ten kod do header.php w tym miejscu co wcze?niej i skopiuj pliki: ddlevelsmenu-base.css, ddlevelsmenu-sidebar.css, ddlevelsmenu-topbar.css do katalogu INCLUDES.
Edytowane przez qba88 dnia 08.10.2009 12:05:34
strzelec.png

Luke31
Dzi?ki starySmile A tak nawiasem mówi?c to a? dziwne, ?e jeszcze nikt takiego panelu nawigacyjnego nie zrobi?. Przeszuka?em chyba wszystkie fora o PF7.
Edytowane przez Luke31 dnia 11.10.2009 02:02:19

RaV10
Ja mam jeszcze takie pytanie odno?nie tego skryptu. Nie jestem fachowcem je?eli chodzi o PHP-Fusion, wi?c pytam jak laik. Wszystko pi?knie, ?adnie uda?o mi si? to zrobi? na skórce Gillette... Ale mam problem na skórce, która posiada w tej poziomej nawigacji dodatkowo zmian? widoku strony. Po wklejeniu kodu do theme, menu pojawia si?, ale z prawej strony bannera zamiast pod bannerem :/ Znalaz?em w pliku theme skórki t? linijk? z "showsublinks" ale ju? na ró?ne sposoby wkleja?em i ca?y czas jest co? nie tak. Chcia?bym oczywi?cie zachowa? mo?liwo?? zmiany uk?adu strony i mie? to ?adne menu :)

Edytowane przez Pieka dnia 17.10.2009 19:26:11

Luke31
Na mnie kolego nie licz, za w?ski jestem Sad Pomo?e kto? koledze?
Natomiast, kontynuuj?c ten sam w?tek, oto moje menu:

img11.imageshack.us/img11/5402/menu1y.jpg

I pytanie do fachowca - jak doda? do tego menu tzw. "bullet" z thema ?

Apis
Skrypt jest bardzo efektowny i warto po?wi?ci? troszk? czasu na prawid?owe skonfigurowanie go tak, aby dzia?a? bezb??dnie w Fusion, gdy? przygotowany zosta? do prostej strony .html. Moje podpowiedzi dotycz? wariantu menu poziomego i tu podpowiem co i jak, bo m?czy?em si? z tym pó? dnia zanim osi?gn??em co chcia?em:

1. Kopiujemy do foldera Includes folder ddlevelsfiles z pobranej paczki.

2. Modyfikujemy plik theme.php w miejscu wy?ej wskazanym - tzn. komórk? <td> z klas? subheader odpowiedzialn? za sublinks. Tu wstawiamy kod odpowiedzialny za nasze menu z linkami (konstrukcj? podejrze? w ?ródle demo.htm)

3. Modyfikujemy w folderze Themes/templates trzy pliki:
  1. - header.php
  2. - admin_header.php
  3. - admin_header_mce.php

W ka?dym zaraz po linii:

dodajemy:

Zmiany w plikach b) i c) zwi?zanych z Panelem Admina nie s? konieczne, ale menu b?dzie wygl?da? w PA idiotycznie bez tej zmiany, cho? komu? mo?e to nie przeszkadza?.

4. Modyfikujemy plik ddlevelsmenu.js w folderze Includes/ddlevelsfiles podaj?c bezwzgl?dn? ?cie?k? dost?pu do strza?ek (czyli http://twojadomen...down.gif). Bez tego strza?ki nie b?d? si? wy?wietla? gdy przejdzie si? do forum lub infusions np. Ksi?gi Go?ci.

5. Wed?ug uznania modyfikujemy pliki .css odpowiedzialne za wygl?d menu (kolory, czcionki, odst?py itd.)
  1. - ddlevelsmenu-base.css
  2. - ddlevelsmenu-topbar.css

Gotowy efekt do podejrzenia na mojej stronie. Zmieni?em te? na w?asne obrazki strza?ek.

Dodane 7.03.2012
W zwi?zku ze zmian? wystroju strony i przesiadka na PHP Fusion v. 7.02.xx - efekt mo?na zobaczy? na "starej" stronie: http://www.zeglug...luga_older
Edytowane przez Apis dnia 07.03.2012 16:18:38
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
dwain
Witam.Od wczoraj próbuje zrobi?, w?asn? skromn? stronk?.Czyta?em poradniki html i php.Dzisiaj, od kilku godzin, staram si? wprowadzi? menu, które tutaj opisali?cie i co? mi nie wychodzi.B?d? wdzi?czny osobie, która powie mi, co zrobi?em zle.

Pi?? razy, zrobi?em wszystko tak jak opisa? qba88 i Apis i za ka?dym razem, mam taki efekt :
http://img44.imag...rd01yb.png
Oto kod, mojego theme.php

Czy jestem zalogowany, jako administrator, czy wylogowany, za ka?dym razem wyskakuj? mi takie dziwne rzeczy, nad górnym panelem.Prosz? o pomoc.

EDIT:
Oj, ju? widz? co zle zrobi?em.
Wypakowa?em pliki z folderu ddlevelsmenu bezpo?rednio, do katalogu includes, widz? w header.php , ?e ?cie?ka odnosi si? do plików w katalogu includes/ddlevelsmenu, AWWWW.
Sorry, za problem.
Edytowane przez dwain dnia 30.11.2009 22:45:18

LG Fan
Ma?y problem jednak bardzo denerwuj?cy.
Wszystko dzia?a niby dobrze pojawiaj? si? jedynie b??dy estetyczne._Pod Firefoxem jest dobrze jednak pod IE i Oper? pojawiaj? si? zdublowane strza?ki na g?ównej belce menu,_w podkategoriach jest ju? OK._Problem jest tak?e z nierozwijanymi odno?nikami,_które pod IE /tylko FORUM/ i Oper? zmieni?y kolor._W czym tkwi b??d?_Gdzie i co nale?y edytowa?? Strona jest w chwili obecnej na serwerze testowym jednak.

http://kolbudytes...l/news.php
Edytowane przez khaman dnia 06.04.2010 17:24:37

www.secretland.net.pl
cobrain
Witam,
przepraszam, ?e troch? odkopi? temat, ale mam jeden b??d i nie mog? znale?? rozwi?zania.

W 78 linii jest:

By? mo?e wklei?em to w z?ej linii, wklei?em to zaraz po:

zast?puj?c:

U?ywam theme Phos, jego zawarto?? przed modyfikacjami wygl?da nast?puj?co:

Pozdrawiam

DJKondziu
Mam ten sam problem co kolega wy?ej. Równie? u?ywam skórki Phos.
Edytowane przez konto usuniete dnia 22.08.2010 22:44:19

Luke31
Któr? wersj? PHP Fusion Koledzy posiadaj?? Ja w?a?nie zrobi?em upgrade z 7.00.07 do 7.01.00 i wszystko si? posypa?oSad
Mo?e kto? z zaawansowanych u?ytkowników pomo?e?
To bardzo u?yteczny panel i ca?kiem nie?le si? prezentowa?.
Niestety bez tego zmuszony jestem wróci? do starszej wersji PF.

EDIT: Dobra cofam pytanie. Upgrade nadpisa? plik header.php, trzeba by?o ponownie wprowadzi? wymienione na pocz?tku w?tku poprawki. Nie by?o pytania.
Edytowane przez Luke31 dnia 27.09.2010 14:12:47

Miazga
Czy nie da si? tego jako? modu?owo opakowa?, ?eby w przypadku gdy strona ma 5 themów nie robi? tego pi?ciokrotnie?
Edytowane przez Pieka dnia 25.11.2010 11:52:12

torbacz
Mam ten sam problem co koledzy w skórce 2point0, której domy?lny kod prezentuje si? jako? inaczej w zwi?zku z czym ci??ko okre?li? gdzie wrzuci? kod skryptu z linkami... Pomo?ecie?
Edytowane przez torbacz dnia 04.12.2010 20:07:15

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl