ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Czeka?e? z niecierpliwo?ci? na nowy MusicBox?
Tak Tak 67%[40 głosów]
Nie Nie 33%[20 głosów]
Głosów ogółem : 60
 Drukuj temat
MusicBox 3 BETA 7
Gander
Aktualizacja 10 sierpnia 2010, 12:00

Oto ukaza?a si? kolejna ods?ona tak d?ugo zapowiadanej wtyczki, MusicBox 3 Smile

Wygl?d PA i panelu bocznego:

i26.tinypic.com/2vaz1py.jpg i31.tinypic.com/3097s7p.jpg

Poni?ej zrzuty z wszystkich obecnie obs?ugiwanych odtwarzaczy:

Stimulab :: Flam Player
http://i32.tinypi...0suhqe.jpg (mój ulubiony)
http://i31.tinypi...j64y77.jpg

PremiumBeat :: Multiple Tracks Flash mp3 Player
http://i29.tinypi...08cymw.jpg
http://i32.tinypi...cmkw3b.jpg

E-Phonic :: Alien Green, Nobius, Nobius Platinum
http://i30.tinypi...072maa.jpg
http://i32.tinypi...h83ak4.jpg
http://i31.tinypi...laepea.jpg

WebMinster :: WebPlayer
http://i30.tinypi...a66tkh.jpg

Nowa funkcjonalno??:
  1. automatyczne od?wie?anie kolejno?ci
  2. sortowanie po arty?cie / tytu?ach
  3. sortowanie odwrotne
  4. mieszanie (shuffle) Wink
  5. aktywowanie / deaktywowanie wszystkich pozycji
  6. eksport i import pe?nej listy

Poprawiona funkcjonalno?? i obs?uga:
  1. prze??cznik statusu jako osobny link (aktywuj/deaktywuj)
  2. playlista imitowana za pomoc? .htaccess, lub generowana dynamicznie, lub r?cznie

Usuni?ta funkcjonalno??:
  1. automatyczne konwertowanie linków z wrzuta.pl

MusicBox Demo zosta?o wy??czone z u?ytku (poniewa? ca?a playlista z wrzuta.pl sta?a si? niedost?pna). Teraz znajduje si? tam tylko FLAM Player jako "Flammable MusicBox" z kilkoma utworami.

Przypominam ?e: MusicBox NIE JEST odtwarzaczem! Jest menad?erem listy odtwarzania oraz skryptem do wy?wietlania w?a?ciwych odtwarzaczy plików mp3. Prosz? wi?c nie pisa? do mnie pyta? dlaczego pliki mp3 si? dziwnie odtwarzaj? lub plik flash si? nie wy?wietla, itp

I jeszcze jedna wa?na sprawa: PRZECZYTA? ReadMe. Zawarte s? tam wszystkie istotne aspekty instalacji i uruchomienia odtwarzaczy. Bez dok?adnej lektury tego pliku nawet nie wa? si? pokazywa? na forum gdy wyst?pi problem! Wink
Gander dodał/a następującą plik:
mb3-beta-7.zip [533.45kB / 1104 Pobrane]

Edytowane przez Gander dnia 10.08.2010 17:21:38

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:08:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
nmpministranci
Osobi?cie ciesz? si?, ?e MB 3 zaczyna istnie?. Uwa?am, ?e jest to dodatek na miar? php-fusion7. Najbardziej podoba mi si? panel administracyjny. Jest prosty i intuicyjny. To si? ceni Wink . Jedno co mog? powiedzie?: @Gander kolejny raz pokaza?e? co potrafisz Grin .
Pozostaje jeszcze tylko jedno pytanie: Kiedy swoje panowanie zacznie wersj stabilna MB 3?
Pozdrawiam i gratuluj? Cool
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

LG Fan
Próbowa?em zainstalowa? t? wtyczk? i albo pope?ni?em gdzie? b??d, albo mam problem. Wtyczka zainstalowa?a si?, stworzy?em nowy panel, ale próba przej?cia do administracji odtwarzaczem ko?czy si? nast?puj?cym komunikatem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wygl?da na to i? czego? brakuje prawdopodobnie pliku settings.php w folderze "player".
Niestety or?em w tych sprawach nie jestem prosz? o ma?? podpowied?.
Edytowane przez Pieka dnia 29.08.2009 14:24:32

www.secretland.net.pl
Gander
Gander napisa?:
I jeszcze jedna wa?na sprawa: PRZECZYTA? ReadMe (do jasnej *******!)

Powiedz mi @LG Fan, kiedy czytasz pliki ReadMe? Niech zgadn? - nigdy? Je?li maj?c taki problem od razu walisz na forum z pytaniem, zamiast sprawdzi? w ReadMe czy czego? sam nie sknoci?e? to nie zdziw si? gdy kto? wlepi Ci kar? za lenistwo.

Chocia? nie jest to stabilna wersja wtyczki, to plik ReadMe zosta? ju? wykonany przeze mnie do?? starannie, i do wydania stabilnej wersji zostanie tylko troch? uzupe?niony.

PA wtyczki te? zostanie w tym miejscu poprawiona. Pojawi si? informacja o konieczno?ci przeczytania pliku ReadMe gdy? nie wszystkie punkty instalacji zosta?y wykonane (dok?adnie pkt 7 - instalacja odtwarzacza).
Edytowane przez Gander dnia 29.08.2009 16:18:23

gander.solutions
LG Fan
Szanowny kolego korzystam z php fusion ju? d?u?szy czas mam kilka stron postawionych na wersji 6.X.W czasie tworzenia tych stron instalowa?em ju? wiele rzeczy,tak?e dopasowywa?em to i owo w miar? moich mo?liwo?ci.Za ka?dym razem gdy zabieram si? do tego typu spraw zaczynam od plików randame.Domniemam i? Twoja odpowied? podyktowana jest tym i? to mój pierwszy post a i data rejestracji te? ?wie?a.Niestety do poprzedniego konta straci?em dost?p a odzyskanie go nie jest mo?liwe.Wi?c nie insynuuj mi tu "nowicjusza"
Punkt 7 Twojej instrukcji mówi:

Wybierz odtwarzacz i zainstaluj go wed?ug jego instrukcji instalacji:

i tak zrobi?em ale....pope?ni?em b??d, który znalaz?em ju? sam.
Zmyli? mnie troch? opis

Skopiuj jego zawarto?? do podkatalogu "player" w katalogu wtyczki

ja przenios?em ca?y katalog.Przepraszam za zamieszanie i dzi?kuje za odpowied?.
Mój nast?pny problem zapewne nie uka?e si? zbyt szybko cho? kto wie.
Edytowane przez LG Fan dnia 30.08.2009 00:05:32

www.secretland.net.pl
Gander
Przepraszam szanownego koleg?. Niestety, do?? powszechnym objawem w?ród u?yszkodników jest notoryczne nieczytanie plików ReadMe i tak te? pomy?la?em i tym razem. Mo?e faktycznie dobrym pomys?em jest nazywanie tych plików "DoNotReadMe.html"? Jeszcze raz przepraszam za ton mojej wypowiedzi. Zm?czony jestem.

gander.solutions
LG Fan
Spoko nie jestem ?wi?t? krow?,a wszyscy jeste?my lud?mi ka?dy ma prawo mie? lepszy lub gorszy dzie?...
Czekam na kolejne Twoje modyfikacje mo?e która? mi podpasuje Wink

www.secretland.net.pl
Gander
No i teraz ju? ?aden u?yszkodnik nie ma szans nie przeczyta? pliku ReadMe Grin

i27.tinypic.com/wvwevt.jpg

Aktualizacja pierwszego postu oraz za??cznika w nim.

gander.solutions
korekt advet
U mnie wszystko by?oby dobrze, ale pokazuje si? b??d podczas odtwarzania. Screen w za??czniku.
korekt advet dodał/a następującą grafikę:
error_2.jpg

PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile
www.fineasz-i-fer... - Zapraszam Smile

www.fineasz-i-ferb.345.pl
Gander
Masz na serwerze obs?ug? .htaccess? Je?li nie to musisz utworzy? pusty plik playlist.xml i nada? mu uprawnienia chmod 777. Ekrótce uzupe?ni? plik ReadMe o notk? na temat pliku listy odtwarzania. Teraz na szybko wyja?ni? ?e MB3 korzysta z .htaccess, ale je?li go nie ma to dynamicznie zapisuje dane do pliku playlist.xml . Je?li plik nie jest zapisywalny, to jeszcze jest opcja pobrania takiego pliku i umieszczenie go na serwerze poprzez FTP.
Edytowane przez Gander dnia 30.08.2009 11:05:53

gander.solutions
korekt advet
A gdzie mam wys?a? ten plik ?
PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile

Gander
Do katalogu infusions/musicbox3_panel/player/.

Zalecam aktualizacj? do najnowszej BETY, gdy? poprawi?em ju? kilka drobnych b??dów.

Je?li kto? chce moj? list? odtwarzania (z MusicBox3 Demo), to prosz?, tu jest do pobrania: MusicBox3-Demo-Playlist.xml (prawym klawiszem myszy na link i "Zapisz element docelowy jako..." ).

Edit: Bez za??cznika - to jest zawsze aktualna playlista generowana przez serwer.
Edytowane przez Gander dnia 01.09.2009 02:18:03

gander.solutions
gereg
Wspania?a sprawa, gratulacje dla twórcy,wtyczka na miar? v7, wszystko ?miga wy?mienicie.
Edytowane przez gereg dnia 30.08.2009 20:22:44

www.kompatik.pl
Pieka
Adam, byloby dobrze zdefiniowac border w panelu, bo widze, ze na niektorych stronach sa ramki wokol play.gif.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
korekt advet
Mog?by? doda? mo?liwo?? Uploadu plików mp3 na serwer. By?oby ?atwiej niektórym u?ytkownikom.

Gander
A no tak, zapomnia?em koduj?c. Dzi?ki Smile [dotyczy postu Pieki]

Nie jestem pewien czy to dobry pomys?, gdy? wi?kszo?? plików mp3 mimo wszystko ma wi?kszy rozmiar ni? 2MB (chyba jeszcze do?? powszechne ograniczenie na upload?). Ale pomy?l? o tym. Adresy do utworów powinny by? absolutne. Ale teraz to ju? mo?e nie mie? tak wielkiego znaczenie jak kiedy?.

Musz? jeszcze bardzo szczegó?owo przeanalizowa? kod, czy nie da si? któr?dy? przeprowadzi? ataku SQL Injection, ale od pocz?tku staram si? tak pisa? by nie by?o tego typu luk.

Musz? te? uzupe?ni? ReadMe o wyja?nienie metody dynamicznej playlisty, ?eby nikt wi?cej nie mia? takich problemów.

Ta wersja MusicBox-a jest tak skonstruowana ?e katalog z odtwarzaczem mo?na przenie?? w dowolne miejsce, a wystarcz? modyfikacje tylko w 2 miejscach ?eby to dzia?a?o. Przyk?adem tej mo?liwo?ci jest MusicBox3 Demo - to jest 8 odr?bnych katalogów odtwarzaczy podpi?tych do wtyczki zainstalowanej na www.MyFusion.pl. Oczywi?cie musia?em troch? wi?cej zmodyfikowa? ?eby doda? menu i bia?e t?o, ale to ju? szczegó? Wink

Praktycznie pozosta? mi do dodania ju? tylko tester ?cie?ek, ale by?em zbyt zm?czony by wykona? to dzi? w nocy. Skrypt ma natomiast ju? t?umaczenie na j?zyk Polski (nie ma jeszcze Angielskiego i Polskiego utf-8).

My?l? ?e opcja z eksportem i importem playlisty b?dzie przydatna, albo do wspó?dzielenia list, albo umieszczania tego samego zbioru na kilku swoich serwisach, albo do ogólnie szybszego wprowadzania pozycji (mo?na szybko wpisa? du?o linków do dokumentu XML i potem zaimportowa?).
Edytowane przez Gander dnia 30.08.2009 17:06:12

gander.solutions
Pieka
Po aktualizacji nie dziala import listy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Dziwne, u mnie dzia?a. Mo?e katalog tymczasowy? Poszed?em na skróty i skrypt wczytuje zawarto?? bezpo?rednio z pliku tymczasowego. Dzia?a?o Ci wcze?niej?

Zastanowi? si? jak to rozwi?za?, a Ty je?li mo?esz upewnij si? czy to nie blokada dost?pu do katalogu tymczasowego inaczej jak za pomoc? funkcji move_uploaded_file()?
Edytowane przez Gander dnia 31.08.2009 01:05:43

gander.solutions
Pieka
Sprawdzam na darmowym koncie na OVH. Wczesniej nie przerabialem tego, nie bylo potrzeby.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
By? drobny b??d, czy raczej niezauwa?ona wcze?niej drobnostka w funkcji xml2array(). Ju? poprawiony, beta 6.

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl