ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF IV] Zmiana kolorów napisów w PA
Ministranciduch
Witam wszystkich Szanownych Programistów.

Przejd? do sedna sprawy:

Chcia?em zmieni? kolor napisów panelu admina i chcia?bym si? dowiedzie? w jakich plikach to trzeba zmieni?, aby wszystko dobrze si? wykona?o, bo poniewa? jak wchodz? teraz do panelu admina to kolor napisów w panelu admina mam na niebiesko a mi potrzeba na czarno.

Oto screen, ?eby pokaza? to zjawisko:
http://img35.imag...admina.jpg
Chcia?bym wszystkie kolory zmieni? z niebieskiego na czarne po panel górny i wszystko co jest w panelu admina na niebiesko.

Z góry dzi?ki za pomoc.

Wiadomo?ci dotycz?ce licencji zosta?y dodane. I wszystko powinno by? ok.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 14.08 - 11:55
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 14.08 - 11:55
  3. Brak Stopki! - Pieka 14.08 - 11:57

Edytowane przez Ministranciduch dnia 14.08.2009 12:18:47

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 20:47:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bochen
Plik .css Twojego stylu. Z niebieskiego zmieniaj na czarny. Wszystko masz w tym jednym pliku.

Wiadomo?? doklejona:
Za z?aman? licencj? i tak nikt nie pomo?e, jeszcze co? z tym zrób.
Edytowane przez Bochen dnia 14.08.2009 12:12:14
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Ministranciduch
Ale wszystko mam tam zamieni? w tym stylu .css ?eby zmieni? si? kolor panelu administracji na czarny. Czy co musz? zrobi? ?

Bochen
Za wy?wietlanie stylu jak sama nazwa wskazuje odpowiada plik stylu .css, wi?c poza nim niczego innego edytowa? nie trzeba.
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Ministranciduch
A mo?e jednak co? trzeba z edytowa? innego. Bo jak próbuje to nic nie idzie tak bez ?ciemy mówi?c.

Mo?e ma kto? jeszcze jakie? propozycje, które mo?na by by?o przetestowa? i prze?ledzi??

Chemikpil
Troch? obeznania by si? przyda?o. Rozumiem ?e linki chcesz zmieni? na kolor czarny. Jak tak to do linków musisz si? odwo?ywa?. Je?eli na ca?ej stronie maja by? czarne to wystarczy
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Je?eli tylko w panelach admina, to sprawd? jak? klas? elementu w którym znajduj? si? linki( pewnie b?dzie to tbl lub co? podobnego) i zrób do nich odwo?anie w styles.css, np.

Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
Oto kod mojego styles.css do stylu Emotive Greeny, który u?y?em do strony, ale jak co? w nim zmieniam to nic nie idzie ?eby si? zmieni?o w panelu admina co?:

I co? nie bardzo idzie Bochen to wykona? tak jak mówisz, ale mog? si? myli?.

Natomiast tamten sposób co poda?: Chemikpil. nie wiem jak go wykona?, pogubi?em si? w tym troch?. A mo?na do tego styles.css doda? ten kod co poda?e?? Bo je?li tak to gdzie konkretnie. Jeszcze jak wchodz? w panel admina to chyba b?dzie trzeba jaki? plik zedytowa?, a mianowicie chodzi tutaj o administration/index.php, ale nie mam pewno?ci. Za pomoc dzi?ki z góry.
Edytowane przez Ministranciduch dnia 14.08.2009 19:26:48

Chemikpil
Co? ty si? uczepi? zmian w innych plikach. Problem le?y gdzie indziej. Zauwa? ?e na zwyk?ych podstronach masz dodany dodatkowy arkusz stylów lightbox.css, co dziwne, na stronie g?ównej i na forum ró?ni? si? one od siebie zawarto?ci?. Jako ?e zosta? on zadeklarowany pó?niej wi?c jego formatowanie jest brane najpierw pod uwag?. W?a?nie mi?dzy innym na forum, i równie? w administracji. Na przyk?adzie forum, plik ten znajduje si? w katalogu forum/css/lightbox.css. Tym plikiem si? zajmij, albo usu? albo zmieniaj. Jak plik wygl?da w administracji nie wiem, bo jasnowidzem nie jestem Smile

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
U mnie w katalogu forum nie ma takiego jak css/lightbox nawet u mnie. Wi?c troch? dziwnie to mo?e u mnie wygl?da. Poprostu tak jakby go nie by?o.

Natomiast plik w administration/index.php wygl?da nast?puj?co:

I nie wiadomo co mam ju? zrobi? poprostu nie mog? nic konkretnego wykona?, bo doko?ca tej cz??ci nie rozumiem, ale mo?e kiedy? si? jej naucz?. Z góry dzi?ki za pomoc.
Edytowane przez Ministranciduch dnia 14.08.2009 22:45:48

Chemikpil
A ty znowu z plikiem .php. On niema tu nic do rzeczy. A ten plik lightbox.css wyst?puje gdzie? indziej?

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
Nom nie wyst?puje ju? nigdzie indziej ja go mam tylko po wrzuceniu moda: Ajax_gallery_p i tyle wi?cej nigdzie nie ma tego, jak sprawdza?em.

Chemikpil
No dobra widz? ?e na forum ju? dzia?a, a w administracji dalej bez efektów?

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
Nom teraz wszystko dzia?a poprawnie, poniewa? usun??em system ajax_gallery_p, i nie wiem czy ponownie go instalowa? czy go jako? trzeba przerobi? dla mojego Extreme jako?, bo oboj?tnie sk?d bym nie pobra? tego moda to te? pewnie tak b?dzie.

Chemikpil
Przerobi? w nim plik lightbox.css, lub inny plik stylów tak by nie zawiera? jako selektor znacznika linku czyli np.
Tego nie mo?e by? w tych plikach.

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
Nom i ok usun? to co doda?e? to w zamian za to mam co innego postawi?. Bo takie co? mam w style.css w Themie Emotive Greeny którego przerobi?em. A mo?e zamiast tego co? tam trzeba wstawi? konkretnego.
Edytowane przez Ministranciduch dnia 15.08.2009 01:55:24

Chemikpil
Eh poj?cie o podstawach to ty masz blade. Selektor a odpowiada za wygl?d linków. Zadeklarowany jest on w pliku styles.css wchodz?cym w sk?ad aktualnie u?ywanej skórki. Skoro gdzie? ju? wyst?puje, jaki jest sens by dodawa? go gdzie indziej. T?umacz?c, usuwasz wszystko co zaczyna si? od a (a, a:hover, a:link, a:visited) w pliku lightbox.css, bo przecie? ka?dy link ma by? u ciebie na czarno. Je?eli te deklaracje zostan? w tym pliku spowoduje to efekt którego nie chcia?e?, czyli linki zostan? ponownie sformatowane(pokolorowane) jednak tym razem wed?ug regu? najni?ej zadeklarowanego pliku, czyli w tym przypadku lihtbox.css.

By wyprzedzi? kolejne pytanie. Usu? to i nic nie dodawaj, zmieniaj czy co tam jeszcze ci na my?l przyjdzie.

www.chemikpil.pl
Ministranciduch
Przepraszam Ciebie wiem, ?e mo?e moje podstawy s? blade bo dawno nie robi?em to nie ma si? czemu dziwi?. A tak po za tym to w tym Ajax_gallery_p jak patrze do lightboxa w katalogu css w tym modzie to nie ma tego czego? i tak samo jest ten lightbox w katalogu tego moda w js. Sprawdzi?em obydwa i w ?adnym z nich nie wyst?puj? to co kaza?e? usun??, czyli (a, a:hover, a:link, a:visited). Nom ale jak co? to poka?e z tego ajaxa te dwa kody lightboxa dla pokazania jak jest.

lightbox.css w katalogu css w ajaxie:

Wiem o tym, ?e ty wiesz lepiej, ale ja poprostu widocznie nie umiem dobrze s?ucha?. Tak najprawdopodobniej. Pzdr.
Edytowane przez Ministranciduch dnia 15.08.2009 02:37:26

Chemikpil
W kodzie ?ród?owym pliku odpowiadaj?cego za forum mia?e? zadeklarowane lightbox.css, w którym to by?y takie selektory z warto?ci? koloru niebieskiego. Nie wiem jak ty to zrobi?e? bo jasnowidzem nie jestem a wiem co widzia?em. Koniec ju? tego tematu bo ten problem nie dotyczy lightboxa tylko panelu adma. Skoro dzia?a a chcesz mie? lightboxa szukaj odpowiedzi w innym temacie.

www.chemikpil.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl