ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
B??d "Incorrect string value" podczas instalacji na localhost
gwajer
Witam
Przy próbie instalacji otrzymuj? poni?ej zacytowany b??d, komunikat ze strony "Krok 6. Ko?cowe ustawienia."

Próbowa?em instalacji przy ró?nych ustawieniach kodowania bazy, ale zawsze jest to samo.
Wcze?niej ju? mia?em zainstalowany PHPFusion w tej wersji, ale pad? dysk i wszystko straci?em. Teraz, próbuj?c ponownej instalacji, ci?gle mam ten sam b??d. Oprócz tego, klikni?cie "Zako?cz" u do?u strony powoduje b??d serwera Apache.
Konfiguracja serwera http:
Apache 2.2.11
PHP 5.2.10 (phpMyAdmin pokazuje "PHP/5.3.0", nie wiem dlaczego...)
MySQL 5.1.37

Prosz? o pomoc.

Poni?ej cytat b??du.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 09.08 - 23:18

Edytowane przez Pieka dnia 10.08.2009 00:16:49

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 05:02:25
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Instalujesz wersj? UTF-8?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
gwajer
Próbuj? zainstalowa? wersj? PL.
W bazie zmienia?em metod? porównywania napisów na "Latin2_general_ci" i "UTF8_polish_ci", wci?? to samo.
Wcze?niej zainstalowa?em polsk? wersj? na bazie "UTF8_polish_ci" i by?o OK.
Edytowane przez gwajer dnia 10.08.2009 00:09:07

Pieka
Obie wersje sa PL, kolega pyta, ktora z ponizszych wybrales:
  1. PHP-Fusion v7.00.05 Core PL
  2. PHP-Fusion v7.00.05 Core PL UTF-8

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gwajer
Instaluj? PHP-Fusion v7.00.05 Core PL.

Próbowa?em równie? (po kilku próbach zako?czonych niepowodzeniem) zainstalowa? wersj? PHP-Fusion v7.00.05 Core PL UTF-8, ale ju? na pocz?tku, po wybraniu j?zyka polskiego pojawiaj? si? "krzaki", wi?c zrezygnowa?em z dalszej instalacji.
Edytowane przez gwajer dnia 10.08.2009 00:21:52

bartek124
Instaluj wersj? Core PL (bez utf8), tylko zmodyfikuj sobie plik setup.php, dodaj?c po (linia 1169):

t? linijk?:

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
gwajer
Teraz nic si? nie dzieje, bia?y ekran...

[EDIT]

Zadzia?a?o!

Nie wiem, jak to si? sta?o, ale po czwartej próbie wszystko zainstalowa?o si? poprawnie :)

Cuda si? dziej?, Mo?ci Panowie ;)

Dzi?kuj? i pozdrawiam.

{EDIT}

A jednak nie wszystko jest w porz?dku...
Przej?cie do strony g?ównej powoduje b??d serwera Apache i zamkni?cie procesu httpd.

Czy obejdzie si? bez ponownej reinstalacji serwera do ni?szej wersji?

Wiadomo?? doklejona:
Po wielogodzinnych testach na ró?nych wersjach Apache-a, PHP i MySQL musz? stwierdzi?, ?e PHP-Fusion v7.00.05 nie dzia?a u mnie. Instalowa?em Apache w wersji 2.2.11 do 2.2.13, PHP od 5.1 do 5.3, MySQL od 5.0.84 do 5.4.1-beta. By?o troch? k?opotów z instalacj? i konfiguracj?, przez co zaj??o mi to sporo czasu. Ka?da nowa konfiguracja by?a instalowana na czystym systemie (pierwszy raz czysta instalacja, pó?niej przywracany z obrazu). Na koniec, aby wyeliminowa? ewentualne b??dy w konfiguracji, zainstalowa?em WampServer2. Za ka?dym razem serwer by? testowany pod k?tem prawid?owego dzia?ania (wynik z "phpinfo" i próba operacji w bazie za pomoc? phpMyAdmin) i wszystko dzia?a?o prawid?owo.
Niestety, w ?adnej konfiguracji nie uda?o mi si? uruchomi? PHP-Fusion...

Wcze?niej, na starszych wersjach oprogramowania serwera, na tym samym sprz?cie, wszystko dzia?a?o dobrze.
Je?li kto? wie, gdzie tkwi przyczyna- prosz? o informacj?, chcia?bym wróci? do tego CMS-a je?li jest to mo?liwe.

Aktualnie mam zainstalowany WampSerwer2 (Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36) na Windows XP Pro. Jakby kto? móg? sprawdzi? na podobnej konfiguracji, to by?bym wdzi?czny.

Pozdrawiam

Wiadomo?? doklejona:
Dodam jeszcze sygnatur? b??du Win, mo?e komu? pomo?e.

Wiadomo?? doklejona:
Witam
Testów ci?g dalszy.

Na obecnie zainstalowanym WampServerze2 próbowa?em instalowa? inne CMS-y. Na pierwszy ogie? posz?a Joomla! Instalacja udana, wszystko bez b??dów podczas instalacji. Niestety, w panelu administracyjnym nie da si? nic utworzy?, bo nie ma pól, które s?u?? do zaznaczania pozycji na li?cie, np. pozycje w menu do publikacji (takie kwadraciki).

W zwi?zku z powy?szym zainstalowa?em Mambo. I w tym przypadku podczas instalacji wyst?pi? b??d uniemo?liwiaj?cy dalsz? instalacj?. Poni?ej podaj? cytat b??du. Ten sam powód mo?e równie? uniemo?liwia? instalacj? i dzia?anie P-F.

Ja si? na tym zbyt dobrze nie znam, wi?c prosz? o interpretacj? i porad?, co mo?na zmieni?, aby da?o si? zainstalowa? CMS-a, z naciskiem na PHP-Fusion 7.

Normalnie jestem za?amany... swietnie mi si? spisywa?o wszystko do momentu utraty danych po zaniku napi?cia, a teraz nie mog? wróci? do poprawnej konfiguracji...

Pozdrawiam

Wiadomo?? doklejona:
Problem rozwi?zany. B??dy nie dotyczy?y skryptu PHP Pusion, a kompatybilno?ci oprogramowania serwerowego. Opis W TYM TEMACIE
Edytowane przez gwajer dnia 14.08.2009 00:15:30

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl