Zobacz temat
Baza daNYCH USERÓW FORUM PHPBB I FUSION
|
|
lzb |
Dodany dnia 16.11.2004 17:09:49
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 15.11.2004 23:17 |
cZE?C MAM KONTO NA LYCOS I CHCIA?bym zacz?? prac? z fusion lecz jest problem poniewa? wrzuci?em tam forum phpbb i chcia?bym po??czy? jako? bazy danych forum i serwisu zbudowanego na fusion, tak ?eby nie utraci? uzytkowników. Czy jest to mo?liwe?? zz góry dzi?kuj? za pomoc |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 08:09:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
klejor |
Dodany dnia 23.11.2004 23:05:17
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 22.11.2004 21:16 |
normalnie zainstaluj fusion i pamietaj zeby zrobic prefix, standardowo fusion_ (przy instalacji), instalator sam zrobi wpisy w bazie i nic nie utracisz, ja mam tak zrobione www.bakamu.prv.pl |
|
|
only |
Dodany dnia 15.12.2004 00:07:46
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 43 Data rejestracji: 12.12.2004 20:27 |
To ja sie podlacze do tematu, czy mozna przeniesc baze uzytkowników i wiadomosci z forum phpbb umiejscowionego zupelnie pod innym adresem na now? stron? opart? o php-fusion v.5? Co jest potrzebne, jak to wykona?? Dzi?kuj? |
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 15.12.2004 11:01:47
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
nie ma opcji ani skryptu konwertuj?cego dane z phpBB do Fusiona. |
|
|
only |
Dodany dnia 15.12.2004 13:52:24
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 43 Data rejestracji: 12.12.2004 20:27 |
Szkoda, dzieki |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 05.02.2005 17:08:12
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
sorki ?e od?wie?am ale nasz?o mnie napisanie czego? takiego. Twój problem s?dz? jest do rozwi?zania ale wymaga pewnych umiej?tno?ci, samozaparcia i czasu aby to zrobi?. Zadaj sobie jedno wa?ne pytanie: Co chcesz podpi?? do czego?? - czy phpbb do php-fusion?? - czy php-fusion pod phpbb?? Np. je?li chcesz podpi?? rejestracj? userów. podczepienie phpbb do php-fusion: - do tablicy z userami w bazie danych php-fusion dodajesz pola które s? potzrebne w phpbb - a potem wszystkie odwo?ania do tablicy z userami w phpbb zmieniasz na odwo?ania do tablicy z userami z php-fusion(tej zmodyfikowanej). Jest z tym bardzo du?o roboty. Potzreba na to czasu skoncentrowania ?eby czasem czego? ?le nie wprowadzi?. A z faktu ?e phpbb jest znacznie wi?ksze od php-fusion i ma od niego du?o wi?cej plików to proponuj? i polecam spróbowa? podpi?? system z userów z php-fusion pod ten w phpbb. Post?pujesz analogicznie do przyk??du wy?ej: - do tablicy z userami w bazie danych phpbb dodajesz pola które s? potrzebne w php-fusion, czyli te z tablicy *_users - a potem zmieniasz odwo?ania do bazy danych z php-fusion do tej z phpbb. Dotyczy to wielu plików ale zawsze lepiej zmienia? te z php-fusion ni? z phpb ![]() ![]() ![]() No mam nadzieje ?e ten mój wywód troch? Ci? naprowadzi? na trop co zrobi?. Pozdro Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |