ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.dinopedia.power-portal.at - Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów
JazOOn
Chcia?bym przedstawi? mój ostatni projekt:
Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów

dinopedia.power-portal.at/images/banner1.jpg

http://dinopedia....-portal.at

Strona oparta jest na PHP-Fusion 7, jednak do?? mocno zmieni?em ca?? jej konstrukcje, mi?dzy innym dostosowuj?c j? do dwupanelowego wygl?du strony. Ca?y koncept, skrypty, design oraz grafiki z wyj?tkiem obrazków dinozaurów s? wykonane przeze mnie.

Prezentacje zawieraj? fotografie oraz szereg danych dinozaura, a tak?e specjalnie napisany przeze mnie skrypt pokazuj?cy miejsca odkry? dinozaura na Googlemap. Do tego porównanie wielko?ci dinozaura oraz cz?owieka, gdzie skrypt sam wykonuje potrzebne obliczenia i dostosowuje wielko?? obrazków.
Mo?liwe jest równie? porównywanie dinozaurów ze sob? oraz wyszukiwanie ich pod k?tem systematyki, gdzie wybieramy poszczególne klasy systematyczne, a liczba dinozaurów zaw??a si?.

Na szczególn? uwag? zas?uguje Quiz, w którym odpowiadamy na 25 losowych pyta?. Aby strony Quizu nie by?y puste stworzy?em skrypt puzzli, który przemieszcza losowe fragmenty z rozsypanych puzzli po lewej do obrazu uk?adaj?cego si? po prawej.

To nie wszystkie modyfikacje, reszte polecam odkry? samemu.
Edytowane przez JazOOn dnia 14.07.2009 17:45:35

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 05:57:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Szapko
Wypowiem si? krótko.
Nie pasuj? mi te zak?adki, index, start itd. Jakby? to zrobi? bez wci?cia i bez p?askorze?by aby upodobni?o si? troch? do takiego czego? http://mojemiejsc...bloga1.jpg.
Albo zrobi? a'la wst??ki.

Kolejna rzecz, która mi si? nie spodoba?a, to panel logowania. Tutaj nie wiem jakby móg? wygl?da?, mo?e jak zwyk?e ?ó?te przylepne karteczki? Z zagi?tym rogiem dla efektu. Smile

JazOOn
No w?a?nie to mia?o wygl?da? jak zwyk?e ?ó?te przylepne karteczki tylko roz?o?one w takie schodki. Co do zak?adek wybra?em opcje z wi?ksz? czytelno?ci? i nie chcia?em standardowego efektu. Kwestia gustu. Dzi?kuje za opinie.

lupozo
Pomys? i wykonanie bardzo ciekawe lecz ten panel logowania te? mi za bardzo nie podchodzi, je?li chodzi o zak?adki to kolorki mi nie pasuj?. Ogólnie jest fajna ale tematyka nie dla mnie.
Oczywi?cie wielkim plusem jest modyfikacja PHP-Fusion która jest bardzo ciekawie wykonana.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl