Zobacz temat
|
www.dinopedia.power-portal.at - Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów
|
|
| JazOOn |
Dodany dnia 14.07.2009 17:37:43
|
|
Ekspert ![]() Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
Chcia?bym przedstawi? mój ostatni projekt: Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów ![]() http://dinopedia....-portal.at Strona oparta jest na PHP-Fusion 7, jednak do?? mocno zmieni?em ca?? jej konstrukcje, mi?dzy innym dostosowuj?c j? do dwupanelowego wygl?du strony. Ca?y koncept, skrypty, design oraz grafiki z wyj?tkiem obrazków dinozaurów s? wykonane przeze mnie. Prezentacje zawieraj? fotografie oraz szereg danych dinozaura, a tak?e specjalnie napisany przeze mnie skrypt pokazuj?cy miejsca odkry? dinozaura na Googlemap. Do tego porównanie wielko?ci dinozaura oraz cz?owieka, gdzie skrypt sam wykonuje potrzebne obliczenia i dostosowuje wielko?? obrazków. Mo?liwe jest równie? porównywanie dinozaurów ze sob? oraz wyszukiwanie ich pod k?tem systematyki, gdzie wybieramy poszczególne klasy systematyczne, a liczba dinozaurów zaw??a si?. Na szczególn? uwag? zas?uguje Quiz, w którym odpowiadamy na 25 losowych pyta?. Aby strony Quizu nie by?y puste stworzy?em skrypt puzzli, który przemieszcza losowe fragmenty z rozsypanych puzzli po lewej do obrazu uk?adaj?cego si? po prawej. To nie wszystkie modyfikacje, reszte polecam odkry? samemu. Edytowane przez JazOOn dnia 14.07.2009 17:45:35 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 05:57:39
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Szapko |
Dodany dnia 14.07.2009 19:29:36
|
|
Bywalec ![]() Postów: 888 Pomógł: 66 Data rejestracji: 19.08.2007 19:49 |
Wypowiem si? krótko. Nie pasuj? mi te zak?adki, index, start itd. Jakby? to zrobi? bez wci?cia i bez p?askorze?by aby upodobni?o si? troch? do takiego czego? http://mojemiejsc...bloga1.jpg. Albo zrobi? a'la wst??ki. Kolejna rzecz, która mi si? nie spodoba?a, to panel logowania. Tutaj nie wiem jakby móg? wygl?da?, mo?e jak zwyk?e ?ó?te przylepne karteczki? Z zagi?tym rogiem dla efektu. ![]() |
|
|
|
| JazOOn |
Dodany dnia 14.07.2009 20:13:35
|
|
Ekspert ![]() Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
No w?a?nie to mia?o wygl?da? jak zwyk?e ?ó?te przylepne karteczki tylko roz?o?one w takie schodki. Co do zak?adek wybra?em opcje z wi?ksz? czytelno?ci? i nie chcia?em standardowego efektu. Kwestia gustu. Dzi?kuje za opinie. |
|
|
|
| lupozo |
Dodany dnia 23.07.2009 18:41:10
|
|
Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 192 Pomógł: 18 Data rejestracji: 19.02.2009 18:55 |
Pomys? i wykonanie bardzo ciekawe lecz ten panel logowania te? mi za bardzo nie podchodzi, je?li chodzi o zak?adki to kolorki mi nie pasuj?. Ogólnie jest fajna ale tematyka nie dla mnie. Oczywi?cie wielkim plusem jest modyfikacja PHP-Fusion która jest bardzo ciekawie wykonana. |
|
|
|
| Przejdź do forum: |