ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Czytaj wi?cej dla zarejestrowanych
Spoczywaj w pokoju... daveone
My?l? ,?e wielu z Was zainteresuje ta modyfikacja wi?c wrzucam równie? plik , dodatkowo umie?ci?em ikonk? img200.imageshack.us/img200/9444/x1icon80.png. Mam jednak ma?y problem z tym co stworzy?em, wszystko dzia?a fajnie tylko dla go?ci nie wy?wietla si? komunikat "aby przeczyta?...musisz si? zarejestrowa?" po klikni?ciu a zamiast tego przekierowuje na stron? g?ówn? . Czy kto? mo?e naprowadzi? mnie jak to poprawi? ,w którym miejscu pope?ni?em b??d?

Linijki od 130 do 141:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 15.06.2009 22:08:18

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:46:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
Na pierwszy rzut oka problem le?y w funkcji if, a bardziej w braku zastosowania else. Z tego co widz? to da?e? w if warunek imember i w jego instrukcjach jest wy?wietlanie obrazka i napisu z pro?b? o rejestracj?. Daj po tej funkcji else i tam dodaj ten tekst.

P.S. Nie dawaj obrazków na innych serwerach. Daj je na swoim i odwo?anie do niego, bo jak na serwerze tym zdj?cie padnie, to wielu userów którzy maj? twój mod nie b?dzie mia?a tego obrazka.
Edytowane przez Pieka dnia 16.06.2009 15:31:12
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Spaik
Ciekawe! Nawet bardzo! Gdy b?dzie wszystko w porz?dku pro?i?bym o wstawienie tej modyfikacji tutaj. B?d? ten temat obserwowa?! Pozdrawiam

Spoczywaj w pokoju... daveone
Dzi?ki Spaik ! Je?eli tylko uda nam si? upora? to na pewno ja albo chemix wrzucimy gotow? modyfikacje Wink.
Edytowane przez Chemikpil dnia 16.06.2009 18:06:14

Chemikpil
Dodaje poprawion? paczk?. Teraz nikt nie zalogowany nie b?dzie móg? czyta? rozszerzonej tre?ci newsa. Plik zawiera dwa dokumenty php, które wrzucamy do g?ównego katalogu. W katalogu images znajduje si? ikonka, któr? umieszczamy w katalogu images.
W razie b??dów pisa? tu.
Chemikpil dodał/a następującą plik:
news_2.rar [4.07kB / 772 Pobrane]

Edytowane przez Chemikpil dnia 18.06.2009 11:43:36

www.chemikpil.pl
khaman
Fajna rzecz, gdyby do tego wykombinowa? jeszcze warunek, ?e dotyczy tylko jednej kategorii news?
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Spaik
Swietny pomys? Khaman ! W?asnie to by?oby najlepsze rozwi?zanie. Np. zeby wybrac czy news dalsza czesc newsa ma byc tylko dla zarejestrowanych czy nie tylko dla wybranych kategorii newsow. Jestem ciekaw czy ktos moglby to zrobic.

Chemikpil
khaman napisa?/a:
Fajna rzecz, gdyby do tego wykombinowa? jeszcze warunek, ?e dotyczy tylko jednej kategorii news?

Zrobi? jak najbardziej idzie, tylko teraz czy ty chcesz by to w pliku by? na sztywno warunek czy jak?

www.chemikpil.pl
khaman
Hmm chyba tak najpro?ciej wstawiasz sobie na sztywno po id kategorii w pliku.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Chemikpil
Tak wi?c twoja modyfikacja khaman b?dzie wymaga? ingerencji w plik theme.php wiec takowy sobie ju? przygotuj.
Odnajdujemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i pod ni? zaraz dodajemy

Teraz czas na warunek. Potrzebna b?dzie ta linijka:

i zamieniamy na tak?:

Oczywi?cie musisz dzia?a? na czystym news.php (tj. bez wcze?niejszej mojej modyfikacji). Sposób po najprostszej linii oporu, jest jednak ?wiate?ko w tunelu i by? mo?e wezm? si? za zmodyfikowanie pliku news.php tak by przy dodawaniu ju? newsa mo?na by?o wybra? czy ma by? dla wszystkich czy dla zalogowanych.
Pozdrawiam :)
Edytowane przez Chemikpil dnia 07.07.2009 16:18:50

www.chemikpil.pl
khaman
Po wpisaniu r?cznie lub przez kategorie i tak wida? newsa i dodatkowo ten b??d:

http://beta.khama...readmore=2

Chemikpil
Ok to jeszcze innym sposobem, tym razem skutecznym (sprawdza?em u siebie),
W pliku news.php odnajd? linie ~135. Powinno by? co? takiego.

Wklej zaraz po tym ten kod:

Ca?o?? zmodyfikowane dodaje w paczce.
Chemikpil dodał/a następującą plik:
news_3.rar [4.09kB / 729 Pobrane]

Edytowane przez Chemikpil dnia 08.07.2009 12:12:37

www.chemikpil.pl
khaman
Gra i buczy Smile

bartipl
Witam.
Mam jedno pytanie odno?nie modyfikacji, to znaczy jak wyrzuci? podlinkowanie z tytu?u newsa? Chodzi mi o to aby link do pe?nej wersji newsa by? tylko w czytaj wi?cej jak w oryginale.
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2009 15:27:34

Pieka
Edytuj plik news.php, znajdz (linia ~44):

i zamien na:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bartipl
Witam.
Mam jeszcze jedno pytanie odno?nie tej modyfikacji a mianowicie jak wygl?da sytuacja z indeksowaniem przez google cz??ci rozszerzonej. Jest to bez problemu indeksowane czy trzeba wprowadzi? jakie? modyfikacje aby wszystkie rozszerzone newsy by?y indeksowane ?.
Edytowane przez bartipl dnia 12.09.2009 01:09:51

rafalgt
Witam. W jaki sposób wybra? kategorie która ma by? widoczna tylko dla zarejestrowanych u?ytkowników?

https://www.facebook.com/telewizory
khaman
W kodzie:

Zmieniasz 13 na kategori?, której to dotyczy.

rafalgt
Wielkie dzi?ki

Jeszcze jedno pytanko.
Chc? przydzieli? newsa do kategorii ale ?eby nie by?o obrazka. Czy trzeba zmienia? kod czy mo?na usun?? obrazek wybranej kategorii?
Edytowane przez rafalgt dnia 18.01.2010 12:29:47

https://www.facebook.com/telewizory
poki289
rafalgt napisa?/a:
Wielkie dzi?ki

Jeszcze jedno pytanko.
Chc? przydzieli? newsa do kategorii ale ?eby nie by?o obrazka. Czy trzeba zmienia? kod czy mo?na usun?? obrazek wybranej kategorii?

Mo?na to zrobi? z poziomu PA, proponuj? przeczyta? dokumentacj?.

www.add-ons.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl