ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
TinyMCE nie dzia?a
Flux
Mam do?? dziwny problem. Gdy w??cz? edytor TinyMCE w Ró?nych ustawienia to gdy chc? doda? artyku? lub newsa to nie ma tam ?adnego edytora TinyMCE. Nie wiem czemu tak jest. Kto? wie?

www.jarolab.na11.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 11:07:36
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
a w??czy?e? opcje "U?ywa? edytora TinyMCE?
Tylko w Zarz?dzaniu Newsami i Artyku?ami."
Panel Administracyjny/Zarz?dzanie stron?/Ustawienia Ró?ne

Flux
Gdy w??cz? edytor TinyMCE w Ró?nych ustawienia
No chyba napisa?em, ?e w??czy?em. Po w??czeniu tej opcji TinyMCE nie dzia?a.

www.jarolab.na11.pl
crasch
Hehe a to bardzo dziwne bo jak ja w??czam u siebie ?miga bez najmniejszego problemu Grin. Wiesz wogóle co to jest edytor TinyMCE? Grin

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

JazOOn
ok a czy sa wszystkie pliki na serwerze od edytora? chodzi tu glownie o katalog includes/jscript/tiny_mce

tomrek
ja mam problem z polskimi znakami w tym edytorze jak w nim wciakam np alt+z to zamiast ? jaka? funkcja tam mi sie robi edytora....

http://www.vloeg.prv.pl
szer
Jaro ma wszystkie niezb?dne pliki i wie co to TinyMCE PfftPfftPfftPróbowali?my razem rozwi?za? ten problem ale tez nie wiem co jest grane :/

Flux
Ej no bez przesady! Wiem co to TinyMCE! Pfft Wszystkie pliki s? bo podgrywa?em je kilka razy. Próbowa?em to samo robi? na localho?cie i rezultat jest ten sam. Sad

www.jarolab.na11.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja nie u?ywam TinyMCE, ale sprawdzi?em czy jest, nawet na:
lykos
haa.pl
jest OK.
Potestow?em na localu, sytuacja taka jak opisujecie ma u mnie miejsce gdy:
usun? kolumn? tinymce_enable w fusion_settings
J??li by?a importowana tabela fusion_settings z wcze?niejszych wersji fusion, to tej kolumny nie ma i tiny nie dzia??.
Sprawd? struktur? tabeli fusion_setings, czy jest ta kolumna i wpis w niej 1
Nie wiem by? mo?e to jest ten b??d?

wlodekp.europa.pl
JazOOn
wlodekp napisa?/a:
Ja nie u?ywam TinyMCE, ale sprawdzi?em czy jest, nawet na:
lykos
haa.pl
jest OK.
Potestow?em na localu, sytuacja taka jak opisujecie ma u mnie miejsce gdy:
usun? kolumn? tinymce_enable w fusion_settings
J??li by?a importowana tabela fusion_settings z wcze?niejszych wersji fusion, to tej kolumny nie ma i tiny nie dzia??.
Sprawd? struktur? tabeli fusion_setings, czy jest ta kolumna i wpis w niej 1
Nie wiem by? mo?e to jest ten b??d?

ja te? importowa?em tabele z wcze?niejszej wersji fusiona ale przy odpowiednio zrobionym upgradzie tabela ta zostaje dopisana i TinyMce chodzi

ja te? importowa?em tabele z wcze?niejszej wersji fusiona ale przy odpowiednio zrobionym upgradzie tabela ta zostaje dopisana i TinyMce chodzi

To jest chyba oczywiste, bo upgrade mia? na celu zmian? struktury tabel i dopisanie tej kolumny.
Ja tylko pis?? gdzie mo?e by? potencjalny b??d, bo normalnie to chodzi bez problemów i nie by?oby tego tematu.

wlodekp.europa.pl
JazOOn
wlodekp napisa?/a:

To jest chyba oczywiste, bo upgrade mia? na celu zmian? struktury tabel i dopisanie tej kolumny.
Ja tylko pis?? gdzie mo?e by? potencjalny b??d, bo normalnie to chodzi bez problemów i nie by?oby tego tematu.

t?umaczysz mi jak bym zza rogu wyjrza? Smile chodzi mi o to ?e kto? mo?e mie? sobie fusiona 6.00.1xx (bez tinymce) wrzucil plik upgrade do administration i zupgradowa? strone) a nie nadpisal odpowiednich plikow i qpa tabela jest (a wzwi?zku z tym link do ustawien tinymce w ró?nych ustawieniach - bo panel administracyjny ci?gnie z bazy)a tinyMCE nie ma

Ja nie musz? nic t?umaczy?.
Zobaczymy, bo jako? nie widz? innych propozycji na rozwi?zanie tego problemu.
A tylko o to mi chodzi.

wlodekp.europa.pl
Flux
@wlodekp: Niestety Twoja propozycja z baz? danych nie dzia?a. Sad W bazie wszystko wydaje si? by? ok. A co do samej instalacji to jest to "czysta" instalacja, tzn z PHP-Fusion 6.00.205. Aha! I jeszcze jedno. Moja stronka le?y na www.livenet.pl. Jakie? pomys?y?

www.jarolab.na11.pl
Moje pomys?y si? wyczerpa?y, mog? jedynie udost?pni? Ci serwer do Twojej testowej instalacji-ale czy to w czym? pomo?e?

wlodekp.europa.pl
JazOOn
Jaro16 napisa?/a:
@wlodekp: Niestety Twoja propozycja z baz? danych nie dzia?a. Sad W bazie wszystko wydaje si? by? ok. A co do samej instalacji to jest to "czysta" instalacja, tzn z PHP-Fusion 6.00.205. Aha! I jeszcze jedno. Moja stronka le?y na www.livenet.pl. Jakie? pomys?y?

wrzu? to testowo na inny serwer - i zainstaluj - naprawd? nie mam pomys?u - wsz?dzie normalnie chodzi...

szer
Hmmmmm Jaro ty masz pecha PfftPfft Mo?e zamienimy si?php-fusionami. Bo mi chodzi a i tak tego nie u?ywam Pfft

crasch
Hm, trzeba skontaktowa? si? z kim? kto ma zainstalowanego fusiona v6.2x na Livenet i spyta? sie jak u niego to wygl?da Smile, mo?e to wina serwa? Je?eli tak to to co napisa?em powy?ej b?dzie najlepszym sposobem sprawdzenia.

btw. @szer - co do twojej ostatniej wypowiedzi, co to wnios?o do dyskusji? nic. To by? po prostu spam.

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

Flux
Dobra panowie zrobimy tak:
W pi?tek lub w czwartek wieczorem zassam od nowa PHP-Fusion z oficjalnej strony i zainstaluj? go np. na www.haa.pl je?li tam nie b?dzie dzia?a? to popytam na forum livenet.pl. Je?li to mi nic nie da to zg?osz? to Digiemu. I dzi?ki wszystkim za pomoc! Smile Jak by co to temat nie jest jeszcze wyczerpany. Pfft

www.jarolab.na11.pl
piteq
Na haa.pl edytor dzia?a bez problemów.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl