ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Blokada hotlinking czyli wy?wietlania naszej grafiki na innych stronach
swistak
Witam próbuj? zablokowa? linkowanie obrazków.
U?ywam do tego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak uruchamiam zaczynam mie? problemy i serwer wy?wietla mi komunikat
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

I tu moja pro?ba co mo?e by? w tym nie tak?
Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2009 22:13:05
"Tylko dwie rzeczy s? niesko?czone wszech?wiat i ludzka g?upota, chocia? co do pierwszego nie mam pewno?ci" Albert Einstein

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 18:07:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Chodzi o t? stron?, któr? masz w opisie? Ustawi?e? dobr? domen?? Ten komentarz (//) mam nadziej?, ?e usun??e??
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
swistak
Komentarz ja dopisa?em a adres strony wprowadzasz tam zewn?trzna na której mog? si? wy?wietla? obrazki. A domena ta co mam w podpisie.
"Tylko dwie rzeczy s? niesko?czone wszech?wiat i ludzka g?upota, chocia? co do pierwszego nie mam pewno?ci" Albert Einstein

bartek124

Swoj? domen? podawaj bez przedrostka www.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
swistak
Dzi?ki wielkie za pomoc mo?na temat zamkn??.

Szapko
Zrobi?em tak jak bartek124 napisa?:

I plik .htaccess umie?ci?em w folderze g?ównym strony (tam gdzie news.php, index.php itd.). Jednak to nie pomaga. Nadal mog? wstawia? obrazki z mojej strony na innych. Co jest nie tak?

A to przyk?adzik:
www.narutoz.info/themes/Strefa_Naruto_v3/images/news.png

Pieka
Chyba jednak nie mozesz Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Szapko
Faktycznie teraz znika, ale gdy od?wie?am stron? to jeszcze przez chwil? jest obrazek. Poza tym powinien si? chyba wy?wietla? obrazek "Zakaz kopiowania obrazków"? A - przynajmniej u mnie - tego nie ma.
Edytowane przez Szapko dnia 15.08.2009 13:03:56

Bochen
Mo?e g?upie pytanie, ale wrzuci?e? w odpowiednie miejsce takowy obrazek?
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Szapko
Tak, jest na 100% bo sprawdza?em nawet przed chwil?.

Bochen
Hmm z tego, co zobaczy?em u Ciebie widz? ten obrazek który wrzuci?e?. Sprawdza?em na Twojej stronie czy to aby na pewno i widnieje niebieski prostok?cik.
Edytowane przez Bochen dnia 15.08.2009 13:08:55
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
No, teraz jest grafika zastepcza, czyli wszystko gra Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Szapko
Ok, to chyba u mnie na co? nie dzia?a, bo zamiast tego:
http://img.najlep...owania.png
Widz? tylko:
http://img.najlep...azwy_1.png
Je?eli u Was dzia?a poprawnie, to prawdopodobnie wina jest po stronie przegl?darki. Czy?ci?em histori? przegl?dania i nic to nie daje. Mam Firefox 3.
Za to na przegl?darce TheWorld wygl?da to tak:
http://img.najlep...azwy_2.png

Cieszy mnie fakt, ?e jak przynajmniej próbuj? zapisa? na dysku obrazek ze strony, to mi si? ten zakaz pobiera. Smile
Edytowane przez Szapko dnia 15.08.2009 15:09:07

Pieka
Nie, w czasie pisania posta mialem zastepczy obraz zamiast podanej grafiki. Aktualnie widze tylko link.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Szapko
Aha, tak w ogóle to dziwnie dzia?a, bo jak w FF klikam na ten link/obrazek prawym przyciskiem myszki i wybieram "Poka? obrazek", od?wie?am stron? z obrazkiem i wyskakuje mi b??d, ?e adres niepoprawny. Jednak gdy kopiuje link - po od?wie?eniu zmienia si? na link do tego zast?pczego - i wklejam go w now? kart?, to wy?wietla si? poprawnie. Dam sobie z tym spokój, wa?ne, ?e prawid?owy obrazek nie jest wy?wietlany. ^^

Pieka
Widze, ze nie znasz zasady dzialania tej blokady Wink W przegladarce zawsze beda widoczne zdjecia, poniewaz blokowanie odbywa sie tylko i wylacznie w razie wyswietlania na innej stronie. Pomysl chwile Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Szapko
W przegladarce zawsze beda widoczne zdjecia, poniewaz blokowanie odbywa sie tylko i wylacznie w razie wyswietlania na innej stronie.

O to w?a?nie chodzi, ?e wiem o tym, ale jak pisa?em je?eli w??czam "Podgl?d obrazka" i od?wie?am stron? z nim, to przekierowuje na obrazek zast?pczy z tym, ?e si? nie wy?wietla, tylko jest b??d, a dopiero po otworzeniu - ju? przekierowanego linku - w nowej karcie, wy?wietla si? obrazek zast?pczy.
Jak w??cz? "Kopiuj adres obrazka" i wklejam w nowej karcie, to jest tak jak mówisz.

Pieka
Umiesc na zewnetrznym hoscie grafike zakazu w formacie JPG, a nastepnie podaj ja w regule htaccess.
Zrobilem tak na stronie testowej i zobacz: http://test7.ovh....47#post_47 (konto user/support).
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Szapko
Dzi?ki, teraz ?miga a? mi?o. Smile

MrMatthew
Przepraszam, za od?wie?anie starego tematu. Chcia?bym si? dowiedzie? czy jest mo?liwo?? zablokowania obrazków tylko z galerii /photogallery.php (bez ?adnych modyfikacji)? Obrazki, np. z katalogu /images normalnie by si? wy?wietla?y, ale z katalogów /images/photoalbum ju? nie.
Pozdrawiam Smile
Edytowane przez MrMatthew dnia 03.04.2011 19:14:25

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl