ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wy??czenie skalowania grafiki w podpisie np. userbara
eL
Witam.
Mam problem z podpisem na forum, gdy wstawi? userbara albo sygnatur? to zostaje "uci?ta" i pojawia si? scroll do przewijania.
Gdy edytuje stron? jest styl
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Chodzi pewnie g?ównie o szeroko?? czyli 300px, ale gdzie mog? znale?? plik odpowiadaj?cy za to? By?bym wdzi?czny za ka?d? pomoc.
Themes Asperon.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 05.06 - 23:29

Edytowane przez Pieka dnia 05.06.2009 23:29:08

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:28:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Geneoo
Ja tak?e prosz? o pomoc.

/Edit
Okazuje si?, ?e jak si? pom?czy? to wszystko da si? zrobi?. :)

Wi?c tak:
-Edytujemy plik 'Includes/jscript.js'
-Znajdujemy linijk? :

- Zamieniamy powy?szy kod na ten poni?ej :

Edytowane przez Geneoo dnia 24.01.2010 16:32:01

Luke31
Witam.

Prosze o pomoc w usuni?ciu/modyfikacji funkcji image resizer.
Posiadamy na forum w sygnaturach do?? du?o obrazków, a funkcja ta powoduje, ?e forum ?aduje si? w bardzo "nieciekawy" sposób.
W PF 7.00.07 wystarczy?o postawi? // w ca?ym fragmencie kodu, w pliku jscript.js odpowiedzialnym za image resizer np:

Niestety w PF 7.01.01 ten zabieg nie dzia?a.
?eby zobrazowac o co mi dok?adnie chodzi podaj? adres strony http://www.redfox...l/news.php
Prosz? wej?? w dowolny w?tek i zwróci? uwag? na sposób w jaki ?aduj? si? obrazki z podpisów. Je?eli kto? ma jaki? pomys? jak przywróci? to do normalno?ci, to b?d? wdzi?czny:)

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 16.10 - 22:10

eldiablo
W nowej skompresowanej wersji JScript jest pewien fragment, który powinien ci si? spodoba? i zainteresowa?. A mianowicie sprawia on, ?e gdy zdj?cie jest o szeroko?ci 800px, zmniejsza je do 200px, i odpowiednio mniej ni? 1152px->300px, wi?cej ni? 1152px->400px

Rozwi?zanie ? Znajd? poni?szy fragment w pliku jscript.js:

I tam gdzie masz f=200, f=300 i f=400 zmie? na wi?ksze warto?ci dla danych rozdzielczo?ci plików, np: f=1000. Lub usu? podany przeze mnie fragment kodu.

Nie wywala mi ?adnych b??dów, lecz nie sprawdza?em tego dok?adnie w praktyce, wiem natomiast ?e dzia?a.

BTW
w sygnaturach do?? du?o obrazków

:o Ty serio ? w sygnaturach du?o obrazków ?

A podany odno?nik nie dzia?a...
Edytowane przez eldiablo dnia 16.10.2010 23:09:20

http://dropdire.pl
Luke31
Przetestowa?em oba warianty i niestety nie ma to wp?ywu na efekt ?adowania si? obrazków. Chodzi o to, ?e podczas ?adowania w?tku wszystkie obrazki z sygnatur ustawiaj? si? w pionowym rz?dzie, a dopiero po kilku-kilkunastu sekundach (zale?y od przegl?darki) porz?dkuja si? tak jak by? powinny. W wersji 7.00.07 wystarczy?o usun?? fragment kodu odpowiedzialny z image resizera, teraz to nie dzia?a. Link dzia?aFrown Przynajmniej u mnieFrown

eldiablo
Nie ma poj?cia jak to dzia?a, ?e u mnie dzia?a Wink Po usuni?ciu podanego poprzednim moim po?cie fragmentu.Pfft

Luke31
Je?eli wchodzi?e? na nasze forum to pewnie wiesz co mam na my?li. Nie wiem czy akurat image resizer jest za to odpowiedzialny, ale poprzednio jego usuni?cie pomaga?o, teraz nie. Testowa?em wszystkie porady w tym zakresie z tego oraz angielskiego forum Fusiona i nic nie skutkujeSad
Edytowane przez Luke31 dnia 17.10.2010 21:48:19

eldiablo
Mam wra?enie (mog? si? myli?) ?e to nie skalowanie zdj?? w sygnaturze ?le dzia?a, a mnogo?? plików graficznych, mówi?c dok?adnie jest ich tam w sygnaturze "nasrane".

Forum s?u?y do dyskusji, a nie do galerii zdj??, takie moje zdanie.

A ten w?tek nie potrzebnie za?miecony. Angry Chyba ?e to rzeczywi?cie co? z fusionem -> "skalowania grafiki w podpisie" Sad
Edytowane przez eldiablo dnia 17.10.2010 23:43:15

Luke31
Takie s? zasady tamtego forum. Niestety tak musi zosta?. Zreszt? wszystko by?o ok do momentu przej?cia na PF 7. Pierwotnie uda?o si? jeszcze zmodyfikowa? jscript.js tak by nie by?o problemu z ?adowaniem obrazków ale przy najnowszej wersji ju? co? nie buja.
Co do za?miecania w?tku...có? nie pcha?em si? do niegoWink
W ka?dym razie dzi?ki a porad?. Ma kto? jeszcze jaki? pomys??

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl