Zobacz temat
|
[PHP] Zasi?g zmiennej a mo?e header?
|
|
| Kshyhoo |
Dodany dnia 03.06.2009 23:27:01
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 49 Pomógł: 1 v7.02.07Data rejestracji: 13.12.2004 21:33 |
Witam. Borykam si? z kolejnym problemem. Mianowicie w moim skrypcie z formularzem przyszed? czas na "sklejanie" obrazków. Otó?, mam skrypt formularza herb.php, w którym przekazuj? dane POSTem a w nim includuj?: krok3.php Rozwiń Kod źródłowy PHPsklej02.php Rozwiń Kod źródłowy PHPMam problem z wy?wietleniem obrazków a po??czenie to marzenie. Niby zasi?g zmiennych jest, ?wiadcz? o tym "echa dla testu" - wy?wietlaj? si? poprawne dane, ale obrazka nie wy?wietla, albo wy?wietla znany b??d o przekazaniu nag?ówka. Teoretycznie wszystko wiem, ale praktyka ma si? nijak do tego. Mo?e kto? m?drzejszy naprowadzi mnie na dobr? drog?? Mo?e wybra? inn? metod?? Kombinowa?em na ró?ne sposoby z przekazaniem zmiennych. Do wgl?du niedzia?aj?cy skrypt - tylko pierwszy i drugi obrazek w kolorze bia?ym! Copyright (C) by Kshyhoo (R) Wszystkie prawa zastrze?one. |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 21:17:40
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| kefirek |
Dodany dnia 04.06.2009 10:35:25
|
|
Zaawansowany ![]() Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 v6.00.xxxData rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Tutaj mo?e daj tak action='".basename($_SERVER['PHP_SELF'])."?zmiena=costam' Najlepiej to by by?o wykorzysta? sesje na ka?dej stronie zapisuje zmienne do sesji wtedy nie musia? by? ich przekazywa? przez tablice $_GET np. Tutaj masz http://php.net.pl...-start.php opisane jak to wykorzysta? (w przyk?adach masz podane co? podobnego do twojego problemu) Po zatym ten kod Chyba lepiej by by?o u?y? tablicy z kolorami. Do usuwania sesji u?yj unset() Mo?esz zrobi? tak jak masz teraz na 1 stronie nie masz ?adnych zmiennych na drugiej masz zmienn? z nazw? cherub i zapisujesz j? do sesji i na 3 stronie odczytujesz i zapisujesz nast?pne dane do sesji i przekazujesz dalej Edytowane przez kefirek dnia 04.06.2009 10:41:41 |
|
|
|
| Kshyhoo |
Dodany dnia 04.06.2009 16:06:50
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 49 Pomógł: 1 v7.02.07Data rejestracji: 13.12.2004 21:33 |
W zwi?zku z tym, ?e mam ?adne poj?cie o sesjach, kilka pyta?: 1. Czy odpowiednio inicjuj? sesj?? Rozwiń Kod źródłowy PHP2. Czy ten kod musi by? umieszczony na ka?dej stronie i podstronie? 3. Czy konieczne jest u?ycie session_destroy()? 4. U?y?em kodu z pkt.1: krok3.php Rozwiń Kod źródłowy PHPsklej02.php Rozwiń Kod źródłowy PHPi efekt jest dok?adnie taki sam: zmienne w "echo" si? wy?wietlaj?, a obrazka nie ma; jest za? komunikat "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by..." Zaczynam podejrzewa?, ?e kod obrazka jest wadliwy albo te? sam obrazek. 5. Kod: Rozwiń Kod źródłowy PHPodbieram z formularza, potrzebny jest w pliku krok3.php w switch... Copyright (C) by Kshyhoo (R) Wszystkie prawa zastrze?one. |
|
|
|
| Przejdź do forum: |