ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Automatyczne blokowanie konta
luzak_4
Witam.
Testowa?em w?a?nie ograniczenie wysy?anych wiadomo?ci PW, które mam ustawione na limit 20-tu, podobnie jak odebranych (20) i archiwum (20).
Na wewn?trznym serwerze z konta jednego usera wysy?a?em PW do drugiego, chc?c zobaczy? efekt, który bedzie po przekroczeniu 20 PW.
Niestety po wys?aniu 8 PW - user zosta? automatycznie wylogowany, za? na ekranie przekierowania pojawi? si? komunikat
"Konto zosta?o zablokowane".
W tej sytuacji nie pozosta?o nic innego, jak rzuci? okiem do panel admina => zarz?dzanie u?ytkownikami => u?ytkownicy... ,a tu, ku mojemu zaskoczeniu stoi, ?e user wysy?aj?cy owe PW zosta? zbanowany.
Wyja?ni mi kto? dlaczego tak si? dzieje i co, gdzie zmieni? by dotrze? do limitu 20 PW.
O tym ?eby wcze?niej by? jaki? komunikat, ?e w przypadku przekroczenia limitu 20 PW konto zostanie zablokowane - to ju? nie wspomn?.
Z góry dziekuj? za pomoc.

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 01:56:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Tu nie chodzi o przekroczenie ilosci wiadomosci, tylko czasu wysylania PW. Ustawienia dotyczace czasu jaki musi uplynac pomiedzy wyslanymi postami/wiadomosciami obowiazuje wszedzie, wiec logiczne jest, ze Twoj uzytkownik zostal zbanowany za tzw. floodowanie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
luzak_4
W?a?nie do tego doszed?em, poniewa? odbanowuj?c tego usera dotar?em do 20 PW. Jest i komunikat, ?e wys?anie wiadomo?ci jest niemo?liwe gdy? skrzynka adresata jest pe?na. Ale co z tym flodowaniem. Mo?na gdzie? umie?ci? komunikat, ?e gdy w okre?lonym czasie wy?le si? zbyt wiele PW konto zostanie zablokowane. Nie rozumie jak u?ytkownik ma pó?niej odblokowa? takie konto.

Pieka
Ustaw mniejszy czas pomiedzy postami, to powinno wystarczyc. Odnosnie odbanowania, sam tego nie zrobi, pozostaje mail zawierajacy informacje o zbanowaniu oraz opis dzialania. Na te chwile nie ma innej mozliwosci.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
luzak_4
Dzi?kuj? Pieka. Jak zwykle jeste? niezast?piony. B?d? my?la? jak to zrobi?, cho? nie bardzo wiem gdzie przestawi? ten czas.
Edytowane przez luzak_4 dnia 14.05.2009 00:36:11

Pieka
luzak_4 napisa?/a:
...B?d? my?la? jak to zrobi?, cho? nie bardzo wiem gdzie przestawi? ten czas...

PA => Zarzadzanie strona => Ustawienia rozne => Czas pomiedzy postami: tu zmien na np. 10 lub mniej.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
luzak_4
Zrobi?em jak zasugierowa?e? i z ca?? stanowczo?ci? stwierdzam, ?e pomog?o.
Edytowane przez luzak_4 dnia 14.05.2009 00:35:21

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl