ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Kilka oddzielnych shoutboxów na jednej stronie
Pain
Prosz? o pomoc. Tworz? projekt strony na której potrzebne mi b?dzie par? ShoutBox'ów, no dobra nie troch? tylko du?o, ponad 100! Ka?dy z nich ma by? powi?zany z silnikiem php fusion jednak ma on mie? oddzieln?, nie zale?n? baz?. Prosi?bym o pomoc, moja znajomo?? php jest s?aba (czego sie mo?na spodziewa? po szarym cz?owieku). Najlepiej by by?o jak mo?na by nimi zarz?dza? z wtyczek. Korzystam z v7.

Wiadomo?? doklejona:
Prosz?, pomó?cie mi potrzebne mi to jak najszybciejFrown

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - hoopak 23.04 - 19:42

Edytowane przez Pain dnia 25.04.2009 11:33:30

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 21:37:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
polna-mysz
Mam podobny problem, z tym ?e satysfakcjonuj? mnie w sumie 3 shoutboxy. Chc? to zrobi? w oparciu o podstawow? baz? PHP-FUSIONA, nie potrzebuj? nic robi? w dodatkowej bazie.

Dok?adniejszy opis mojego problemu:
Kilka dni temu zainstalowa?am nowego PHP-Fusion v7.01.04. Chcia?abym na stronie g?ównej mie? zamiast 1 shoutboxu - powiedzmy 3 szt tych shoutboxów. Ka?dy shoutbox mia?by by? dost?pny ( widoczny + mo?liwo?? pisania w nim) dla innej grupy u?ytkowników.
1szy - dla ogólnie zarejestrowanych i zalogowanych u?ytkowników czyli dla wszystkich
2gi dla grupy pracownicy1
3ci dla grupy pracownicy2

Wszystkie shoutboxy powinny by? oczywi?cie dost?pne dla administratorów PHP-Fusiona.

Nie wiem jak zrobi?, ?eby tego shoutboxa dost?pnego w moim PHP-Fusionie powieli? na 3 sztuki i ka?demu ustawi? inn? grup? uzytkowników?

W zarz?dzaniu stron?/panele próbowa?am doda? jeszcze 1 shoutbox i przypisa? mu inn? grup? u?ytkowników.
Ale temat jak wida? nie jest taki prosty, po dopisaniu w panelu na stronie g?ównej dodatkowy shoutbox nie pojawi? mi si?.

Czy mog?abym otrzyma? jaki? przepis w postaci listy kroków lub chocia? wskazówk? w jakim kierunku zmierza??

Wiadomo?? doklejona:
W sumie to nie zauwa?y?am, ?e tego 2 shoutboxa nie w??czy?am.

Po zauwa?eniu b??du i w??czeniu 2 shoutboxa w PA, przy próbie wy?wietlenia strony w PHP-Fusion wy?wietla mi tylko zawarto?? prawej kolumny w której mia? by? dodatkowy shoutbox. T? praw? kolumn? wy?wietla na szeroko?? ca?ego ekranu i zamiast potrzebnego 2 shutboxa pojawia si? kod b??du;

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez polna-mysz dnia 17.02.2011 14:37:13

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl