ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Ogólna dyskusja
 Drukuj temat
Banner & button...
as
Prawie co drugi post na tym forum dotyczy rotatora bannerów lub buttonów. Ja jako ten, którego przy porodzie lekarz paln?? grabul? w ?eb zamiast w ty?ek, mam problem z dostrze?eniem ró?nicy pomi?dzy bannerem a buttonem. Co? mi si? zdaje, ?e prócz ró?nicy w samej nazwie nic wi?cej nie ró?ni tych dwóch rzeczy w sposób zasadniczy i lekarz, który przyjmowa? mnie na ?wiat by? tak?e po?o?nikiem prawie ca?ej populacji userów tego Supportu, których temat byttono-bannerowy tak bardzo zajmuje. Prosz?, ba!... domagam si? od administracji rozwi?zania tego dylematu i pouczenia mnie w tak wa?kiej i zajmuj?cej kwestii...
as

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:13:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nasz Szacowny,Drogi i Wierny przyjacielu.
Zaraz postaram sie odpowiedziec jak najlepiej i najcelniej na zadane pytanie:

Banner (z ang. sztandar, transparent) jest form? reklamy, komunikatu lub innego przekazu.
Banner jako przedmiot rzeczywisty to najcz??ciej wydrukowany na p?achcie materia?u przekaz informacyjny lub reklamowy.
W Internecie banner to okre?lonej wielko?ci, zazwyczaj animowany, obszar na ekranie, przekazuj?cy tre?ci informacyjne b?d? reklamowe. Cz?sto zaopatrzony jest w link, który odsy?a do strony reklamowanego produktu. Button natomiast to rodzaj bannera, lecz zazwyczaj niewielkich rozmiarów.

Mam nadzieje, ze teraz rozwialem wszystkie (moze choc czesc?) Twoje watpliwosci.
Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 26.10.2005 23:41:42
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
as
Achaaaa!... czyli banner to reklamówka a button, to baner tylko ?e ma?y, bo z jedn? literk? n... Noooo, toooo, jaaaa id? do doktora - czas si? leczy?...
as

Pieka
as napisa?/a:
Achaaaa!... czyli banner to reklamówka a button, to baner tylko ?e ma?y, bo z jedn? literk? n... Noooo, toooo, jaaaa id? do doktora - czas si? leczy?...

Nie lap mnie za slowa, bo nie ja napisalem:

..których temat byttono-bannerowy tak bardzo zajmuje

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zszywak

as napisa?:

Noooo, toooo, jaaaa id? do doktora - czas si? leczy?...

?yczymy powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia. Smile

W szczególno?ci za?, ?e temat byttono-bannerowy potrafi przyprawi? o nudno?ci. Smile
Edytowane przez zszywak dnia 26.10.2005 23:52:54

http://z-themes.pl
as
Tu nie chodzi o ?apanie... tu chodzi o pytanie w kwestii zasadniczej ró?nicy mi?dzy buttonem a bannerem. Ja tylko da?em do zrozumienia, ?e Twoje wyt?umaczenie jest dla mnie (dla mnie) nie do przyj?cia. Poniewa? jednak znam swoje ograniczenia, to sam siebie skazuj? na wizyt? u lekarza poniewa? nie mog? na podstawie Twojego przekazu tej ró?nicy wy?apa?. To mo?e za? sugerowa? moje wodog?owie... ot co
as

Pieka
as napisa?/a:
Tu nie chodzi o ?apanie... tu chodzi o pytanie w kwestii zasadniczej ró?nicy mi?dzy buttonem a bannerem. Ja tylko da?em do zrozumienia, ?e Twoje wyt?umaczenie jest dla mnie (dla mnie) nie do przyj?cia. Poniewa? jednak znam swoje ograniczenia, to sam siebie skazuj? na wizyt? u lekarza poniewa? nie mog? na podstawie Twojego przekazu tej ró?nicy wy?apa?. To mo?e za? sugerowa? moje wodog?owie... ot co

Nie pomoze... Wygladasz mi na hipochondryka, a to jest nieuleczalne Wink (ale co ja wiem...)

Ja jestem czlowiekiem niedouczonym i o bardzo malym zasobie wiedzy, wiec badz tak mily i uczynny i napisz mi jaka jest roznica.
Jak zapewne wiesz, czlowiek sie uczy cale zycie, wiec moze jakims trafem dotrze to do mojej palicy i znowu bede zdziebko madrzejszy Grin (o ile to w ogole mozliwe?)
Z gory Szanownemu koledze dziekuje.
Edytowane przez Pieka dnia 27.10.2005 00:00:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Shaolin
Jak na moje to button to takie ma?e (88*31 albo podobne) co?, czym mo?esz si? wymeni? z innymi stronami, zazwyczaj za darmo Wink. Natomiast banner to ju? du?e co? (rozmiarów bannerka Netlooka w topie strony, ale zwykle znacznie wi?ksze, zajmuj?ce obszar nad logo strony), tym ju? raczej si? nie wymienisz, za t? form? reklamy musisz zap?aci? Smile.

W skrócie:
button = 88*31 i pochodne...
banner = wi?ksze ni? 200*50

Przynajmniej ja tak to rozumiem Wink.
working

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl