ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak tematów na forum pomimio ich obecno?ci w bazie
DJPromo
Witam z regu?y radzi?em sobie sam czytaj?c forum, ale tera potrzebuje pomocy kogo? kto si? zna.
Otó? ostatnio wchodz?c na stron? zdziwieniu mojemu zaskoczy?o mnie znikni?cie wszystkich tematów na forum jedynie co pozosta?o to informacja o ilo?ci Tematów, postów i kto ostatni napisa? na danym dziale na forum. Pomy?la?em ?e co? sie sta?o z baza albo nie wiem ale Tematy jak i posty s? w bazie wszystkie i nie ma objaw ?eby co? by?o uszkodzone. Postanowi?em wgra? kopie bazy ca?ego forum i nic próbowa?em te? naprawy tabel optymalizacji.

Co mog?o si? sta? ?e nagle Wszystkie tematy znikn??y mimo ?e w bazie s? a forum ich nie pobiera. Prosz? co mog? zrobi? ?eby nie straci tego.
Edytowane przez Pieka dnia 06.04.2009 20:48:24
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:44:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
W pierwszej kolejno?ci nadpisz pliki forum na serwerze. Jak to nie pomo?e to przyda si? adres strony i b?dziemy my?le? Smile
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Grzes
Po upewnieniu si?, ?e to nie viewforum.php niepoprawnie wy?wietla informacji sprawd? tabel? prefix_threads.
Liczba postów/tematów przechowywana jest w tabeli prefix_forums, lista w?tków w?a?nie w prefix_threads a posty w prefix_posts.
Je?li to nie plik to w phpmyadminie sprawd? czy ta tabela aby nie jest pusta, mo?e jest uszkodzona?
Ewentualnie spróbuj j? przywróci?. Pami?taj tylko o jednym, je?li przywracasz starsz? wersj? to zostaj? Ci posty w prefix_posts które nie zostan? nigdy wy?wietlone bo nie ma informacji o ich istnieniu w formie wpisu dot. w?tku w prefix_threads.
Po przywróceniu kopii sprawd? ostatni thread_id (najwi?kszy) a nast?pnie zadaj zapytanie:
select * from prefix_posts where thread_id>MAX

To wy?wietli Ci te posty. Mo?esz z nimi zrobi? co chcesz - w??cznie z usuni?ciem.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

DJPromo
Dzi?ki Grzesiu ponownie jednak to baza, Smile a dok?adnie tabela prefix_threads, o której zapomnia?em ;/ odzyska?em co chcia?em, ale jedno pytanie mnie jeszcze m?czy dlaczego samo nagle uleg?o uszkodzeniu, ?e wszystkie tematy znikn??y. Pytam bo nie chce mie? kiedy? podobnej akcji.
Edytowane przez hoopak dnia 07.04.2009 18:18:58
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

piotrek199214
Samo raczej by si? nie skasowa?o. Mo?e co? edytowa?e? i przez z?e sformu?owanie np zapytania wykasowa?o ci wszystkie dane z tej tabeli. B?d? kto? si? w?ama? i wyczy?ci? t? tabele.
Pozdrawiam
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
DJPromo
DJPromo napisa?/a:
Otó? ostatnio wchodz?c na stron? zdziwieniu mojemu zaskoczy?o mnie znikni?cie wszystkich tematów na forum jedynie co pozosta?o to informacja o ilo?ci Tematów, postów i kto ostatni napisa? na danym dziale na forum.

@piotrek199214

Chyba do ko?ca nie przeczyta?e? mojego postu wyraznie napisa?em, ?e jak wszed?em na stron? to ju? tych tematów nie pokazywa?o. Nie b?dziemy tu ju? dalej rozpisywa? si? szkoda czasu, ale chcia?bym unikn?? kiedy? podobnej sytuacji, ?e b?d? mia? ju? x tematów a mi je szlak trafi nagle.
Najwy?ej zmieni? hosting Sad

Ps../ do moderatora mo?na zamkn?? temat Wink
Edytowane przez DJPromo dnia 07.04.2009 21:52:14
Pomog?em Kliknij Pomóg?

Grzes
DJPromo napisa?/a:
Dzi?ki Grzesiu ponownie jednak to baza, Smile a dok?adnie tabela prefix_threads, o której zapomnia?em ;/ odzyska?em co chcia?em, ale jedno pytanie mnie jeszcze m?czy dlaczego samo nagle uleg?o uszkodzeniu, ?e wszystkie tematy znikn??y. Pytam bo nie chce mie? kiedy? podobnej akcji.

Powodów jest wiele. Przyk?adem mo?e by? fakt, i? tabele faktycznie przechowywane s? jako pliki (trzy na tabel? dla MyISAM) na dysku. Awaria systemu plików to jedna z ewentualnych przyczyn. Dlaczego w takim razie nie rzuca?o b??dami? Dlaczego tabela pusta a nie zg?aszana jako uszkodzona? Mo?e to nie awaria systemu plików a mo?e hosting przywróci? "jak??" kopi?? Mo?emy tylko zgadywa? teraz.
Je?li faktycznie nie jest to z Twojej winy ani (odpuka?) nikt si? nie w?ama? i dla psikusa tabeli nie wyczy?ci? to pewnie nie ustrze?esz si? przed tego typu awariami. Dbanie o mysql spada na hosting w przypadku serwerów wirtualnych. Jedyne co mo?esz zrobi? to regularne kopie które nawet my tu na dedyku wykonujemy dziennie.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl