ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 20,624
Najnowszy użytkownik: soszmen

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

30.07 - 01:06
Oj Pieka Grin

30.07 - 01:06
Dobranoc Smile

29.07 - 15:13
Dobra ludzie jutro się widzimy pod wieczór Smile miłego dnia Smile Krystek pilnuj i za mnie.

29.07 - 13:42
no popatrz a na cole nie chce się umówić

29.07 - 13:37
Jestem w Cieszynie Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Dołącz do naszego kanału IRC
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
Przyjaciel Supportu - netlook.pl

RSS

Zobacz temat

Drukuj temat
Słuchawki z mikrofonem za ~100zł
zezol
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 26.03.2009 19:40:32
Awatar

Bywalec

Data rejestracji: 09.12.06

Witam ładnie na wstępie Smile

No to tak. Potrzebuje słuchawek z mikrofonem. W sumie będęc to moje pierwsze słuchawki do kompa, więc chce wybrać coś w miarę dobrego za te ~100zł. Dlaczego z mikrofonem? Słuchawki mają służyć prawdopodobnie do rozmów głosowych, słuchania muzyki (trance i tego typu klimaty, pop/dance i czasem zwykły rock), możliwe, że kiedyś do grania(ale na to się nawet nie nastawiam) i do prowadzenia audycji w radiu internetowym(nie na pewno, ale jeśli już, to dopiero będę zaczynał). Z tego co tu wypisuje to takie słuchawki + mic mają być uniwersalne. Ale ze względu na te audycje mikrofon powinien być w miarę.

Kiedyś już się zastanawiałem trochę nad kupnem ale mi przeszło. No ale jednak trzeba kupić. Z tego co wyczytałem, to Creative Fatal1ty nie są zbytnio dobre jakościowo dźwiękiem, tyle że mają mikrofon nawet nawet.
To co wpadło mi w oko, to dwa Trusty.
1. Trust USB Headset HS-4200
2. Trust Headset HS-2900
4200 wydają się być solidniesze i mieć wygodniejszą muszle i materiał na nim.
2900 wydają się miec wygodniejszy pająk albo mi się wydaje.

Tak więc prosiłbym o opinie o tej firmie oraz tych dwóch słuchawek oraz wszelakie inne propozycje.
Pozdro

Dodane w edycji
Jeszcze jedne słuchawki wpadły mi w oko (pod uwagę) - SteelSeries 3H.
Podobno (jak czytałem) mają małe muszle i po godzinie bolą uszy - w sumie była tylko 1 taka opinia.

Zastanawiam się jak na razie nad Trust HS-4200 i SteelSeries 3H. No chyba, że ktoś podsunie coś innego.
Edytowane przez zezol dnia 27.03.2009 10:23:45

Wścibski Gość
Dodany dnia 30.07.2010 05:24:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

IP: localhost  
speeder
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 07:59:50
Przedszkolak

Data rejestracji: 03.06.09

Zobacz te Słuchawka / mikrofon Plantronics Gamecom 367,mam takie same , są bardzo fajne , szczególnie , że kosztują niewiele .

zezol
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 10:32:50
Awatar

Bywalec

Już dawno kupiłem Smile - KOSSy SB 49
Pozdro

jantom
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 11:21:39
Awatar

Data rejestracji: 31.03.05

Jak się sprawdzają? Zastanawiam się nad zakupem czegoś lepszego od tego, co posiadam obecnie. Każda opinia może być na wagę złota Wink
...bo prorok jest tylko jeden...
Alternatywnej ortografii zdecydowanie powiedzmy NIE!
Szanuję Wasze prawo do prywatności. Wy szanujcie moje.

http://jantom.info
zezol
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 12:10:10
Awatar

Bywalec

Jak się sprawdzają? Tu mam mały problem - z wykorzystaniem ich dobrze i w pełni, ponieważ mam stary komputer i zintegrowaną kartę dźwiękową która źle odwzorowywuje/odtwarza dźwięk na tych słuchawkach. Tak jest akurat na moim kompie. Podszedłem do sąsiada, ma dość nowy komputer i u niego było jak najbardziej ok. Po zabawie z korektorem Winampa doszedłem do jako tako dobrego efektu, ale to dalej nie to... Frown No trudno, na razie będę musiał czekać na zakup nowego blaszaka.
Mikrofon działa wg bardzo fajnie i czysto. Testowałem na systemowym nagrywaniu dźwięków i Skype'ie(tutaj miałem małe pole do testowania bo zbytnio na razie nie mam kontaktów Wink).
Minusem mikrofonu jest dość słabo wykonany pałąk i jego słabe zamocowanie. Pałąk niby się ugina (jest wykonany z jakiejś twardej gumy?) ale za dużo się nie bawię w wyginanie bo jest uczucie, że można to złamać. No ale w sumie nie ma potrzeby tego ruszać bo jet raczej na dobrym miejscu.

Przed zakupem udało mi się znaleźć w sieci test tych słuchawek - niestety po czesku Pfft. No ale tłumaczem Google'a można się nieco obeznać i pooglądać trochę dobrych zdjęć.
http://pctuning.t...;Itemid=49

Jeszcze co do jakości słuchawek i muzyki. Podłączyłem je do SE K770i (już sprzedany) i muzykę słucha się znakomicie na nich! - jako z bezpośredniego "odtwarzacza". Basy są znakomite, są nieco podniesione ale w sam raz.

Słuchawki są dość wygodne. Uszy nie bolą w nich. Ucisk można odczuć po ładnych paru godzinach siedzenia w nich, więc jest dobrze.

Jako ciekawostkę mogę opdać, że słuchawki dość fajnie się składają - właśnie tak Smile.

Trochę haotycznie mi to wyszło, ale... Wink Jak masz jakieś pytanie to pisz. Mogę także zrobić jakieś zdjęcia.
Edytowane przez zezol dnia 03.06.2009 12:11:27

EuGeN
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 13:22:35
Awatar

Początkujący

Data rejestracji: 18.06.06

Ja polecam słuchawki Steelseries 3H/4H, sam mam 4H jakieś 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolony. Najlepsze jakie do tej pory miałem. Są one może trochę ponad Twój budżet no ale cóż zrobić, może gdzie indziej taniej znajdziesz.
A co jest w nich dobre?
- dźwięk jest bardzo dobry
- nie boli głowa od dłuższej pracy
- mikrofon można schować, gdy go nie używamy żeby nam nie przeszkadzał
- mikrofon się nie łamie (tzn. te ramie co go trzyma^^) bo jest zrobiony z czegoś takiego ja szlauf od prysznica + gumowa otoczka, nie wiem jak to nazwać
- solidnie wykonane
- pasują na każdą głowę

Czym się różnią 3H od 4H?
- 3H można złożyć, dobre w podróż
- 3H są tańsze
- 3H nie mają regulacji głośności i włącznika mikrofonu na kablu
- wyglądem
Kocio Kocio

zezol
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 14:11:59
Awatar

Bywalec

Ta gąbka w 4H jest taka tandetna czy mi się tylko wydaję?

EuGeN
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 03.06.2009 16:25:33
Awatar

Początkujący

Data rejestracji: 18.06.06

Wydaje, po 2 latach dalej wyglądają jak nowe mimo to że nie raz spadały ;P
Kocio Kocio

Przeskocz do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2010 Ekipa PHP-Fusion PL