ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
jQuery Shoutbox Panel v0.5 BETA
bartek124
Opis:
Jak nazwa wskazuje, jest to shoutbox wykorzystuj?cy do dzia?ania technologi? AJAX, czyli wszelkiego rodzaju po??czenia z serwerem nast?puj? bez prze?adowania strony i z ?adnymi bajerami Wink
Wygl?d standardowy, nie widz? sensu pakowania dymka z avatarami i innych pierdó?...
Automatyczne od?wie?anie co 10 sekund, od?wie?anie r?czne mo?liwe co 2,5 sekundy (zabezpieczenie przeciwko dzieciakom bawi?cym si? guzikami).
Przycisk "Wy?lij" po klikni?ciu i wys?aniu wiadomo?ci blokuje si? na tyle sekund, ile jest ustawionych w Panelu Administracyjnym "Czas mi?dzy postami".

Wa?ne:
Jest to mój pierwszy bajer w jQuery, wi?c po znalezieniu jakiegokolwiek b??du czy niedoci?gni?cia, prosz? o zg?oszenie go tutaj Wink A fachowców prosz? ?eby nie krzyczeli je?li techniki wykorzystane przeze mnie b?d? przera?a?y Pfft

Wszelkie zg?oszone b??dy b?d? naprawiane i w ten sposób dojdziemy do finalnej wersji produktu Smile

Zapraszam do testowania!

Pzdr.
bartek124 dodał/a następującą plik:
jquery_shoutbox_05.zip [15.42kB / 1051 Pobrane]

Edytowane przez bartek124 dnia 19.08.2009 18:50:53
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:07:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Sony
A czy mo?na prosi?, Pana admina o dodanie bajeru typu napis "liczba pozosta?o znaków: xxx", albo w postaci graficznej np. paska?
Nie lubi? jak mi ucina wiadomo??, a pisz?c znaków zazwyczaj nie licz?. ;-)
Edytowane przez Sony dnia 25.03.2009 20:06:28
tjaa Smile

fatboy
Co? nie gra z kodowaniem znaków, tylko do ko?ca nie wiem co...
W starszych wpisach zamiast pl znaków s? 'krzaczki' (tylko w panelu, archiwum wy?wietla prawid?owo).
Natomiast w nowo dodanych wpisach (ju? przez powy?szy shoutbox) panel dobrze wy?wietla pl znaki ale archiwum ju? nie. Dziwne to, nieprawda??

fatboysite.net
bartek124
Na utf-8 sprawdza?em i gra a? mi?o.

Masz kodowanie iso?

EDIT:
Ju? mam rozwi?zanie Smile.
Po prostu zapomnia?em zadeklarowa? kodowanie dokumentu xml.
Jutro b?dzie poprawka.

Pzdr!
Edytowane przez bartek124 dnia 25.03.2009 21:02:54

www.bartek124.net
fatboy
Mam podstawow? wersj? fusiona, czyli bez utf-8, i pewnie tu jest pies pogrzebany Pfft
Edytowane przez fatboy dnia 25.03.2009 21:12:16

fatboysite.net
bartek124
Zobacz post wy?ej.

www.bartek124.net
Kubir
W Internet Explorer 8 panel "zawiesza" prace, czyli nie wy?wietla wys?anej wiadomo?ci ani nie od?wie?a si? po 10 sekundach ani po wymuszeniu od?wie?ania przyciskiem od?wie? (zatrzymuje si? na animowanym obrazku wczytywania).

Nie zdradze nicka
@Kubir

U mnie w IE 8 wszystko dzia?a poprawnie.
Edytowane przez Nie zdradze nicka dnia 25.03.2009 22:01:12

bartek124
Testowa?em to na IE8, IE5, FF3, Operze i Google Chrome, na nich dzia?a bez zarzutu.

Nowa wersja!
Zmiany:
0.2
- dodanie wy?wietlania ilo?ci znaków do napisania
- poprawa kodowania znaków

Wystarczy pobra? now? paczk? z pierwszego postu i podmieni? pliki.
Edytowane przez bartek124 dnia 27.03.2009 15:15:05

www.bartek124.net
Sony
Fajna modyfikacja, dzi?ki za "ilo?? znaków".
Na pocz?tku mia?em problem z od?wie?aniem, ale spojrza?em na konsole b??dów i okaza?o si?, ?e by?a to winna BBCode - spoiler...
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zreszt? zg?osi?em ju? to kiedy? w tym po?cie: http://www.php-fu...ost_112656

I niestety nadal s? problemy z polskimi znakami... :(
Edytowane przez Sony dnia 27.03.2009 20:54:12
tjaa Smile

bartek124
Testowa?em to na iso i na utf8 - na obydwu dzia?aj? poprawnie polskie znaki.
Mo?esz pokaza? stron?, na której nie dzia?aj? Ci pl znaki?

Nowa wersja.
- dodane angielskie locale
- poprawki w skrypcie javascript.

Nowa paczka w pierwszym po?cie.

www.bartek124.net
korekt advet
U mnie pojawia si? o jakim? kodzie co? i nie wiem gdzie go wpisa? jakby trzeba by?o w shoutbox'ie podac kod anty-spamowy tylko go nie ma Frown
PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile
www.fineasz-i-fer... - Zapraszam Smile

www.fineasz-i-ferb.345.pl
Sony
bartek124 napisa?/a:
Testowa?em to na iso i na utf8 - na obydwu dzia?aj? poprawnie polskie znaki.
Mo?esz pokaza? stron?, na której nie dzia?aj? Ci pl znaki?

Na ISO polskie znaki si? nie wy?wietlaj?, a na UTF-8 jest poprawnie...
Mam czyst? instalk? PF 7.00.5 ;-)
Edytowane przez Sony dnia 28.03.2009 11:17:17
tjaa Smile

Nie zdradze nicka
Witam.
U mnie na ISO polskie znaki równie? si? nie wy?wietlaj?.
Zauwa?y?em te?, ?e w najnowszej wersji po od?wie?eniu ShoutBoxa przestaje dzia?a? wtyczka Nicks Mod, ale tylko po zalogowaniu i tylko w SB.

I jeszcze Bartku, jakby? móg? napisa? jak ewentualnie usun?? licznik znaków, przycisk "Od?wie?" i zmieni? nazw? panelu na "ShoutBox" to by?bym bardzo wdzi?czny.

I mo?na by zmieni? efekt dodawania Shoutów na ten z nBoxa. Je?eli dobrze pami?tam, ?e efekt, który mam na my?li pochodzi z nBoxa.
Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2009 12:51:53

bartek124
Ok.

Sprawa z kodowaniem wygl?da tak, ?e na utf-8 by?o dobrze poniewa? jquery przesy?a znaki w kodowaniu utf-8 i nie dochodzi?o do "wykrzaczania".
W ISO wygl?da to tak, ?e shoutbox oraz dokument XML zawieraj?cy wpisy ma kodowanie ISO, a znaki nadal przesy?ane s? w kodowaniu UTF-8.
Dlatego w?a?nie nowe shouty mia?y krzaki, a stare dzia?a?y jak nale?y.

Spraw? tymczasowo rozwi?za?em funkcj? iconv(), która zmienia kodowanie tu? przed zapisem do bazy.
Tymczasowo, poniewa? jak tylko dowiem si? jak zrobi?, ?eby ajax przesy?a? znaki w kodowaniu strony, wydam kolejn? poprawk?.
Na dzie? dzisiejszy musi zosta? tak jak jest.
Aha, rozwi?zanie które zastosowa?em nie jest z?e, tylko po prostu wol? nie korzysta? z zb?dnych funkcji, je?li mo?na to zrobi? dodaj?c np linijk? kodu JavaScript Wink.

Zaktualizowana paczka w pierwszym po?cie.

Zauwa?y?em te?, ?e w najnowszej wersji po od?wie?eniu ShoutBoxa przestaje dzia?a? wtyczka Nicks Mod, ale tylko po zalogowaniu i tylko w SB.

Tak by?o zawsze i to normalne zachowanie.
PHP nie ingeruje w co? generowanego dynamicznie, przez JS, poniewa? PHP wykonuje si? po stronie serwera, a JS po stronie przegl?darki. Tak by?o i tak jest, a czy tak b?dzie dalej, nie mam poj?cia Pfft.

I jeszcze Bartku, jakby? móg? napisa? jak ewentualnie usun?? licznik znaków, przycisk "Od?wie?" i zmieni? nazw? panelu na "ShoutBox" to by?bym bardzo wdzi?czny.

Zajrzyj do pliku jquery_shoutbox_panel.php, a dowiesz si? wszystkiego Wink.

I mo?na by zmieni? efekt dodawania Shoutów na ten z nBoxa. Je?eli dobrze pami?tam, ?e efekt, który mam na my?li pochodzi z nBoxa.

Nie znam efektu z nBoxa.

www.bartek124.net
Mateusz2598
U mnie jest problem z tym panelem. Mianowicie rozwala on ca?? stron?. Na fotce poni?ej jak to wygl?da. Czy mo?e ma kto? pomys? jak to rozwi?za??

EDIT:
Ju? naprawi?em, zapomnia?em wy??czy? starego Shoutboxa
Edytowane przez Mateusz2598 dnia 26.04.2009 22:13:47

http://dragonballpoland.cba.pl/
Mikolak
Hm, mam pewien problem. Po przeniesieniu strony panel przesta? dzia?a?. Próbowa?em przeinstalowa?, zmieni? atrybtuy plików i katalogów na 777, ale nic nie dzia?a. Nie wysy?a wiadomo?ci i zawiesza si? przy od?wie?aniu.
A przed przeniesieniem by?o ok.

BenLomax
Hej.
Da rad? zrobi? w tym shoucie tak samo jak w tym temacie? - Shoutbox z "fieldset" (ramk? wokó? pola wiadomo?ci)
Edytowane przez BenLomax dnia 20.05.2009 16:43:48
21293.png

Juhas
Ja mam natomiast problem z dodaniem posta gdy nie jestem zalogowany, przepisuj? poprawnie kod antyspamowy i wskakuje mi komunikat, ?ebym wpisa? poprawnie kod, a kod jest dobrze przepisany. Wie mo?e kto? gdzie tkwi problem?

Nie zdradze nicka
Czy wielce szanowny twórca wtyczki (to nie ironia) przewiduje w najbli?szym czasie now? wersj??

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl