ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Feed Creator - infusion pozwalaj?cy na generowanie RSS z praktycznie wszystkiego
BTomasz92
Witam.

W ostatnich dniach wykona?em wtyczk? do PHP-Fusion maj?c? na celu generowanie plików kana?ów RSS z newsów, artyku?ów, postów i tematów na forum, plików, zdj?? i komentarzy.

Wtyczka ma dosy? du?e mo?liwo?ci konfiguracji - mo?na wybra? z czego mo?e by? generowany RSS i bezpo?rednio z panelu admina wprowadzi? teksty - zach?caj?cy do skorzystania z RSS'a oraz opisuj?cy go. Mo?na te? zmieni? tryb wy?wietlania panelu, o którym mowa w nast?pnym akapicie, oraz wybra? ilo?? pozycji umieszczanych w pliku kana?u.

Integraln? cz??ci? infusiona jest panel - mo?e on pracowa? w dwóch trybach. W zwyk?ym w panelu zawsze wy?wietlane s? dost?pne kana?y. W drugim nazwanym trybem dostosowywania si?, pojawia si? jeden link do kana?u zale?nie od strony, na której przebywa u?ytkownik np. w downloadzie b?dzie to kana? ostatnio dodanych plików.

Jak to mniej-wi?cej wygl?da mo?esz zobaczy? na mojej stronie internetowej: http://diy.duu.pl/

Oraz na poni?szych screenach:
images46.fotosik.pl/72/f5ceca32bdb8c991m.jpg

images40.fotosik.pl/68/3e451909cd581d60m.jpg

Jak na razie, jest to wersja beta - nie gwarantuje, ?e b?dzie dzia?a? poprawnie - wi?cej szczegó?ów mo?na znale?? w pliku readme znajduj?cym si? w paczce.

Zach?cam Was i licz? na Wasz? pomoc przy udoskonalaniu tej wtyczki, bo nie wszystko jest jeszcze zrobione.

Pozdrawiam.
BTomasz92 dodał/a następującą plik:
feed_creator.zip [22.17kB / 469 Pobrane]

Edytowane przez BTomasz92 dnia 27.02.2009 09:18:56
userbar-admin.gif

http://diy.duu.pl/
W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 05:45:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
fers
Pojawi?y si? ogonki, co sk?oni?o mnie do wersji ISO :) i tu zamieszczam plik Polish.php (mo?na podmieni? jak kto? chce)

Moje pytanko jest z Linkiem (Allert) który nie dzia?a czy jest poprawny w paczce? Bo na Twojej stronce jest ok i nie wiem czy nie s? b??dy strony. My?l? zrobi? z tego toolip ale mo?e inni te? w przysz?o?ci mog? mie? ten sam problem :)

Polecam tak?e system acronym, który na stronie mo?na dostosowywa? przez styl w arkuszu styli

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamieniamy wówczas na

przyk?ad stylu :

Jeszcze jedna my?l nad któr? warto pomy?le? to inne pola do wielo-wyboru. Gdy? teraz mo?na wybra? tylko 1 ?ród?o.
fers dodał/a następującą plik:
polish_2.rar [969Bajtów / 447 Pobrane]

Edytowane przez fers dnia 27.02.2009 22:37:48

BTomasz92
Sprawa z tym linkiem jest taka, ze to rozwi?zanie nie jest zbyt eleganckie. Znacznie ?adniej prezentowa? by si? dymek lub nowe okienko. No, ale tak by?o najszybciej i najpro?ciej Smile.

Co do wyboru tylko jednej opcji - rozwi?zaniem jest pobieranie danych o np. newsach i komentarzach z bazy i zapisywanie ich tymczasowo w tabeli. Tabel? sortujemy wg. daty i dopiero z tego generujemy RSS'a.

W nast?pnej wersji b?dzie to pewnie poprawione. Prosz? o jeszcze wi?cej wskazówek, co mo?na zmieni? oraz informacji o znalezionych b??dach.
userbar-admin.gif

t3s7
Znalaz?em b??d w panelu. Gdy wybieramy z listy dost?pnych kana?ów opcj? Artyku?y i klikamy OK wyskakuje b??d:

/kody podajemy w [code]-khaman
Edytowane przez khaman dnia 05.05.2009 19:33:56

BTomasz92
Nie zajmuj? si? obecnie PHP-Fusion i w zwi?zku z tym nie rozwijam te? Feed Creatora. Je?li kto? chce, mo?e dalej rozwija? lub poprawia? ten skrypt.
userbar-admin.gif

cypiss
a ja robi? wszystko jak nale?y a nie dodaje mi feed creator do strony z wtyczkami. W zarz?dzanie stron?/wtyczki jest na zielono czyli zainstalowany. Kto? wie o co chodzi?

piterus
cypiss napisa?/a:
a ja robi? wszystko jak nale?y a nie dodaje mi feed creator do strony z wtyczkami. W zarz?dzanie stron?/wtyczki jest na zielono czyli zainstalowany. Kto? wie o co chodzi?

A masz PHP-Fusion v7?
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

cypiss
piterus napisa?/a:
cypiss napisa?/a:

A masz PHP-Fusion v7?
Oczywi?cie, ?e TAK Cool
Edytowane przez Pieka dnia 23.05.2009 23:56:43

xris
Mam pytanie. Czy kto? móg?by odrobin? poprawi? i zmodyfikowa? te wtyczk?. Chodzi o to ?eby mo?na by?o jej u?ywa? tak?e w IE (teraz wy?wietla b??d)

oraz mo?na by?o zaznaczy? wi?cej pól przy wybieraniu kana?ów i informacja o RSS na stronie pojawia?a si? w pasku adresu przegl?darki.

Nie znam si? na php i nie jestem w stanie sam tego zrobi?, dlatego prosz? o pomoc. B?d? wdzi?czny gdyby poprawion? wersje kto? wstawi? jako archiwum rar albo z zip z poprawion? wersj? wtyczki. Z góry dzi?kuje. :)
Edytowane przez Pieka dnia 18.07.2009 15:37:55

krystian1988
Ja mam taki b??d:

//B??dy w code - chemix
Edytowane przez Chemikpil dnia 12.06.2009 13:37:30

Darthpleps
Do??czam si? do pro?by o usprawnienie wtyczki. Dzia?a w Operze, w FF i IE wywala b??d parsowania, a w G. Chrome te? co? dziwnie...
Edytowane przez Pieka dnia 28.06.2009 15:07:33

Mustava
W za??czniku plik rss.php nieco zmodyfikowany:
- dodanie do zapyta? sql warunku wyszukiwania danych w zale?no?ci od praw usera
- zmiana zapyta? niektórych sql - moim zdaniem nie dzia?a?y poprawnie, zostawi?em wyremowane oryginalne
- dodana opcja wy?wietlania miniatur fotek w kanale "Zdj?cia"
- dodane info do komentarzy z jakiej sekcji pochodz? (zdj?cia, newsy, artyku?y, dodatkowe)
- "wycinanie" tagów bbcode z tre?ci postów, tematów i komentarzy

Mo?e komu? si? "nada"Smile
Mustava dodał/a następującą plik:
rss.zip [2.82kB / 456 Pobrane]

tomase
Problem rozwi?zany
Edytowane przez tomase dnia 09.06.2011 01:44:00

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl