ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak tabel w bazie po instalacji Professional Download System 1.8.4
Bikobi
Po aktualizacji strony z v6 na 7 postanowi?em u?ywa? tego moda dla obs?ugi downloadu. Niestety, ?adne próby nie daj? tabel w bazie. Wiem, ?e brzmi to noobosko, ale, mo?e opisz? wi?cej: Na pocz?tku mia?em problem opisany tu: http://www.php-fu...d_id=23136 Podczas dodawania pliku wy?wietla:
Status: CREATING...
W nast?pnych krokach plik niby wysy?a, zatwierdza , daje na online, ale i tak mam ten komunikat. Mo?e to wina skórki i/lub spolszczenia? Nie. Jedyna ró?nica na j?zyku angielskim strony to brak komunikatu zbie?nego z tymi w linkowanym temacie.

Instalacja standardowa, chmody poprawne. Mog? doda? plik, mog? edytowa?, tworzy? kategorie itd - ale na pusto, bo nie ma tabel. Nie ma te? panelu bocznego. Mod widoczny w panelu admina w Wtyczki, wida?, ?e zainstalowany, ale nie... Chmody da?em na 777, nawet dla ka?dego folderu wtyczki (nie tylko Downloads i Images). Nawet, w desperacji, wszystkim plikom php w katalogu pro_download_panel da?em ten 777. Nic, null. Deinstalacje wtyki nic nie daj?, nie daje usuwanie foldera i ponowne wrzucanie moda na FTP, zarówno na polskiej jak i angielskiej wersji j?zykowej.

Strona na nazwa.pl, p?atna. PHP-Fusion v7.00.04 Core PL, mod w wersji 184[7.00.00]-1.0. Pomó?cie, bo nie mam ju? si?y na to. Dot?d tak nic nie stawa?o mi kantem.
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2009 18:27:19

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:26:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FiXik
Witam ... poprawi?em troch? panel ... podmie? plik infusion.php w katalogu i stworzy ci tabele ... tylko odinstaluj i zainstaluj wtyczk? od nowa ... ale za to pojawia si? par? innych problemów, w panelu administracyjnym, których na razie nie mam czasu sprawdza?. Mo?e kto? b?dzie szybszy ode mnie. Pozdrawiam
FiXik dodał/a następującą plik:
infusion.rar [2.06kB / 638 Pobrane]

Edytowane przez FiXik dnia 23.02.2009 17:03:13

http://www.zainwestujwemnie.eu/
Bikobi
FiXik, dzi?ki za pomoc. Nie odpowiada?em, póki nie wykorzystywa?em wszystkich mo?liwo?ci. Fix wywala mas? b??dów, ale nie tworzy tabel, nie pomóg?.

Próbowa?em wszystkiego, co mo?liwe, od chmodów, reinstalu, reuploadu po import i eksport innej bazy. Utworzy?em mianowicie now? czyst? stron? na nazwa.pl, z now? baz? danych. Wszystko default. I to samo, ten same b??dy. Uda?o mi si? jedynie to, ?e mod utworzy? 10 tabel, umo?liwia dzia?anie, ale to wci?? sytuacja niepe?na i nie mog? ryzykowa? czasoch?onnego importu downloadu. Wci?? wywala mi b??dy, które wskazuj? na brak tabel
pdp_new_files i pdp_dir_files - i nijak ich utworzy?. Przeszuka?em internet i nikt dot?d nie mia? takiego problemu. Nie wiem nawet, ile ma by? tych cholernych tabel wszystkich. Czemu nawet na czystej stronie mam to samo? Ka?da rada mi si? przyda.

Prosi?bym te? chocia?, by kto? na czysto wgra? takiego moda i wyeksportowane ze swojej bazy tabele moda przes?a? mi. Na ich podstawie, omijaj?c niejako problem, ruszy?bym z pe?nosprawnym downloadem. Bo sam r?cznie takich tabel utworzy? nie potrafi?.

Jest jeszcze co? dziwnego. Wgrywam inne mody i one te? nie dodaj? swoich tabel do bazy, a przecie? takie mody jak Games_eXtreme_Warstats czy Event_Calendar tworz? chyba tabele. Nie mam ju? pomys?u.

FiXik
Dobra ... mój b??d ... pomiesza?em par? rzeczy w pliku ... ale ?eby omin?? problem z SQL (bo zauwa?y?em, ?e na niektórych starszych wersjach nie dzia?a ten rodzaj tworzenia tabel) zrób tak ... zainstaluj oryginaln? wtyczk? tak jak by?a ... a do utworzenia tabel ponizszy kod wstaw do dodatkowej strony i wykonaj podglad (nie zapisuj!):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

B?dziesz mia? tabele w/g wytycznych tego panelu ... Co dalej to ju? do ciebie nale?y :)

//d?ugie kody dajemy w chili - chemix
Edytowane przez Chemikpil dnia 08.03.2009 13:40:30

Bikobi
FiXik napisa?/a:B?dziesz mia? tabele w/g wytycznych tego panelu ... Co dalej to ju? do ciebie nale?y Smile
Dzi?ki! Smile Pomog?o, wiedzia?em co dalej, download ruszy?. Wink

I cho? problem po?owicznie rozwi?za?em, to nadal chcia?bym pozna? przyczyn?, czemu mod sam tabel nie tworzy. Bo nawet na innych hostach mam to samo (st?d moja wcze?niejsza pro?ba o tabele), tworzy tylko 10 tabel i dalej nie idzie. Co to za b??d?

FiXik
Powiem tak ... Ja mam problem na jednym serwie z instalacj? czegokolwiek, nie tworzy ?adnych tabel. Przyczyna, pyta? trzeba administratora co jest po blokowane na jego serwie, ?e nie dzia?a. Mam na swoim jednym kompie serwer zainstalowany i te? cz??? nie chodzi tak jak powinna, ale tu mam za to za stare oprogramowanie i do póki si? nie wywali to nie b?d? zmienia? (brak czasu). Wniosek - przyczyna mo?e by? po stronie serwera, na którym jest obsadzona strona. Ale zawsze jako? trzeba sobie radzi?.

Bikobi
Dzi?ki, to sporo wyja?nia. Rozumiem jeszcze problemy na darmowych serwisach (CBA, yoyo), ale na p?atnym nazwa.pl - tu porozmawiam z nimi. Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl