ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Katalog telefonów
kefirek
Jak sama nazwa tematu mówi jest to MOD dla stron o tematyce telefonów komórkowych.
Mo?liwo?ci
- Tworzenie marek telefonów. ( np. Nokia, Sony Ericsson )
- Do ka?dej marki mo?na doda? logo z którego tworzy si? miniaturka.
- Po utworzeniu marek telefonów mo?na do ka?dej doda? telefon.
- Do ka?dego telefonu mo?na doda? po klika fotek (JavaScript: Dynamiczne dodawanie elementów formularza ) do ka?dej tworzy si? miniaturka.
- Wyszukiwarka telefonów
- Mo?liwo?ci dodawania telefonów przez u?ytkowników które wymagaj? akceptacji przez admina
- Galeria fotografii telefonu
- Przy przegl?daniu fotek telefonu po klikni?ciu na miniaturk? pojawia si? wi?ksze zdj?cie w efekcie highslide
- Mo?liwo?? oceniania i komentowania telefonów.
- Panele ostatnio dodane telefony, najwy?ej oceniane.

To tyle co do mo?liwo?ci
SCREENY:
www.gc.boo.pl/screny/marki.JPG
www.gc.boo.pl/screny/marki1.JPG
www.gc.boo.pl/screny/marki2.JPG
www.gc.boo.pl/screny/tel.JPG
www.gc.boo.pl/screny/amin.JPG
Sposób instalacji:

Instalacja jak normalny infusion wrzucamy foldery z za??cznika o nazwie telefony, telefony_ostanio_dodane_panel, telefony_najwyrzej_oceniane_panel do folderu infusions
I przechodzimy do panel administratora > Zarz?dzanie stron? > Wtyczki i z rozwijanej lsity wybieramy telefony i klikam instaluj
Do tego w??czamy panele w zak?adce zrz?dzanie panelami.

Instrukcja obs?ugi.

Zarz?dzanie odbywa si? w
Panel administratora > Wtyczki (Infusions) > Telefony >
Dodajemy edytujemy telefony marki przegl?damy nades?ane telefony itp.

Przegl?danie marek oraz wyszukiwanie dla u?ytkowników odbywa si? twojastrona.pl/infusions/telefony/marki.php
Dodawanie telefonów dla u?ytkowników odbywa si? w
twojastrona.pl/infusions/telefony/submit.php
kefirek dodał/a następującą plik:
v7-katalog_telefonow.zip [116.16kB / 562 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 30.01.2009 09:22:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:29:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
VirtualPS
Bardzo fajny pomys?, tylko czy oprócz javy do??czy?by? te? do specyfikacji telefonu symbiana ?? Symbian to tak samo jak java system operacyjny na komórce. Tak jak: windows mobile, mac OS (na iPhone) i Palm OS (na palmtopach).

Wiadomo?? doklejona:
michasio999 napisa?/a:
Bardzo fajny pomys?, tylko czy oprócz javy do??czy?by? te? do specyfikacji telefonu symbiana ?? Symbian to tak samo jak java system operacyjny na komórce. Tak jak: windows mobile, mac OS (na iPhone) i Palm OS (na palmtopach).

Gdy sam próbowa?em doda? wysz?o nawet nie?le. Dopóki nie zatwierdzi?em dodania.
images45.fotosik.pl/102/cf1a4b3af26b6205m.jpg

i pojawi? si? b??d:
images47.fotosik.pl/102/51ad0f2fd2ab8fabm.jpg
Edytowane przez bartek124 dnia 11.04.2009 20:48:56

andreos
Przyda?o by si? jeszcze liczba wy?wietle? danego telefonu z panelem ?wiadczy?o by to o zainteresowaniu danym telefonem oraz wy?wietlanie tych danych - liczba wy?wietle?, komentarzy, ocena na podstronie MARKI bo jako? tam pusto.

arturg
?wietny modzik Smile Tylko gdzie? tam jest literówka , która wpad?a mi w oko bodaj?e przy akceptacji telefonu Smile

http://www.wedkarze.info
kefirek
michasio999 napisa?/a:

Jak znajdzie si? wi?cej pomys?ów na udoskonalanie, dodanie jaki? opcji to dodam w wolnym czasie. Bo dodanie jednej opcji si? nie op?aca ( min 4 ). W jednym wierszu w tabeli s? cztery informacje wy?wietlane o telefonie wi?c jak doda si? t? jedn? to b?dzie g?upio wygl?da?.

andreos napisa?/a:
Przyda?o by si? jeszcze liczba wy?wietle? danego telefonu z panelem ?wiadczy?o by to o zainteresowaniu danym telefonem oraz wy?wietlanie tych danych - liczba wy?wietle?, komentarzy, ocena na podstronie MARKI bo jako? tam pusto.

Na tym pomy?l? bo dobry pomys? ;)

Wiadomo?? doklejona:
W za??czniku w po?cie pierwszym zaktualizowany za??cznik dodane info przy przegl?daniu telefonów czyli kiedy dodany ile ocen komentarzy ogl?dany oraz ocena.
Obrazek:
www.gc.boo.pl/screny/info.JPG

Dla tych którzy zainstalowali ju? wtyczk? wchodz? w dodatkow? stron? i wklejaj? ten kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i daj? podgl?d i zamieniaj? pliki z pierwszego za??cznika.

Edytowane przez kefirek dnia 30.01.2009 09:21:37

VirtualPS
U mnie wszystko dzia?a jak nale?y. Wink A zmieni?by? to pole java na system operacyjny? I tam rozwin??a by si? lista do wyboru: Java, Symbian, Windows Mobile, iPhone OS i Palm OS. Poniewa? coraz wi?cej osób ma telefony pod innym systemem Wink
I dzi?ki temu nie trzeba by by?o od razu 4 rzeczy dodawa?.
Edytowane przez VirtualPS dnia 30.01.2009 10:34:52

andreos
No teraz to fajna sprawa jest wszystko dzia?a ok. Smile nie pomy?l ?e marudz?, ale do kompletu brakuje tylko - telefony_najcz??ciej_ogl?dane_panel.
Jeszcze jedno pytanie w panelu admina w zak?adce Zarz?dzaj markami i Zarz?dzaj telefonami czy powinny by? widoczne miniaturki?
Edytowane przez andreos dnia 30.01.2009 13:47:47

edek_101
Modzik super Smile Tylko czy da sie go przerobic tak aby ?miga? z EF IV?? Bo mam juz zrobiony szablon pod EF i nie chce znow tracic kasy na zlecenie zrobienia nowego pod Fusiona 7

Ps. Nie wiem czy tak jest tylko u mnie ale jak testowalem na fusionie 7 to jak dodawalem jakies zdjecie to wyskakiwal blad mysql przy probie obejrzenia telefonu
Edytowane przez edek_101 dnia 02.02.2009 15:24:07

kefirek
edek_101 napisa?/a:
Modzik super Smile Tylko czy da sie go przerobic tak aby ?miga? z EF IV?? Bo mam juz zrobiony szablon pod EF i nie chce znow tracic kasy na zlecenie zrobienia nowego pod Fusiona 7

Da si? przerobi? ale ja tego raczej nie zrobi?. Po za tym to jest Support PHP-Fusion a nie eXtreme-Fusion wiec raczej w sprawie przerobienia tego powiniene? pisa? na stronie eXtreme-Fusion.

edek_101 napisa?/a:
Ps. Nie wiem czy tak jest tylko u mnie ale jak testowalem na fusionie 7 to jak dodawalem jakies zdjecie to wyskakiwal blad mysql przy probie obejrzenia telefonu

Testowa?em to na kliku stronach i nie zawa?y?em b??dów dzia?anie tego modu mo?na zobaczy? na http://www.gc.boo.../marki.php

Wooya
No @kefirek bardzo fajny infusionek. Graty Smile
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

razin
Witam

A czy jest mo?liwo?? wykorzystania tego Panelu w taki sposób i? by by?a by tylko jedna marka g?ówna i dalej tylko modele telefonu. Chodzi mi o wejscie na strone marki.php zeby by?o modele itp i czy mo?na by by?o wy??czy? ocenianie.
Edytowane przez razin dnia 23.05.2009 20:59:40

nowakia
Witam.

Wtyczka jest super ekstra Grin , ale brakuje kilku podstawowych parametrów telefonu np.

Aparat cyfrowy pixele, Aparat cyfrowy zoom, Pami?? wewn?trzna, Sieci, Radio FM, WIFI

Natomiast usun?? bym pole: Profile

2 sprawa nie wiem czemu ale nie wy?wietlaj? mi si? informacje dodatkowe mimo i? s? dodane do telefonu.

Jak by? móg? to zaktualizowa? to by?o by super.

maxforces
Mod bardzo fajny,ale brakuje do niej nawigacji i by? by super.
Tak by mo?na by?o powróci? do katalogu marek czy telefonów.

http://maxforces.com
x-fly
Powiedzcie mi prosz?, czy mo?na zrobi? tak, aby jeden zarejestrowany u?ytkownik móg? doda? tylko jedn? mark? tylko raz?
Edytowane przez hoopak dnia 18.02.2010 15:34:12

Meon
Witaj,
móg?by? mo?e napisa?, w których plikach i co nale?y doda?, aby zrobi? nowe funkcje? Móg?by? opisa? np.jeden prosty przyk?ad dodania np. pola aparat.
By?bym bardzo wdzi?czny Smile

Edit: z tego co widz?, to w submit.php, infusion.php, edit_tel.php i dodaj_tel.php wystarczy pododawa? kolejne warto?ci. Jak wgra mi czystego fusiona, to b?d? próbowa? pododawa? kilka dodatkowych opcji.
Edytowane przez Meon dnia 16.05.2010 22:27:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl