ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Has?a admina i u?ytkownika
lomcskw
Mam za?o?onego u?ytkownika Admin, który jest g?ównym administratorem, nie ma ?adnych innych userów ani adminów. Po aktualizacji z 6 do 7 mia?em komunikat o konieczno?ci zmiany has?a. Co? tam chyba troch? pomiesza?em, bo teraz jest tak, ?e aby zalogowa? si? do serwisu (jako admin) wpisuj? jedno has?o, a jak chc? doda? panel to musz? to drugie.
W ogóle mo?e kto? mi obja?ni czemu s?u?? pola has?o u?ytkownika i has?o administratora - czemu s? dwa i o co z nimi chodzi.
W bazie danych s? wpisy w user passwd i admin passwd i s? one ró?ne.

Pozdrawiam Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:44:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Najszybciej i najprosciej, rozroznienie hasel uzytkownika i administratora sluzy tylko i wylacznie poprawie bezpieczenstwa strony. W przypadku wykradniecia hasla uzytkownika bedacego administratorem, ktore sluzy do logowania, strategiczna czesc PA jest zabezpieczona przed zmianami, ktore moglby i zapewne wprowadzilby wlamywacz. Bez znajomosci hasla administratora nie jest w stawie wykonac zadnego skryptu, poniewaz strony dodatkowe jak i zarzadzanie panelami sa uwarunkowane wprowadzeniem hasla administratora.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Seba0p
W przypadku wykradniecia hasla uzytkownika bedacego administratorem, ktore sluzy do logowania, strategiczna czesc PA jest zabezpieczona przed zmianami, ktore moglby i zapewne wprowadzilby wlamywacz. Bez znajomosci hasla administratora nie jest w stawie wykonac zadnego skryptu, poniewaz strony dodatkowe jak i zarzadzanie panelami sa uwarunkowane wprowadzeniem hasla administratora.

Jest jeszcze jedno miejsce, gdzie mo?na wykona? kod php. Pisa?em w tej sprawie do Digitanium, ale nie odpisa?. No có?...

http://seba0p.pl
lomcskw
Dzi?ki Pieka za szybkie wyja?nienie, mo?na powiedzie? "i wszystko jasne"!
Pozdrawiam Smile

ace82
Witam.. zaktualizowa?em wersj? v6 do v7.. i wszystko dzia?a jak trzeba. Mam pytanie dotycz?ce has?a administratora... w którym miejscu mog? zmieni? swoje has?o tj. super administratora do logowania... i has?o administratora którego nie by?o w wersji v6.. a teraz v7 sie o nie pyta... no a go nie ustala?em przecie?.. bo nie wiem gdzie.

Przy super administratorze.. nie ma opcji edytuj.. tak jak przy innych u?ytkownikach.. dlatego pytam.

Z góry dzi?ki serdeczne za pomoc ! Smile
Edytowane przez ace82 dnia 04.02.2009 20:18:52

www.D29-8.cal.pl
hoopak
W edycji profilu.

www.hoopak.pl
ace82
No tak ale G?ównego Administratora na którego loigin i has?o si? podawa?o przy instalacji portalu nie mo?na edytowa? ;/ to co mi z edycji profilu ?

www.D29-8.cal.pl
Chemikpil
A sprawdza?e?? Ja jako? mog? pozmienia? swoje has?a a jestem Super Adminem na swojej stronie.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
ace82
No przecie? bym nie zawraca? g?owy.. jak bym nie sprawdzi? Pfft Drugi G?. Admin mo?e.. a ja nie mog? wogóle edytowa? profilu swojego. Przypominam, ?e aktualizowa?em v6 do v7... i tam tak samo mia?em.

www.D29-8.cal.pl
Chemikpil
A masz te pola do zmiany has?a w edycji profilu ?

www.chemikpil.pl
ace82
Wchodze tak: PA-Zarz?dzanie u?ytkownikami-Administratorzy i tam obok drugiego admina jest opcja "edytuj | usu?" a obok mojego loginu nie ma nic...

P.s. Nie mam takiego czego?c w PA "edycja profilu".
Edytowane przez khaman dnia 05.02.2009 16:59:05

www.D29-8.cal.pl
Chemikpil
To ty mówisz o innych rzeczach. To o co ty pytasz to admini na stronie a temat dotyczy hase?. By zmieni? swoje has?o to musisz edytowa? swój profil. A co do tego co ty poda?e? to G?ówny Admin o id=1 to ty wi?c po co usuwa? sobie uprawnienia?

www.chemikpil.pl
barti_30
A czy mo?na jako? odzyska? has?o admina? Nie pami?tam, czy w ogóle uzupe?nia?em takie pole...
Edytowane przez Pieka dnia 17.02.2009 21:08:35

khaman
Mo?na pisali?my o tym na forum, poszukaj.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl