ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Bia?e strony na forum, w prywatnych wiadomo?ciach i stronach informacyjnych
decymka
Moje kolejne problemy to:
  1. Bia?a strona, gdy chc? wys?a? prywatn? wiadomo??. A dok?adnie, gdy klikam na link - Napisz now? wiadomo??.
  2. Bia?a strona gdy chc? przewin?? strony na forum. Konkretnie: Chc? otworzy? temat, który znajduje si? wi?cej ni? na jednej stronie (klikam na strona 3) i te? mam bia?? kart?.

Dlaczego tak jest? Czy kto? mo?e mi pomóc?

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie tematu - Pieka 11.10.2011 23:15
  2. Od?wie?enie tematu - Pieka 18.10.2011 19:40

Edytowane przez Pieka dnia 01.10.2010 20:18:31

nauczycieleprzedszkola.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:23:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Obecny jak i poprzedni temat potwierdzaja nasilajace sie problemy z baza MySQL. Byloby dobrze sprawdzic, czy wynika to z uszkodzenia bazy lub serwera, czy tez po prostu ze slabej wydajnosci w zwiazku z mala moca Twojego serwera. Na v7 nie powinno byc tego typu problemow, jest zdecydowanie bardziej zoptymalizowany od v6, co widac po generowanych ilosciach samych zapytan np. na forum oraz ogolnie szybszej pracy calej strony.
Odpowiadajac stricte na Twoje pytanie:
  1. Formularz nowej wiadomosci aby zostal wyswietlony musi zaladowac cala liste uzytkownikow.
  2. Poszczegolne konkretne strony tematow prawdopodobnie zawieraja zbyt wiele tresci.

Powyzsze jest powodem pojawiania sie bialej strony, poniewaz serwer nie wyrabia. Jest to bezposrednim wynikiem pracy bazy oraz czasu wykonywania skryptu. Moze pomoc aktualizacja oprogramowania serwera oraz zmiany w jego konfiguracji, a w skrajnym przypadku, zakladajac, ze nie ma problemow sprzetowych, zmiana maszyny na wydajniejsza. Niestety, to powoduje podniesienie juz i tak zapewne niemalych kosztow utrzymania..
Twoja strona caly czas jest rozbudowywana, a do tego zdobywa coraz wieksza popularnosc, co niestety przeklada sie na zwiekszone obciazenie serwera.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
No dobrze. Nie wiem, czy sama sobie z tym poradz?. A gdyby tak na razie ustawi?, ?eby na stronie by?o widocznych 15 postów zamiast 20?
W którym pliku to mog? zmieni??
Edytowane przez decymka dnia 18.01.2009 15:54:59

Pieka
decymka napisa?/a:
..A gdyby tak na razie ustawi?, ?eby na stronie by?o widocznych 15 postów zamiast 20? W którym pliku to mog? zmieni??

Mozesz, zawsze jest to jakies ograniczenie, o ile same pojedyncze posty nie generuja zwiekszonego obciazenia. Zmienisz to w pliku viewthread.php, a dokladnie w linii 23:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Zmieni?am. Smile To mam jeden problem z g?owy.

Pieka
decymka napisa?/a:
Zmieni?am. Smile To mam jeden problem z g?owy.

Odnosnie drugiego, polecam dopisac sie do tematu na UK: http://www.php-fu...d_id=23677. Autor jak widzisz ma zdecydowanie wiekszy problem Wink Byloby dobrze gdyby wprowadzili ograniczenia w listingu, bo obecne przy wiekszej ilosci uzytkownikow potrafi dac w 4 litery nawet calkiem mocnym maszynom. Jak tylko koderzy wroca, mysle, ze cos sami pomyslimy w tej kwestii. Przypomnij sie Marzanna przy okazji.

P.S. W zasadzie mamy juz rozwiazanie, ktore z powodzeniem wprowadzilismy podczas ostatniego konkursu na "Najlepszego uzytkownika, kodera, moderatora, admina", ale potrzebna jest obecnosc jw.
Edytowane przez Pieka dnia 18.01.2009 17:03:37
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Je?li kto? przet?umaczy mojego posta to go tam dodam.
I oczywi?cie, ?e si? przypomn?, poniewa? lubi? mie? wszystko w porz?dku.

CyberSoft
Z której wersji Fusiona korzystasz ?
Edytowane przez CyberSoft dnia 18.01.2009 19:41:25

decymka
Z tej, do której jest wpisany temat - v7

CyberSoft
Wybacz nie zauwa?y?em. W zwi?zku z Twoim problemem proponowa? bym zmian? sposobu wysy?ania PW. A mianowicie. Zrezygnowanie z mo?liwo?ci wyboru usera z listy podczas pisania nowej wiadomo?ci. Na miejsce tego nale?a?o by doda? w spisie userów (members.php) ikonk? wy?lij pw. w momencie klikni?cia automatycznie by by?o podstawiane. bez mo?liwo?ci edycji. Dla Administratora pozostawi? mo?liwo?? wys?ania do wszystkich i do wszystkich z grupy ale bez mo?liwo?ci wyboru z listy. Czy takie rozwi?zanie by?o by zadowalaj?ce ?

decymka
Oczywi?cie, z tym, ?e sama tego z pewno?ci? nie zrobi?. Czy mog? prosi? o pomoc?

CyberSoft
Oczywi?cie ?e tak. Powiedz tylko czy twoje pliki by?y modyfikowane mam na my?li messages.php oraz members.php ? I której wersji masz pliki najnowszej ?

decymka
Nie, ?aden z tych plików nie by? modyfikowany i mam zaktualizowan? stron? do v7.00.05

CyberSoft
Sugerowa? bym jeszcze dostosowanie profilu by w nim równie? da?o si? klikn?? [PW]. Pliki s? w wersji beta tzn napisane na szybko i mog? zawiera? jakie? b??dy. Wi?c jak by co prosz? raportowa?.
CyberSoft dodał/a następującą plik:
for_decymka_beta.zip [7.08kB / 893 Pobrane]

Edytowane przez CyberSoft dnia 18.01.2009 21:46:43

decymka
Nadpisa?am swoje pliki messages.php i members.php plikami z paczki i oczywi?cie sprawdzi?am wszystko jako G?ówny Admin i jako u?ytkownik. Jako G?ówny administrator mog? wysy?a? PW do grup, natomiast u?ytkownik mo?e wybra? do kogo chce wys?a? wiadomo??.
Dzi?kuj? Smile

CyberSoft
Gdyby jednak by?y jakie? b??dy lub chcia?a by? by co? inaczej dzia?a?o daj zna?. Pomy?limy co da si? zrobi?.

korekt advet
Witam ! ?eby nie tworzy? nowych tematów dopisuje si? do tego.
U mnie jest podobny problem na forum, z wiadomo?ciami i w komentarzach s? bia?e strony, ale jak w??czam prace na serwerze to ju? nie ma bia?ych stron tylko wszystko normalnie, w tematach które s? zablokowane te? jest normalnie. Dzieje si? tak tylko na PHP w wersji 5, a na PHP 4 jest wszystko normalnie.
Edytowane przez korekt advet dnia 23.04.2009 08:01:43
PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile
www.fineasz-i-fer... - Zapraszam Smile

www.fineasz-i-ferb.345.pl
decymka
Mam problem z otwieraniem niektórych stron informacyjnych:
http://nauczyciel...?page_id=8
http://nauczyciel...age_id=129
http://nauczyciel...age_id=130
http://nauczyciel...age_id=180
http://nauczyciel...age_id=181
Po otwarciu stron mam bia?e t?o i nic wi?cej.
Czy?ci?am pami?? przegl?darki. Po wyczyszczeniu strony si? otwieraj?. Po chwili, gdy chc? otworzy? któr?? w w/w stron znów mam bia?e t?o.
Sprawdza?am w przegl?darkach FF i IE. W obu jest to samo.
Osoba, która jest niezalogowana nie ma problemów z otwieraniem tych stron.
My?l?, ?e jest to zwi?zane z ilo?ci? tekstu na stronach.
Jak to naprawi??
Prosz? o pomoc.
...Nie bierzmy ?ycia zbyt powa?nie...

eldiablo
Pi?knie i szybko si? otwieraj? Wink oprócz trzech odno?ników bo:
Aby zobaczy? zawarto?? musisz si? zarejestrowa? lub zalogowa?!.

http://dropdire.pl
decymka
A sprawd? po zalogowaniu:
login - testowanie
has?o - testowanie
...Nie bierzmy ?ycia zbyt powa?nie...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl