ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Logowanie php a'la token
kamilavictoria
Witam
Jako ?e jest to mój pierwszy post na forum php chcia?am si? przywita? <hello> Wink Wiem ?e dla wi?kszo?ci (czytaj 99,99%) z Was mój problem jest g?upi ale dla mnie jest du?y bo nigdy nie mia?am styczno?ci z php i jestem totalnie albo nawet bardziej zielona w tym temacie. Otó? musz? zrobi? takie rzeczy:
1. Loguj?c si? do index.html podaje si? imi? i nazwisko oraz przepisuje si? kod z obrazka. I znów w zale?no?ci od tego czy si? dobrze wszystko wpisze jest albo blad.html albo zalogowany.html To przepisywanie z obrazka to ma by? bez udziwnie? takie najprostsze jak si? tylko da np co? takiego jak np. tutaj znalazlam ale nie wiem jak tego uzyc ... tiredsmiley.gif http://webmade.or...ch-php.php
Ile plików z tego sklei? i jak maj? wygl?da? ? gdzie te obrazki wrzuci? ??

2.W wielkim skrócie ma to by? jakby symulacja dzia?ania tokena na USB. Taki przyk?ad uwierzytelniania.
Wk?adamy USB, w??czamy stronk? z tego pendriva, ona automatycznie generuje i zapisuje w pliku tekstowym na tym pednrivie jaka? liczb?.
Potem wchodzimy na na stron? www (przez serwer www Apache). Ona równie? generuje przy starcie liczb?. Strona posiada formularz do wpisania loginu. Po podaniu loginu serwer sprawdza na tym pendivie (czyli np w E:\haslo.txt) czy jest taki sam ci?g liczb co wygenerowany podczas startu tej strony. Je?eli podany login i te liczby si? zgadzaj? to przenosi na stronk? zalogowany.html a je?eli te liczby lub login si? nie zgodz? to przenosi na blad.html Czyli poprostu ta strona uruchomiona z serwera musi wygenerowa? przy starcie t? sam? liczb? co na pendrivie ?eby da?o si? poprawnie zalogowa?.

Prosz? si? nie ?mia? ?e jestem blondynk? ale kompletnie nie wiem jak zacz?? i o co w tym chodzi ale na kierunku nauczycielskim nie musz? zna? programowania (miejmy nadziej? ?e bardziej zaawansowanego nie...). Zagoglowa?am tu i ówdzie ale nie znalaz?am gotowych plików tylko jakie? fragmenty kodów. A sklei? tego nie potrafi?...Frown

Poprosz? o podpowiedzi jak najprostsze jak to zrobi? lub najlepiej gotowe pliki bo wiem ?e nie jest to trudne dla kogo? kto kiedykolwiek mia? styczno?? z php. Pi?? minut dla kogo? a dla mnie zbawienie bo musz? mie? to na pi?tek. Dla pomocnej d?oni przewiduj? nagrod?..Smile
Ch?tnie na priv lub tutaj pogadam z kim? otwartym na pomoc.

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 08:50:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl