ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[User Fields] Gadu-Gadu, Skype i telefon bez hiper??czy (linków)
miriwol
Przerobi?em skrypt "imi?" i stworzy?em dla pocz?tkuj?cych u?ytkowników (cho? sam nim jestem) trzy skrypty, które wy?wietlaj? numery jak w temacie, ale bez hiper??czy (podlinkowania).

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 30.11 - 11:38
miriwol dodał/a następującą plik:
v7-user_fields-imie_gg_telefon.zip [7.9kB / 782 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 27.07.2009 12:04:25

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:49:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Wszyscy, ktorzy pobrali podane przez kolege pliki, w zaleznosci od ustawien PHP maja lub nie problemy z wlasciwym wyswietlaniem pol w profilu. Dzieje sie tak, poniewaz zawieraja tzw. BOM, czyli nadmiarowe 3 bajty, co objawia sie znaczkiem ???. Dodatkowa niedogodnoscia jest tez brak mozliwosci wylaczenia wyswietlania pola "Informacje kontaktowe", spowodowany wlasnie przez w/w.

W zalaczniku znajdziecie poprawione pod tym wzgledem pliki, ktore dodatkowo wzbogacilem o locale iso-8859-2.
Pieka dodał/a następującą plik:

Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 16:42:59
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
witbike
Wszystko skopiowa?em, pliki znajduj? si? na serwerze, i nadal zamiast gg, tlen itp mam ICQ i ta ca?? reszt? ze standardowego PF. Jak to zrobi? poprawnie?
Edytowane przez Milka dnia 29.03.2009 22:18:19

przemo2009
Mi te? zosta?y tamte komunikatory.. ;/

Bochen
Te, co s? w paczkach ich nie zast?puj? je?li dobrze zrozumia?em tylko dodaj? nowe. Stare nale?y wy??czy? i w??czy? nowe. PA > Zarz?dzanie stron? > pola w profilu.
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
nmpministranci
Hej koledzy,
mam pytanko: mo?na te dane(numery) jako? zablokowa? by ich edycja by?a mo?liwa tylko podczas rejestracji? Chodzi o to, ?e gdy u?ytkownik si? rejestruje podaje te dane, ale pó?niej ju? nie mo?e ich zmienia?(s? tylko widoczne). Podobnie by?o w loginie w php -fusion 6. Jest takie co? mo?liwe? Cool Jest to tylko moje takie ma?e pytanko. Prosz? si? nie denerwowa?, je?li odszed?em troszeczk? od tematu g?ównego.Smile
Pozdrawiam wszystkich,
Krzysiek

Gander
@miriwol, a nie ?atwiej by?o gotowe skrypty przerobi? na takie nie zawieraj?ce linkowania? Mniej roboty i wi?ksza szansa ?e nie zrobisz g?upiego (niebezpiecznego) b??du.

@nmpministranci, je?li chcesz tak zrobi?, to proponuj? doda? sprawdzenie dla sytuacji "input" czy lokalny plik jest register.php lub u?ytkownik jest adminem, czyli:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

oraz dla "validate_update" czy u?ytkownik jest adminem:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Pierwszy kod zostanie wy?wietlony tylko wtedy gdy b?dzie wy?wietlany w pliku register.php czyli podczas rejestracji, lub gdy b?dzie wy?wietlany administratorowi (np w edycji u?ytkowników). Drugi kod zostanie wykonany tylko podczas aktualizacji profilu przez administratora (u?ytkownik nie mo?e próbowa? aktualizowa? tych pól).

gander.solutions
nmpministranci
Dzi?ki Gander za odpowied?. Mam pytanie jak i gdzie to wstawi?. Jestem pocz?tkuj?cy i nie wiem gdzie dok?adnie to doda?... .B?d? wdzi?czny za odpowied?Smile

Wiadomo?? doklejona:
Ju? rozwi?za?em problem.Cool Ruszy?em troszeczk? g?ow? i dzia?a. Dzi?kuj? Gander. Rozwi?zanie idealne jak dla mnie. Administracj? przepraszam, ?e wcze?niejszym postem naspamowa?emSmile Pozdrawiam wszystkich.Grin

Wiadomo?? doklejona:
Mam taki problem jeszcze, który wynikn?? nagle. Chcia?bym by admini tylko widzieli te dane, ale nie mogli ich zmienia?. Zmiany móg?by tylko dokonywa? Super admin. Kolejne pytanie to jak zrobi? by jaka? dowolna grupa u?ytkowników mog?a dodatkowo widzie? te dane? Wink Dzi?ki z góry.
Edytowane przez nmpministranci dnia 16.10.2009 15:40:53
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl