Zobacz temat
TinyMCE po zmianie skórki nie wczytuje listy obrazów
|
|
ptq |
Dodany dnia 21.11.2008 19:48:15
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 19 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 21.11.2008 19:07 ZBANOWANY: Dożywotnio |
PHP-Fusion v7 Wcze?niej jecha?em na skórce Paradox i wczytywa? normalnie, niedawno zmieni?em na smartbluev2 i tak: - w obrazach do artyku?ów dodaje fotk?, nawet nacisn? aktualizacje listy w TinyMCE. - przechodz? do pisania arta, dodaj zdj?cie, i na li?cie nie ma fotek dodanych po zmianie thema ![]() Ja tam sobie dam rade, wpisze na piechot? i tyle, dla mnie to i tak nie jest potrzebny TinyMCE, ale mam jeszcze 3 ludziuF co nie potrafi? inaczej jak edytorem i taki brak nie daje im mo?liwo?ci pracy, a nie b?d? za nich dodawa? zdj?? bo to bez sensu. Z góry dzi?kuj? za pomoc i przepraszam jak pomyli?em dzia?. Micha? PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2008 21:04:53 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 09.09.2025 16:59:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 21.11.2008 20:05:41
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Wczytuje, wczytuje, ale wymaga drobnej pomocy administratora. A dokladnie: PA => Zarz?dzanie tre?ci? => Obrazy: i tu na dole masz napis/link Aktualizuj list? obrazów dla edytora TinyMCE, ktory nalezy kliknac w celu aktualizacji listy grafik TinyMCE. Prawda, ze proste? ![]() Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
ptq |
Dodany dnia 21.11.2008 20:53:34
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 19 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 21.11.2008 19:07 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Kiedy w?a?nie napisa?em ?e naciskam Aktualizuj i to nic nie daje. Wcze?niej to nie musia?em nic robi? zaraz po dodaniu obrazu by? mo?liwy do wybrania. Grzebie po kodzie (czytam) ale niczego raczej si? nie dopatrz? ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 21.11.2008 21:01:49
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Sprawdzales jak sie zachowuje TinyMCE po powrocie do poprzedniej skorki? Lista jest aktualna?
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
ptq |
Dodany dnia 21.11.2008 21:15:30
|
Niestety, ju? nie dzia?a nawet na starym theme. ?adne pliki nie zosta?y zmienione (kod), wi?c prze??czaj?c do poprzedniego theme mia? konfig jak za czasu prawid?owego dzia?ania TinyMCE. Inna ciekawa sprawa, testuj?c php-fusion7 na localhost (wamp) to nawet nie mam listy obrazów w oknie dodawania TinyMCE, ale to odr?bny temat. Wiadomo?? doklejona: Sprawa rozwi?zana, Inna przegl?darka i dzia?a. Mo?liwo?sci przypad?o?ci braku od?wie?ania listy obrazów w TinyMCE: - pliki tempa www, - cookies, - przegl?darka, Nie zag??bia?em si?. A co do showcopyright(); To strona webbest.pl jest MOJA. Inne strony ju? maj? zamieszczone prawa, no poza auto. Tutaj sie nie wy?wietla, funkcja jest w stopce, bez warunku licencji (czyli nie ma IF license==false) tylko na twardo ma zawsze pokazywac prawa, i nie pokazuje ![]() Nie potrafie zlokalizowac przyczyny, poniwa? to by? mój pierwszy fusion i mo?na powiedziec ze "rozebra?em go i z?o?y?em" by go zrozumiec ![]() Mozliwe ze naruszylem cos za to odpowiedzialne? Gdzie jest zapisana informacja o tych prawach? Jak mo?na to prosz? na gg, b?dzie szybciej. Wiadomo?? doklejona: Dobra, zb?a?ni?em si?, to normalnie jako tekst idzie ![]() a showcopyright jest z PA. Przepraszam za zamieszanie. Wiadomo?? doklejona: Sam juz nie wiem, w jednym theme mam jako tekst w echo, a w innym jako showcopyright()... Wole jakby dzia?a?a ta druga metoda. Problem aktualny. Edytowane przez ptq dnia 22.11.2008 10:34:40 -------------------------------
uwielbiam grzebanie w kodzie ![]() |
|
Przejdź do forum: |